Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021, 2:04:56 μμ
etpa

Σχόλια

Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2008 13:47

«Μπουνταλάδες»

Συντάκτης:
Τη λήψη δανείου ύψους 300.000 ευρώ αποφάσισε ο δήμαρχος Δοϊράνης Γ. Καλπακίδης προκειμένου να πληρώσει παλιές οφειλές του δήμου, με τη μείζονα μειοψηφία να διαφωνεί.
«Επί 20 μήνες τώρα, δεν είδαμε καμία προσπάθειά σας να εξασφαλίσετε χρηματοδοτήσεις, να επισκεφθείτε τα υπουργεία και να ζητήσετε οικονομική ενίσχυση, αντίθετα κλείσατε και το δημοτικό αναψυκτήριο στην παραλία της Δοϊράνης, απ’ όπου παίρνατε 1000 ευρώ το μήνα. Και τη στιγμή που καταχρεώνετε το δήμο με δάνειο, έχετε ορίσει δυο αντιδημάρχους, έχετε προσλάβει ειδικό συνεργάτη… Προεκλογικά είχατε ενημερώσει τους δημότες πως θα κάνετε αυτά τα πράγματα και πως θα πάρετε δάνειο για να τα καταφέρετε;», ρώτησε ο επικεφαλής της μειοψηφίας Κ. Τερζενίδης.
«Για μπουνταλάδες μας περνάτε!», ήταν η απάντηση του δημάρχου.
«Όχι, αλλά εσείς περνάτε για μπουνταλάδες τους δημότες, που άλλα τους λέγατε και άλλα κάνετε!», ήταν η ανταπάντηση του Τερζενίδη.
* * *
Έτσι είναι. Αν οι πολιτικοί αυτής της χώρας είχαν τη στοιχειώδη αξιοπιστία στα λόγια και στις πράξεις τους, τα πράγματα για το λαό θα ήταν πολύ καλύτερα. Ποιοι όμως φταίνε, οι πολιτικοί που άλλα λένε και άλλα κάνουν ή ο λαός που επιλέγει αυτούς που επιλέγει;
Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2008 13:46

Οι απαγωγείς του Μυλωνά ήταν στην Αθήνα

Συντάκτης:
 «Οι απαγωγείς του επιχειρηματία Γιώργου Μυλωνά όταν τηλεφωνούσαν στην οικογένεια του ομήρου για να διαπραγματευθούν την παράδοσή του βρίσκονταν στη λεωφόρο Κηφισιάς και λίγες ώρες αργότερα στο Περιστέρι! Εχουμε πλέον σειρά ενδείξεων ότι στην απαγωγή του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος είχε κύριο ρόλο ο καταζητούμενος Βασίλης Παλαιοκώστας. Αυτό έχει προκύψει από την ανάλυση και τη σύγκριση της φωνής σε μια μαγνητοφωνημένη συνομιλία των απαγωγέων με τη σύζυγο του επιχειρηματία».
Σε αυτή την εκτίμηση προχωρούσαν, μιλώντας προς «Το Βήμα», υψηλόβαθμοι αξιωματικοί οι οποίοι χειρίζονται στη Θεσσαλονίκη την υπόθεση της αρπαγής του 49χρονου επιχειρηματία. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., στην απαγωγή συμμετείχαν περισσότερα από τέσσερα άτομα.
Ενδιαφέροντα στοιχεία, αν και για τον κ. Μυλωνά το θέμα έχει κλείσει, σύμφωνα με τις δημόσιες δηλώσεις του.
Παρασκευή, 01 Αυγούστου 2008 06:33

Ρυπαντές

Συντάκτης:
Μια  εταιρεία με την επωνυμία «Green oil"  που δραστηριοποιείται στον Έβρο έχει ντράβαλα με τη  Νομαρχία και τη δικαιοσύνη για επικίνδυνη περιβαλλοντική ρύπανση.
Τι έκανε; Αντί να επεξεργάζεται καμένα ορυκτέλαια για την αναγέννησή τους, οι ιθύνοντες της εταιρείας κατηγορούνται ότι έθαβαν - χρησιμοποιούσαν ως χωματερή την έκτασή τους- τα ορυκτέλαια και εν γένει τα κατάλοιπα πετρελαίου.
Παρασκευή, 01 Αυγούστου 2008 06:32

Επικίνδυνη φωτεινή πινακίδα

Συντάκτης:
Eνώ σε όλη την Ελλάδα οι δήμαρχοι δίνουν «μάχη» για να απομακρύνουν από τους δρόμους επικίνδυνες φωτεινές διαφημιστικές πινακίδες, ο δήμος του Κιλκίς ακολουθεί ανάποδη πορεία: δίνει άδειες και εγκαθίστανται στο κέντρο της πόλης μεγάλες φωτεινές πινακίδες, αποσπώντας την προσοχή των οδηγών «στο πιο επικίνδυνο οδικό σημείο της πόλης», όπως χαρακτήρισε τη διασταύρωση της πιάτσας των ΤΑΧΙ, ο διοικητής της Τροχαίας Αντώνης Λιάπης.
Παρασκευή, 01 Αυγούστου 2008 06:30

