Τρίτη, 21 Μαΐου 2024, 10:33:27 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τρία εκλεκτά τέκνα του τίμησε το Δημοτικό Συμβούλιο Κρουσίων με ομόφωνες  αποφάσεις του στη συνεδρίαση της Παρασκευής 30 Μαίου. Η μνήμη του εκλιπόντος Βασίλη Χειμωνίδη, του επιχειρηματία που προσέφερε πλούσιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο στην περιοχή,  θα τιμηθεί με την απόδοση του ονόματός του στην κεντρική πλατεία της γενέτειράς του  Κάτω Θεοδωράκι. Οι δυο εν ζωή τιμηθέντες πολίτες με καταγωγή από τα Κρούσια είναι ο πρώην κοινοτικός γραμματέας Γερακαριού Αλέκος Κοντοειδής και ο ζωγράφος και συγγραφέας Κώστας Λαχάς.
Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2008 04:43

Εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο του Κιλκίς

Συντάκτης:
Εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης θα πραγματοποιηθούν στον Εμπορικό Σύλλογο Κιλκίς, τη Δευτέρα 9 Ιουνίου: 5μμ - 9μμ και την Τρίτη 10 Ιουνίου: 11πμ - 9μμ, στα γραφεία του, 21ης Ιουνίου και Σόλωνος γωνία. Στο διοικητικό απολογισμό της απερχόμενης διοίκησης τονίζεται, μεταξύ των άλλων: «Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς κατά τη διάρκεια της θητείας της (2005-2008), κάτω από δύσκολες συνθήκες, προσπάθησε και ανέπτυξε έντονη παραγωγική δραστηριότητα στα κοινωνικοοικονομικά δρώμενα σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο και πέτυχε στο να αναδείξει τον Σύλλογο σε ένα φορέα σύγχρονο, πρωτοποριακό, εκφραστή των συμφερόντων των μελών του και υπεύθυνο συνομιλητή με τους θεσμοθετημένους φορείς της πολιτείας.
Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2008 04:42

Εθελοντική φύλαξη δασών και αλσυλλίων

Συντάκτης:
 Η  Κ.Π.Κ στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της για το 2008, σε συνεργασία με την Ομάδα Διάσωσης Κιλκίς, έχει εντάξει και την εθελοντική συμμετοχή των μελών της στην φύλαξη των δασών και περιαστικών δασυλλίων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ως ελάχιστη προσφορά για την προστασία του δασικού πλούτου της περιοχής μας από τις πυρκαγιές.
Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2008 04:41

«Τρεις Γενοκτονίες, μια Στρατηγική»

Συντάκτης:
 Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Μαΐου στην Κομοτηνή  η ημερίδα  με τίτλο: «Τρεις Γενοκτονίες, μια στρατηγική», που συνδιοργάνωσαν ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ποντίων Εκπαιδευτικών και ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, σε συνεργασία με τη Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, την Πανελλήνια Ποντιακή Ένωση Επιστημόνων Παλιννοστούντων και όλα τα ποντιακά σωματεία του Νομού Ροδόπης.
Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2008 04:41

Σε φιλικό το Τ.Α.Δ. Γυμνασίου Πολυκάστρου

Συντάκτης:
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η φιλική συνάντηση του Τ.Α.Δ. Γυμνασίου Πολυκάστρου με το Τ.Α.Δ. του 10ου Γυμνασίου Καλαμαριάς της Ανατολικής Θεσσαλονίκης στο άθλημα της αντισφαίρισης στις 11/04/08. Το Τ.Α.Δ. Γυμνασίου Πολυκάστρου σε συνεργασία με το Γραφείο Φυσικής Αγωγής του Νομού Κιλκίς και τη βοήθεια του Δήμου Πολυκάστρου, συμμετείχε με δεκατέσσερις μαθητές/τριες – αθλητές/τριες σε φιλικό τουρνουά που διοργάνωσε το Τ.Α.Δ. αντισφαίρισης του 10ου  Γυμνασίου Καλαμαριάς της Ανατολικής Θεσσαλονίκης.
Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2008 04:40

Αργυρό μετάλλιο για τον Πέτρο Θυμιαδάκη

Συντάκτης:
Τους αγώνες κυπέλλου Ελλάδος διοργάνωσε η ομοσπονδία Box-Savate την Κυριακή 25/05/2008 στο κλειστό γυμναστήριο Άνω Λιοσίων στην Αθήνα. Η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική σε όλες τις επιτρεπόμενες αγωνιστικά ηλικίες, παρά την περίοδο των  εξετάσεων. Εκτός από το βασικό στυλ που έχει, η ομοσπονδία καλλιεργεί και στηρίζει το Kick Boxing - Full Contact κ.α.
Κυριακή, 01 Ιουνίου 2008 12:43

Ιδού η Ρόδος, ιδού και ο Β’ Καποδίστριας

Συντάκτης:
Μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις για το διοικητικό και κατά συνέπεια αναπτυξιακό μέλλον του τόπου βρίσκεται η αυτοδιοίκηση και οι αιρετοί εκπρόσωποί του λαού του Κιλκίς. Ο νέος χάρτης της αυτοδιοίκησης αποτελεί το νέο στοίχημα και στο ν. Κιλκίς προηγήθηκαν - πολύ έγκαιρα μάλιστα - συσκέψεις και ανταλλαγή λίαν προωθημένων απόψεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρώτη προ μηνών σύσκεψη - αρχές του χρόνου- η κρατούσα θέση των δημάρχων που συμμετείχαν (Τερζίδης, Σισμανίδης, Ανθρακίδης, Αργυρόπουλος, Συμεωνίδου, Νεόφ. Παπαδόπουλος, Καλπακίδης α.α.) ήταν για τελική συγκρότηση του νομού σε 2 ή 3 δήμους.
Η διοικητική μεταρρύθμιση και η αναδιάρθρωση της Τοπικής  Αυτοδιοίκησης  κυριάρχησε στις συζητήσεις κατά τη διάρκεια  διαδοχικών συναντήσεων που είχε στην Καλαμάτα ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ κ. Ν. Κακλαμάνης με τον πρόεδρο της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Μεσσηνίας κ. Π. Νίκα, τους δημάρχους της Μεσσηνίας και τον πρόεδρο της ΕΝΑΕ και νομάρχη Μεσσηνίας κ. Δ. Δράκο, στο περιθώριο του διήμερου συνεδρίου, που πραγματοποιούν ΚΕΔΚΕ και ΕΝΑΕ με θέμα τη διαχείριση και προστασία των υδατικών πόρων, το ρόλο και τις αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Κυριακή, 01 Ιουνίου 2008 12:42

Έξι χρόνια συντροφιά με τον “ΝΗΡΕΑ”

Συντάκτης:
Το Κέντρο Πρόληψης «ΝΗΡΕΑΣ» ξεκίνησε τη λειτουργία του το Μάρτιο του 2002. Πρόκειται για μια Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, που υποστηρίζεται επιστημονικά από τον ΟΚΑΝΑ και συγχρηματοδοτείται από τον ΟΚΑΝΑ και από τοπικούς φορείς.
Κυριακή, 01 Ιουνίου 2008 12:40

Όμορφη πλατεία στη Βάθη

Συντάκτης:
Όταν ο εθελοντισμός και η αγάπη για τον τόπο περισσεύουν, τότε μπορουν να γίνουν όμορφα πράγματα. Απτό παράδειγμα η κεντρική πλατεία της Βάθης, για την αναμόρφωση της οποίας η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ελένη Γεωργιάδου ενεργοποίησε κατοίκους και το αποτέλεσμα ήταν ωραίο και... ανέξοδο.