Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 5:14:27 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2010 15:54

Η Τζούλια Ψωμιάδου μάγεψε και το Κιλκίς

Συντάκτης:
tzoulia_psomiadiΤην Κυριακή 31/10  το πρωί, η σύζυγος του υπ. Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας  κ. Τζούλια Ψωμιάδου επισκέφθηκε τη πόλη του Κιλκίς, όπου την υποδέχθηκε η σύζυγος του υπ. Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς κ. Μαρία Γκουντενούδη. Η κ. Ψωμιάδου ,ως επίσημη καλεσμένη στη συγκέντρωση γυναικών  που διοργανώθηκε  στο  μαγαζί ΕΡΩΣ live , ανταποκρίθηκε πρόσχαρα, απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό και συνομίλησε με τις παρευρισκόμενες κυρίες. Η. κ. Γκουντενούδη της χάρισε παραδοσιακά προϊόντα του νομού Κιλκίς καθώς και μία αγιογραφία της Παναγίας , δια χειρός του νέου καλλιτέχνη κ. Γιώργο Μανωλόπουλο. Παρόντες ήταν ο υπ. Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Γκουντενούδης και οι υπ. Περιφερειακοί Σύμβουλοι ο Ανδρέας Βεργίδης, ο Παύλος Θωμαίδης, η Κατερίνα Μακρή – Γρηγοριάδου, ο Νίκος Ταχτσίδης και ο Γιώργος Φράγκος.
nosokomeioΒίαιη συμπεριφορά σε βάρος εργαζόμενης εκ μέρους της προϊσταμένης της καταγγέλλει η  διοίκηση του συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κιλκίς. Το πλήρες κείμενο της καταγγελίας – αναφοράς προς τη διοίκηση του νοσοκομείου και  τις υπερκείμενες αρχές κοινοποιήθηκε στις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα μμε και  έχει ως εξής:
Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2010 10:01

Πολεοδομική μελέτη στο δήμο Γαλλικού

Συντάκτης:
gallikosΟ Δήμος Γαλλικού στα πλαίσια του Αναπτυξιακού Προγράμματος Στήριξης Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΘΗΣΕΑΣ υλοποιεί μετά από διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό  το έργο «Κτηματογράφηση – Πολεοδομική Μελέτη – Πράξη Εφαρμογής περιοχών των οικισμών Γαλλικού και Πεδινού δ. Γαλλικού», προϋπολογισμού 740.000 ευρώ.
oaedΞεκίνησε από χθες Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή επιχειρήσεων και εργοδοτών του ιδιωτικού τομέα στο νέο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού για την «απόκτηση εργασιακής εμπειρίας» μέσω της απασχόλησης 10.000 ανέργων ηλικίας 16 έως 24 ετών νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας.
Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2010 09:10

Προληπτική ιατρική στο Γηροκομείο Κιλκίς

Συντάκτης:
girokomeioΣτον Οίκο Ευγηρίας & Θ.Χ.Π. Κιλκίς στα πλαίσια των προσφερόμενων αναβαθμισμένων υπηρεσιών, πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις Οστικής Μάζας τον μήνα Σεπτέμβριο 2010, ανιδιοτελώς, από την φαρμακοβιομηχανία SPECIFAR. Συνολικά εξετάστηκαν 28 άτομα από εξειδικευμένο προσωπικό με υπερηχογράφημα πτέρνας με σκοπό την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης εξυπηρετώντας έτσι τόσο τους περιθαλπόμενους, όσο και το προσωπικό του Οίκου Ευγηρίας & Θ.Χ.Π. Κιλκίς.
Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2010 09:02

8 χρόνια συντροφιά με τον “ΝΗΡΕΑ”

Συντάκτης:
Το Κέντρο Πρόληψης «ΝΗΡΕΑΣ» είναι μια Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που συγχρηματοδοτείται από τον Ο.ΚΑ.ΝΑ. (Οργανισμός κατά των Ναρκωτικών) και από 24 Τοπικούς Φορείς (Τοπική Αυτοδιοίκηση, Συλλόγους) και υποστηρίζεται επιστημονικά από τον Ο.ΚΑ.ΝΑ. Στόχο έχει την παροχή ολοκληρωμένων προγραμμάτων πρόληψης, που δείχνουν ένα δρόμο πέρα από τις ουσίες, τα υποκατάστατα και τα άλλοθι, προτείνοντας ως ουσία την ίδια τη ζωή μέσα από ανθρώπινες σχέσεις αλληλοσεβασμού και αυτοεκτίμησης.
epimelitirioΑπό το Επιμελητήριο Κιλκίς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Οι χώροι εστίασης και αναψυχής γενικότερα ήταν από τους πρώτους που υπέστησαν τις συνέπειες της οικονομικής δυσπραγίας. Μάλιστα οι χώροι αυτοί, μπορούν να χαρακτηρισθούν ως προάγγελοι της επερχόμενης κρίσης, πολύ πριν αυτή γίνει ‘επισήμως δεκτή’ σε παγκόσμια κλίμακα και φυσικά στη χώρα μας.
Το έπος του 1940 αποτελεί ένα ένδοξο κεφάλαιο της ιστορίας του Ελληνισμού. Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου είναι ημέρα μνήμης, ευγνωμοσύνης και εθνικής υπερηφάνειας, που μας υπενθυμίζει τους ηρωικούς αγώνες για την υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010 13:53

Προτάσεις για ανάσα στην αγορά

Συντάκτης:
Σε μια περίοδο, κατά την οποία οι εμπορικές επιχειρήσεις δίνουν καθημερινή μάχη επιβίωσης, σε μια περίοδο όπου οι επιχειρήσεις αγωνίζονται σε καθεστώς αβεβαιότητας και ανασφάλειας, αντιμετωπίζοντας έντονο πρόβλημα ρευστότητας, συνέπεια της συνεχούς μειωμένης αγοραστικής δύναμης και κατανάλωσης, η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς προσπαθώντας, περισσότερο από ποτέ,  την υιοθέτηση ενεργειών που θα δημιουργήσουν ανάχωμα ενάντια στην ύφεση και θα στηρίξουν την αγορά, καθιέρωσε τις κλαδικές συναντήσεις με τα μέλη του.
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010 11:43

Επίσκεψη Ανθρακίδη στο Επιμελητήριο Κιλκίς

Συντάκτης:
epimelitirioΤο Επιμελητήριο επισκέφθηκε την περασμένη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Χρήστος Ανθρακίδης. Ο υποψήφιος με το συνδυασμό «Μέτωπο Ανάπτυξης» του κ. Μάρκου Μπόλαρη είχε συνεργασία με τον Πρόεδρο Π. Τονικίδη ανταλλάσσοντας απόψεις για μεγάλα ζητήματα του νομού.