Τσανασίδης: Ενότητα με Αξιούπολη

Συντάκτης:
Την προώθηση της συνένωσης των δήμων Αξιούπολης και Πολυκάστρου ζητά ο αντιδήμαρχος Πολυκάστρου Χρήστος Τσανασίδης, γι’ αυτό και στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ζήτησε από το δήμαρχο Δημήτρη Σμυδάκη να συναντηθεί με τη δήμαρχο του γειτονικού δήμου Σόνια Συμεωνίδου και να συζητήσουν το ενδεχόμενο συνένωσης.
Είπαμε, ο Αξιός ποταμός χωρίζει τους δυο δήμους ή τους ενώνει, ανάλογα από ποια οπτική γωνιά το βλέπει ο καθένας.
Τρίτη, 29 Ιουλίου 2008 10:02

Με θάρρος ο Γ. Παπαδόπουλος

Συντάκτης:
Με περίσσιο θάρρος ο βιομήχανος (Πλαστικά FERROR) Γιώργος Παπαδόπουλος και μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου, εξέφρασε στη Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, τη δυσαρέσκειά του για συνέντευξη των στελεχών της Ν.Ε Κιλκίς του ΚΚΕ, σε σχέση με την κακή αντιμετώπισή τους από ορισμένους βιομήχανους.
«Η γενίκευση αρνητικών φαινομένων δεν βοηθά και εμφανίζει όλους τους βιομήχανους ως… τρομοκράτες», ήταν η ουσία της τοποθέτησης του κ. Παπαδόπουλου, που δημιούργησε μια κάποια αναστάτωση στην αίθουσα συσκέψεων του Επιμελητηρίου…
Παιδί του Ηλία Παπαδόπουλου, ο Γιώργος…
Τρίτη, 29 Ιουλίου 2008 10:01

O Νίκος του Χωρυγίου

Συντάκτης:
Τριήμερο εκδηλώσεων είχε ο Ποντιακός Σύλλογος Χωρυγίου και με μεγάλη επιτυχία. Αυτός που έκλεψε κυριολεκτικά την παράσταση στις εκδηλώσεις του Χωρυγίου, ήταν ο Νίκος Κωνσταντινίδης.
Ο… λόγιος του Χωρυγίου, κράτησε το μικρόφωνο και τις διαδικασίες με περίσσια αίσθηση του χιούμορ, με εύστοχα και επίκαιρα σχόλια για όλους τους παραβρισκόμενους ή τους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις και με εξαιρετική χρήση της ελληνικής γλώσσας.
Η παρουσία του Νίκου έκανε τη διαφορά.


Τρίτη, 29 Ιουλίου 2008 10:01

Το κυκλοφοριακό του Άγγελου

Συντάκτης:
Το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη του Κιλκίς, το κυκλοφοριακό, με το άσχημο οδικό δίκτυο και την έλλειψη χώρων στάθμευσης, ανέφερε ο «ενεργός πολίτης» του δήμου Κιλκίς, Αγγελος Τότσκας.
Μόνο που η αναφορά του Αγγελου, δεν έγινε στο δημοτικό συμβούλιο, όπου τα είπε πολλές φορές, αλλά στο νομαρχιακό συμβούλιο.
Σου λέει ο Αγγελος, δήμαρχος την άλλη φορά μπορεί να είναι ο Μπαλάσκας, οπότε ας του τα πούμε από τώρα, να έχουμε και το copy right.

Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2008 12:53

Αξιοπρεπής συμπεριφορά

Συντάκτης:
Αυτή είναι συμπεριφορά αντάξια ενός σύγχρονου επιχειρηματία. Όπως αυτή που επέδειξαν οι επιχειρηματίες της περιοχής Νέας Σάντας κατά την επίσκεψη της γ.γραμματέα του Κ.Κ.Ε. Αλέκας Παπαρήγα στην περιοχή.
Οι κ. Παζάρας, Τζήκας και οι ιδιοκτήτες των εργοστασίων ΦΑΙΔΩΝ Φαίδων Γραμματικόπουλος και TΟRRE Ηλίας Γκλατζούλης καλοδέχτηκαν την κ. Παπαρήγα, την ξενάγησαν στα εργοστάσια και την ενημέρωσαν για τα θέματα και προβλήματα της μεταποίησης στην περιοχή,
Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2008 12:37

Πανηγυρίζουν για 400 μέτρα ασφάλτου!

Συντάκτης:
Πανηγυρίζει ο δήμος του Κιλκίς για την επίστρωση, στην αρχή της 21ης Ιουνίου, 400 μέτρων ασφάλτου!
Μα αν δεν κάνουμε λάθος, η πόλη του Κιλκίς έχει ανάγκη, όχι από 400 αλλά 14.400 μέτρα ασφάλτου. Ολο το εσωτερικό οδικό δίκτυο της πόλης είναι άθλιο και εκεί που οι εργολάβοι του αποχετευτικού ή άλλου δικτύου κάνουν αποκατάσταση, κάνουν τα πράγματα άθλια και αναρωτιέται κανείς, αν υπάρχει ο στοιχειώδης έλεγχος για την ποιότητα των εργασιών που κάνουν.
Τρανό παράδειγμα, αποτελούν ο δυτικός περιφερειακός της πόλης και η είσοδός της από την πλευρά του Μεταλλικού, όπου οι οδηγοί προσπαθούν –μάταια- να αποφύγουν τα μπαλώματα των εργολάβων.