Κυριακή, 26 Μαΐου 2024, 2:21:48 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Απάντηση στην επιστολή-πρόταση του κ. Γ. Γαβριηλίδη, πρώην δημάρχου του Δήμου Κρουσσίων, για την ονοματοδοσία της Βιβλιοθήκης Γερακαριού καταθέτουν  κάτοικοι του χωριού, οι οποίοι αναφέρουν: “Στις εφημερίδες του Κιλκίς, πρόσφατα, δημοσιεύτηκε επιστολή του πρώην δημάρχου του Δήμου Κρουσσίων Κιλκίς, κ. Γιώργου Γαβριηλίδη, στην οποία προτείνει να δοθεί το όνομα του γνωστού λογοτέχνη και ζωγράφου κ. Κώστα Λαχά, καταγόμενου από το Κάτω Θεοδωράκι στη βιβλιοθήκη της πρώην κοινότητας Γερακαριού. Η πρόταση γίνεται στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου και αυτό θα αποφασίσει.
Τα πρώτα προβλήματα και δημόσιας υγείας εμφανίστηκαν στο νομό μετά την απεργία των ιδιοκτητών βυτιοφόρων οχημάτων (εκκένωσης βόθρων) από τις αρχές Μαίου. Η ασυμφωνία περί του τρόπου είσπραξης  του τέλους επεξεργασίας που αποδίδεται στις ΔΕΥΑ Κιλκίς και Πολυκάστρου είναι η αιτία της απεργίας. Τα αποτελέσματα δεν άργησαν να …ξεχειλίσουν. Αγανακτισμένοι κάτοικοι της περιοχής Ευζώνων καταγγέλλουν ότι ενώ κάλεσαν βυτιοφόρα για την εκκένωση των βόθρων τους, οι ιδιοκτήτες αρνούνται.
Με μεγάλο ενδιαφέρον και με την συμμετοχή 200 περίπου Κυπρίων αγροτών υλοποιήθηκε – από την Επιμορφωτική - στην Σωτήρα (της επαρχίας Αμμοχώστου), ημερίδα με θέμα «Η Αγροτική Ανάπτυξη της Κύπρου» για λογαριασμό των Συνεργατικών Εταιρειών Διαχείρισης Γεωργικών Προϊόντων. Τα θέματα που αναλύθηκαν κατά την διάρκεια της ημερίδας ήταν: κατάρτιση και απασχόληση στην γεωργία μέσω οργανωμένων ομάδων παραγωγών, αναδιάρθρωση των καλλιεργειών, εκσυγχρονισμός μεθόδων  τυποποίησης και διάθεσης, πιστοποίηση αγροτικών προϊόντων, συστήματα ποιότητας, βιολογικά προϊόντα και προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.), διοίκηση και επιτυχημένες διαδικασίες με βάση τη γνώση και την καινοτομία, ανθρώπινο κεφάλαιο, εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (Κ.Α.Π.),  ευκαιρίες που παρέχονται από την Ε.Ε. και τα Διαρθρωτικά Ταμεία.
Σάββατο, 31 Μαϊος 2008 14:52

Διακρίθηκαν αθλητές με ειδικές ανάγκες

Συντάκτης:
Υπερήφανους για άλλη μια φορά έκαναν τους Κιλκισιώτες, οι τρεις αθλητές με ειδικές ανάγκες από το νομό μας που συμμετείχαν στην Εθνική Ομάδα Special Olympics Hellas. Πρόκειται για τους Αδάμ Αμοιρίδη, Χαρίτων Χαραλαμπίδη και Κωνσταντίνο Πουμπουρίδη, με τη συνοδεία της προπονήτριας Κωνσταντίνας Μπουρλούκα, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και διακρίθηκαν στους Κυπρο-Ελλαδικούς αγώνες που διεξήχθησαν από τις 12 έως και τις 17 ΜΑΪΟΥ 2008  στην ΛΕΥΚΩΣΙΑ της Κύπρου.
 Ένορκη διοικητική εξέταση διετάχθη στο τελωνείο Ευζώνων για τη διέλευση φορτηγού από την ΠΓΔΜ τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, με ραδιενεργό φορτίο. Συγκεκριμένα το εν λόγω όχημα μετέφερε σίδερα, στα οποία έπειτα από έλεγχο συνεργείου του «Δημόκριτου», εντοπίστηκε ποσότητα ραδιενέργειας. Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, στο φορτηγό, κατά την είσοδό του στη χώρα μας, έγινε έλεγχος για ραδιενέργεια από μηχανήματα του τελωνείου και ενώ υπήρξε ένδειξη για ποσότητα ραδιενέργειας, οι υπάλληλοι του τελωνείου δεν αξιολόγησαν -σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής- όπως έπρεπε το περιστατικό και επέτρεψαν στο μεγάλο όχημα να συνεχίσει το ταξίδι του.
Παρασκευή, 30 Μαϊος 2008 15:17

