Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024, 9:14:23 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011 16:05

Λαμπρή η εορτή της Κυριακής της Ορθοδοξίας

Συντάκτης:
kiriaki_tis_orthodoksiasΜε λαμπρότητα και ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε την Κυριακή 13 Μαρτίου στον σεπτό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, η εορτή της Αναστηλώσεως των εικόνων, η οποία καθιερώθηκε από το 843 από την Αυτοκράτειρα Θεοδώρα. Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, παρουσία του εκπροσώπου της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς κ. Αν. Βεργίδη, του υποδιοικητή της 71 Α/Μ Ταξιαρχίας κ. Κουλούρη και πλήθος ευσεβών χριστιανών.
orixeiaΤα βιομηχανικά ορυκτά και πετρώματα της Βόρειας Ελλάδας, η αξιολόγηση της μεταλλουργικής επεξεργασίας των χρυσοφόρων μεταλλευμάτων καθώς και οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις είναι ορισμένα μόνο από τα θέματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο της Ημερίδας, με τίτλο: «Η Συμβολή του Ορυκτού Πλούτου της Βόρειας Ελλάδας στην Ανάπτυξη της Εθνικής Οικονομίας». Μια ημερίδα που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον και για το ν. Κιλκίς καθώς δεν στερείται αξίας-τουναντίον μάλιστα- ο κοιτασματολογικός του χάρτης.
mpalaskas_sokosΗ αναπτυξιακή στρατηγική των δήμων Κιλκίς και Παιονίας έργα πνοής αλλά και έργα χαμηλής ατζέντας που σχετίζονται με  την καθημερινότητα των πολιτών, θέματα οργάνωσης και στελέχωσης υπηρεσιών καθώς και συνεργασίας δήμων με την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια τέθηκαν στο τραπέζι του διαλόγου από τους δημάρχους Κιλκίς Ευάγγελο Μπαλάσκα και Παιονίας Αθανάσιο Λαπόρδα στις συσκέψεις που οργανώθηκαν την Τετάρτη ο Μαρτίου με την ευκαιρία της επίσκεψης του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης κ. Θύμιου Σώκου στο νομό.
Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011 04:17

Ο «Συνήγορος του παιδιού» στο 2ο ΕΠΑΛ Κιλκίς

Συντάκτης:
sinigoros_tou_paidiouΤην Παρασκευή 4-3-2011 έγινε στο 2ο ΕΠΑΛ Κιλκίς ενημερωτική συνάντηση με τον «Συνήγορο του Παιδιού» κ. Γιώργο Μόσχο ο οποίος ήρθε από την Αθήνα προσκεκλημένος του Γραφείου Αγωγής Υγείας της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ν.Κιλκίς. Την όλη  παρουσία του στο νομό, υποστήριξε και η ΕΛΜΕ Κιλκίς.
Η ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ Μον.Ε.Π.Ε. διευρύνει το πεδίο και το φάσμα των δραστηριοτήτων της στην Κύπρο με εξειδικευμένες ενέργειες κατάρτισης και υποστήριξη επιχειρήσεων και οργανισμών για τη συμμετοχή τους  σε ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα. Για το σκοπό αυτό, καθώς και για τον προγραμματισμό των ενεργειών κατάρτισης του 2ου εξαμήνου 2011, ταξίδεψαν στην Κύπρο ο κος Παναγιώτης Αμοιρίδης (Διευθυντής) και ο νέος συνεργάτης της εταιρείας  κος Χρήστος Μαμαντζής (Σύμβουλος Επικοινωνίας Προγραμμάτων Κύπρου).
Καλούνται τα Μέλη του Σωματείου Ατόμων Με Αναπηρία Ν.Κιλκίς  σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 20 Μαρτίου και ώρα 09.00 π.μ. στην Αίθουσα  του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς.
Με κύρια θέματα :
gkountenoudis«Στόχος μου είναι να φέρω τα οικονομικά σε ένα καλό σημείο. Να ξέρω σε ποιους χρωστάμε, φυσικά για πιστοποιημένα έργα. Μέχρι τώρα η καταγραφή που έκανα με τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς δείχνει οφειλές περί τα 4,6 εκατ. ευρώ..» τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Χρήστος Γκουντενούδης στη συνάντηση που είχαμε μαζί του την περασμένη εβδομάδα.
Το αναπτυξιακό συνέδριο για τον νομό Κιλκίς, που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κιλκίς τελείωσε και τα συμπεράσματά του θα μπορούσαν να είναι οδηγός για τον σχεδιασμό του κάθε φορέα. Η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου αξιέπαινη και η προσπάθεια της ομάδας που επεξεργάστηκε και συντόνισε τις εργασίες προ του συνεδρίου ήταν πολύ καλή και πέρα από κάθε προσδοκία. Κατάφεραν να ευαισθητοποιήσουν και να συντονίσουν το σύνολο σχεδόν των φορέων του νομού συμβάλλοντας ο καθένας στο ελάχιστο για να παρουσιαστεί μια ολοκληρωμένη αναπτυξιακή πρόταση για τον Νομό Κιλκίς.
Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011 03:07

Συνάντηση Λαπόρδα Δημητρίου

Συντάκτης:
Την ευλογία του Μητροπολίτη Γουμένισσας, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ.κ. Δημήτριο δέχθηκε ο δήμαρχος Παιονίας Αθανάσιος Λαπόρδας. Ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του συναντήθηκαν με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη στο δημαρχείο Παιονίας, ενισχύοντας την ανοιχτή επικοινωνία των δύο πλευρών και επιβεβαιώνοντας τη διάθεση για τη μεταξύ τους συνεργασία, στη δύσκολη περίοδο που περνά η κοινωνία.
Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2011 14:38

Αντίδραση Τερζίδη για την «Αυστροελληνική»

Συντάκτης:
terzidisΙδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση για την ανακαίνιση της «Αυστροελληνικής» και τη δημοτική αρχή εξέδωσε ο τέως δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Τερζίδης, ο οποίος αναφέρει:
«Με έκπληξη διαβάσαμε στον τοπικό τύπο άλλο ένα μεγάλο ψέμα της σημερινής δημοτικής αρχής σχετικά με την ανακαίνιση και επανάχρηση της «Αυστροελληνικής» καπναποθήκης στο Κιλκίς.