Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 8:57:57 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010 15:54

Τέσσερις προτάσεις για το INTERREG

Συντάκτης:
polykastroΣτο πλαίσιο της κοινοτικής πρωτοβουλίας INTERREG και συγκεκριμένα στην 1η πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το πρόγραμμα Ελλάδα – Π.Γ.Δ.Μ., ο Δήμος Πολυκάστρου υπέβαλε τρεις προτάσεις ως επικεφαλής εταίρος. Την περασμένη εβδομάδα ο δήμαρχος Πολυκάστρου, Δημήτρης Σμυδάκης, βρέθηκε στο δήμο Γευγελή και συνυπέγραψε με το δήμαρχο της συνοριακής πόλης του γειτονικού κράτους τις προτάσεις.
Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010 13:01

Όλοι οι Πράσινοι στη μάχη

Συντάκτης:
pasokΗ διάσπαση ενοχοποιείται εν πολλοίς για την κακή εικόνα των πράσινων υποψηφίων στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Ενόψει λοιπόν των επαναληπτικών εκλογών στο τοπικό ΠΑΣΟΚ σήμανε συναγερμός.  Το πρωί της Δευτέρας στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής οργανώθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή των δυο βουλέυτών Γ. Φλωρίδη και Θόδωρου Παραστατίδη, του δημάρχου και υποψηφίου δημάρχου Κιλκίς Δημ. Τερζίδη, του υποψήφιου αντιπεριοφερειάρχη με το συνδυασμό Μπόλαρη Χρ. Ανθρακίδη, του γραμματέα της ΝΕ Κιλκίς Λεωνίδα Δημητριάδη και του μέλους του Εθνικού Συμβουλίου Σάββα Τσολάκη.
Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2010 19:13

Μεγάλη νίκη Μπαλάσκα. Ντέρμπι Λαπόρδα - Λιάρτση

Συντάκτης:
mpalaskasΉταν στραβό το κλήμα, το έφαγε κι η διάσπαση. Κάπως έτσι μπορεί να συνοψιστεί για το κυβερνών κόμμα το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών σε Κιλκίς και Παιονία όπου στη μεν Παιονία και οι δυο υποψήφιοι που πρόσκεινται σε αυτό (Δραγανίδης, Τσιόνκης) τέθηκαν νοκ άουτ από το δεύτερο γύρο, στο δε Κιλκίς η μάχη συνεχίζεται μεν την Κυριακή με αντιπάλους τους κ.Μπαλάσκα και Τερζίδη, αλλά θα χρειαστεί ένα πολιτικό θαύμα για να ανατρέψει την διαγραφόμενη ως βέβαιη εκλογή του κ. Μπαλάσκα.
Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2010 19:06

Επικράτηση Ψωμιάδη στις περιφερειακές

Συντάκτης:
perifereiaΤα πράγματα είναι απλά στις περιφερειακές εκλογές και στις κάλπες του Κιλκίς. Ο Ψωμιάδης πέτυχε 43,2% στην Κ. Μακεδονία και στο νομό τέσσερις μονάδες περισσότερο (47,66%). Επομένως είναι ο  νικητής των εκλογών. Με μια μονάδα υστέρηση έναντι του ποσοστού σε επίπεδο Περιφέρειας (30,7%) ο Μάρκος Μπόλαρης αποδείχτηκε ότι χρειαζόταν περισσότερο χρόνο για να πείσει ακόμα και ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να τον υπερψηφίσουν στο Κιλκίς.
Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2010 19:04

Λαπόρδας – Λιάρτση οι μονομάχοι

Συντάκτης:
paioniaΗ κ. Λιάρτση εξαρχής εθεωρείτο από τις ισχυρές υποψηφιότητες. Η διαδικασία της σύμπτυξης των τεσσάρων αρχικά ενδιαφερομένων (Κουλίνας και Συμεωνίδου οι άλλοι δυο) αποδείχτηκε ότι μετεξελίχθηκε σε διαδικασία ισχυροποίησης  του κ. Λαπόρδα σε βαθμό που να επικρατήσει με διαφορά δυόμισι μονάδων στον εσωτερικό «πόλεμο» με την Λιάρτση και τώρα οι δυο τους συγκρούονται στην προσεχή Κυριακή στη «μητέρα των μαχών» όπου μπορεί κάποιος πολιτικός αναλυτής να βρει τα πάντα πλην του φαβορί.
Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2010 18:53