Εγκαίνια Ινστιτούτου Κτηνιατρικών Ερευνών

Συντάκτης:
 Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης εγκαινίασε στη Θέρμη τις νέες εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Κτηνιατρικών Ερευνών του ΕΘΙΑΓΕ και τον εξοπλισμό των εργαστηρίων του. Στο χαιρετισμό του ο κ. Υφυπουργός υπογράμμισε ότι με  τη λειτουργία του Ινστιτούτου Κτηνιατρικών Ερευνών θωρακίζεται αποτελεσματικότερα η ελληνική κτηνοτροφία  με σύγχρονα συστήματα ελέγχου και σε ότι αφορά τον εξοπλισμό του, για τον οποίο σημείωσε ότι υπάρχουν προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης σε όλα τα επίπεδα του κτηνιατρικού ελέγχου. Ανακοίνωσε δε, ότι θα ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τη διαπίστευση των εργαστηρίων και την πιστοποίηση των εργαστηριακών πράξεων.
Στις αρχές της δεκαετίας η εταιρεία μεταποίησης καπνού που αγόρασε τις εγκαταστάσεις της πρώην ΛΟΡΤΕΞ ζήτησε από τα δήμο Γαλλικού την κατάργηση ενός αγροτικού δρόμου που εφάπτονταν του εργοστασίου και τη μετατόπισή του στο τέλος των χωραφιών που αγόρασε με στόχο να επεκταθεί.
Η πρακτική αυτή εφαρμόστηκε συχνά και μάλιστα στη περιοχή της Νέας Σάντας με αποφάσεις της Νομαρχίας, όπως τότε ο νόμος προέβλεπε, διευκολύνθηκαν μεγάλες εταιρείες.
Παρασκευή, 30 Μαϊος 2008 15:12

Επιχειρηματικότητα και αειφόρος ανάπτυξη

Συντάκτης:
«Επιχειρηματικότητα και Αειφόρος ανάπτυξη» είναι το θέμα της Ημερίδας που διοργανώνει το Γραφείο Διασύνδεσης του Α.Π.Θ., στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να προσεγγίσει την Αγορά και να ενθαρρύνει τους νέους, φοιτητές και αποφοίτους, να αναπτύξουν επιχειρηματική δραστηριότητα.
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη 29 Μαΐου 2008 και ώρα 10.00, στην αίθουσα 212 του τμήματος Οικονομικών Επιστημών (2ος όροφος σχολής Ν.Ο.Π.Ε.).
Στηρίζει τον αγώνα των δικαστικών υπαλλήλων του ν. Κιλκίς το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ. Ωστόσο παίρνει σαφείς αποστάσεις από τη μάχη που ξέσπασε ως προς την επιλογή του χώρου.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:
«Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ – Ν. Κιλκίς, με αφορμή την απεργία των εργαζομένων του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Ν. Κιλκίς ανακοινώνει τα εξής:
Παρασκευή, 30 Μαϊος 2008 15:08

Η Ιστορία δεν παραγράφεται

Συντάκτης:
Η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ) εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
 Στις ανιστόρητες και γελοίες αιτιάσεις της ΄Αγκυρας περί δήθεν συγκεντρώσεων επ΄ ευκαιρία των «ψευτογενοκτονιών» όπως αναφέρει, απαντούμε με τα εξής:
Να διαβάσει η ΄Αγκυρα το άρθρο 50 του προσφάτου ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Να αντιληφθεί επιτέλους ότι πολιτισμένοι λαοί και κυβερνήσεις, είναι αυτές που αναγνωρίζουν τα ιστορικά τους λάθη και συμφιλιώνονται με το ιστορικό τους παρελθόν.