Τρίτη, 21 Μαΐου 2024, 10:34:33 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Στις αρχές της δεκαετίας η εταιρεία μεταποίησης καπνού που αγόρασε τις εγκαταστάσεις της πρώην ΛΟΡΤΕΞ ζήτησε από τα δήμο Γαλλικού την κατάργηση ενός αγροτικού δρόμου που εφάπτονταν του εργοστασίου και τη μετατόπισή του στο τέλος των χωραφιών που αγόρασε με στόχο να επεκταθεί.
Η πρακτική αυτή εφαρμόστηκε συχνά και μάλιστα στη περιοχή της Νέας Σάντας με αποφάσεις της Νομαρχίας, όπως τότε ο νόμος προέβλεπε, διευκολύνθηκαν μεγάλες εταιρείες.
Παρασκευή, 30 Μαϊος 2008 15:12

Επιχειρηματικότητα και αειφόρος ανάπτυξη

Συντάκτης:
«Επιχειρηματικότητα και Αειφόρος ανάπτυξη» είναι το θέμα της Ημερίδας που διοργανώνει το Γραφείο Διασύνδεσης του Α.Π.Θ., στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να προσεγγίσει την Αγορά και να ενθαρρύνει τους νέους, φοιτητές και αποφοίτους, να αναπτύξουν επιχειρηματική δραστηριότητα.
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη 29 Μαΐου 2008 και ώρα 10.00, στην αίθουσα 212 του τμήματος Οικονομικών Επιστημών (2ος όροφος σχολής Ν.Ο.Π.Ε.).
Στηρίζει τον αγώνα των δικαστικών υπαλλήλων του ν. Κιλκίς το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ. Ωστόσο παίρνει σαφείς αποστάσεις από τη μάχη που ξέσπασε ως προς την επιλογή του χώρου.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:
«Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ – Ν. Κιλκίς, με αφορμή την απεργία των εργαζομένων του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Ν. Κιλκίς ανακοινώνει τα εξής:
Παρασκευή, 30 Μαϊος 2008 15:08

Η Ιστορία δεν παραγράφεται

Συντάκτης:
Η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ) εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
 Στις ανιστόρητες και γελοίες αιτιάσεις της ΄Αγκυρας περί δήθεν συγκεντρώσεων επ΄ ευκαιρία των «ψευτογενοκτονιών» όπως αναφέρει, απαντούμε με τα εξής:
Να διαβάσει η ΄Αγκυρα το άρθρο 50 του προσφάτου ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Να αντιληφθεί επιτέλους ότι πολιτισμένοι λαοί και κυβερνήσεις, είναι αυτές που αναγνωρίζουν τα ιστορικά τους λάθη και συμφιλιώνονται με το ιστορικό τους παρελθόν.
Τετάρτη, 28 Μαϊος 2008 13:51

Ανανέωσαν το ραντεβού τους

Συντάκτης:
 Ολοκληρώθηκαν οι προπονήσεις στον Κιλκισιακό και η χρονιά έκλεισε με γεύμα που παρέθεσε η διοίκηση του Νίκου Στανημερόπουλου στους παίκτες μέσα σε οικογενειακό κλίμα, σε κεντρική ταβέρνα του Κιλκίς. Ο πρόεδρος της ομάδας αφού ευχαρίστησε όλους τους παίκτες για την άψογη συνεργασία που είχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ευχήθηκε σε όλους καλό καλοκαίρι ενώ ανακοίνωσε ότι εντός των ημερών θα διευθετηθούν και οι τελευταίες οικονομικές εκκρεμότητες. Ο νέος τεχνικός της ομάδας αλλά παλιός γνώριμος στον Κιλκισιακό  Γιώργος Σημαιοφοριδης έδωσε στους παίκτες πρόγραμμα συντήρησης στο διάστημα των καλοκαιρινών διακοπών, για να μείνουν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.
Τετάρτη, 28 Μαϊος 2008 13:50

Μαζικός αθλητισμός στο δήμο Ευρωπού

Συντάκτης:
Ο Δήμος της Ευρωπού υλοποίησε με μεγάλη επιτυχία τα προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού  της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε άμεση συνεργασία με τον Υπεύθυνο των προγραμμάτων του νομού Κιλκίς, τον κ. Σάκη Σημαιοφορίδη. Προτεραιότητα δόθηκε στα τμήματα υποδομής ποδοσφαίρου και μπάσκετ,  σε στενή συνεργασία με τους συλλόγους της Ευρωπού, (ΣΕΛΕΥΚΟ & ΑΠΟΛΛΩΝ) και του Αγίου Πέτρου, (ΘΥΕΛΑ).
Ενόψει της αυριανής απεργίας δικαστικών υπαλλήλων και δικηγόρων με αίτημα την κατασκευή του δικαστικού μεγάρου στις δίδυμες - οι δικηγόροι δεν το λένε ευθέως, αλλά προς τα εκεί …κλίνουν - στο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε προς ημερήσιας διάταξης σχετική ενημέρωση από τον Δήμαρχο Δ. Τερζίδη, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι (Μαρία Αμανατίδου) ζήτησαν διευκρινίσεις.
Τετάρτη, 28 Μαϊος 2008 13:48

Εκδρομές Ορειβατών

Συντάκτης:
ΔΙΗΜΕΡΗ   ΕΚΔΡΟΜΗ
ΣΤΗΝ  ΤΖΕΝΑ - ΠΙΝΟΒΟ
Το σαββατοκύριακο 31 Μαΐου – 1 Ιουνίου 2008 θα πραγματοποιηθεί διήμερη εκδρομή  στην Τζένα (υψ.2.182μ) και στο Πίνοβο (υψ.2.154μ) με προγραμματισμένη τη διάσχιση από το ένα βουνό στο άλλο. Η διανυκτέρευση θα γίνει σε αντίσκηνα. Ας εκτιμηθεί η εποχή, οι καιρικές συνθήκες και το υψόμετρο για να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα ρούχα και υλικά.
Μια ερώτηση του αντιδημάρχου Χρ. Σπίγκου έδωσε το έναυσμα και την αφορμή στο Δήμαρχο Δημ. Τερζίδη να εκφράσει τις θέσεις του και να περιγράψει το δεν γενέσθαι στο άμεσο προσεχές μέλλον στο μέγα πρόβλημα της πόλης του Κιλκίς: τι θα απογίνει και πότε θα ασφαλτοστρωθούν οι κακοποιημένοι από τα έργα δρόμοι της πόλης.
Γεύμα προς τιμήν των αθλητών της ομάδας χαντ-μπωλ του ΑΣΑ "Αλέμανδος" Αξιούπολης και των υπευθύνων του συλλόγου παρέθεσε το Επιμελητήριο Κιλκίς. Το γεύμα δόθηκε στην Αξιούπολη, την περασμένη Τρίτη 20 Μαΐου, με την ευκαιρία της ανόδου της ομάδας στη Β_ Κατηγορία του αθλήματος. Από πλευράς Επιμελητηρίου Κιλκίς παρέστη ο πρόεδρος κ. Τονικίδης, ο οποίος αφού συνεχάρη τους αθλητές και τους παράγοντες, τους διαβεβαίωσε για την συμπαράσταση του Επιμελητηρίου Κιλκίς στην ευγενή τους προσπάθεια.