Μεγάλη νίκη Μπαλάσκα

Συντάκτης:
kilkisΟ νυν Νομάρχης Κιλκίς Βαγγέλης Μπαλάσκας είναι ο απόλυτος νικητής των εκλογών. Χωρίς επίσημη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας εξαιτίας των σκοπιμοτήτων  της διοικούσας τοπικής ομάδας, κατάφερε όχι μόνο να συσπειρώσει τη βάση της Νέας Δημοκρατίας και να αυξήσει τη δύναμή της αλλά και να επιβεβαιώσει τις μετρήσεις που τον ήθελαν να διεμβολίζει τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Και χρειαζόταν μόλις 1000 επιπλέον ψήφους για να εκλεγεί από την Κυριακή.
boitheia_sto_spitiΠορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Τρίτη 2 Νοεμβρίου, στην Αθήνα, μπροστά από το Υπουργείο Εσωτερικών και τη Βουλή, συμβασιούχοι εργαζόμενοι στα «Βοήθεια στο Σπίτι» και τη «Κοινωνική Μέριμνα». Πάνω από 1500 εργαζόμενοι, με τη συμπαράσταση αρκετών πολιτών αλλά και ηλικιωμένων, ωφελούμενων των προγραμμάτων, έδωσαν δυναμικά το παρών από κάθε γωνιά της Ελλάδος, από Σουφλί, Καβάλα, Σέρρες, Κιλκίς, Λευκάδα, Κρήτη, Πάτρα, Λάρισα, Χαλκιδική….
Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2010 16:39

Αιμοδοσία στον «Αγ. Τρύφων» Γουμένισσας

Συντάκτης:
aimodosiaΣτον 26ο χρόνο λειτουργίας της και προσφοράς ζωής έχει μπει η Τράπεζα Αίματος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αγιος Τρύφων» Γουμένισσας, αναδεικνύοντάς την τη δεύτερη στο νομό, μετά των «Ακριτών» Πολυκάστρου. Προχθές οργανώθηκε μια ακόμη αιμοδοσία στα γραφεία του Συλλόγου, με τη συνεργασία του Τμήματος Αιμοδοσίας του νοσοκομείου Κιλκίς, όπου συμμετείχαν 54 αιμοδότες.
Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2010 16:37

Μήνυμα με πανσέδες από Αφεντουλίδη!

Συντάκτης:
afentoulidis2Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους περαστικούς το πρωί της Τετάρτης, 3 Νοεμβρίου, στην πλατεία Ειρήνης και μπροστά στο εκλογικό κέντρο του υποψήφιου Δημάρχου Κιλκίς, Νίκου Αφεντουλίδη. Νέοι υποψήφιοι του συνδυασμού «Κοινωνία της Δημιουργίας» μοίραζαν γλαστράκια με πανσέδες στους συμπολίτες μας, ενημερώνοντάς τους παράλληλα για την ομιλία του  επικεφαλής του συνδυασμού το ίδιο βράδυ.
Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2010 16:06

Ενημέρωση για το κάπνισμα

Συντάκτης:
kapnismaΟ Δήμος Γαλλικού σε συνεργασία με το Λαογραφικό Όμιλο «ΟΡΦΕΑΣ» διοργάνωσε μια ενημερωτική συνάντηση με θέμα: «ΚΑΠΝΙΣΜΑ: Μύθοι και αλήθειες - Οφέλη από την διακοπή του καπνίσματος», την Δευτέρα 1/11 στην αίθουσα του συλλόγου. Εισηγήτρια ήταν η ειδικός γενικής ιατρικής, επιμελήτρια Β’ ΕΣΥ, ιατρός περιφερειακού ιατρείου Καμπάνης -Πεδινού Χοβαρδά Ελένη.