Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 6:39:31 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τετάρτη, 21 Μαϊος 2008 06:22

Σε τουρνουά του ΠΑΟ στη Φλώρινα

Συντάκτης:
Η Ακαδημία ¨ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΙΛΚΙΣ¨ το Σαββατοκύριακο συμμετείχε σε τουρνουά Ακαδημιών του Παναθηναϊκού στη Φλώρινα. Συγκεκριμένα τα τμήματα προτζούνιορ Β1, Β2 (γεν. 00 – 01) και προπαίδων (γεν. 96 – 97) μετέβησαν στην Φλώρινα σε μια διήμερη εκδρομή που συνδύασε το αγωνιστικό μέρος με τον πολιτιστικό χαρακτήρα της επίσκεψης τους στις λίμνες Πρέσπες.
 Τη διατήρηση τεσσάρων θέσεων αμμοληψιών στην κοίτη του Αξιού ποταμού, με στόχο τη σωστή λειτουργίας του, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και το οικονομικό όφελος του Δήμου Πολυκάστρου, εισηγήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Πολυκάστρου ο δήμαρχος Δημήτρης Σμυδάκης. Ο κ. Σμυδάκης ανέφερε πως από τις επτά θέσεις αμμοληψίας, που σήμερα έχουν άδεια, θα παραμείνουν οι τέσσερις, από δυο σε Αξιοχώρι και Ασπρο και στα σημεία που προτείνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ.
Παραδόθηκε  και λειτουργεί  ο βιολογικός καθαρισμός της Ευρωπού και οι πρώτες  μετρήσεις έδειξαν εντυπωσιακά αποτελέσματα. Το τελικό προϊόν, το νερό, είναι αρίστης ποιότητας και καθαρό πλέον τρέχει στο ρέμα. Στην τελευταία δεξαμενή  υπάρχουν ψάρια, τα οποία κολυμπούν χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.
Τετάρτη, 21 Μαϊος 2008 05:42

Αναπληρωτές μουσικοί

Συντάκτης:
Η Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς, στο πλαίσιο της προετοιμασίας κατάρτισης του ενιαίου πίνακα αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών από το ΥΠΕΠΘ για το σχολικό έτος 2008-2009,  
κ α λ ε ί τους υποψηφίους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ16.01 (Μουσικής), ΠΕ16.02 (Μουσικής) και ΤΕ16 (Μουσικής)  να υποβάλουν τις αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών, ως ακολούθως:
Τετάρτη, 21 Μαϊος 2008 05:42

Οι Μάνδρες τίμησαν την Ημέρα της Μητέρας

Συντάκτης:
Εορταστική εκδήλωση για την Ημέρα της Μητέρας διοργάνωσε, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μανδρών, την Κυριακή 11 Μαΐου, μετά την Θεία Λειτουργία στον Ναό του Αγίου Δημητρίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου με τη συμμετοχή μαθητών του Δημοτικού σχολείου και του Νηπιαγωγείου Μανδρών. 
Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου από όλη την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε στις 9-10 και 11 Μαΐου, η 8η Πανελλήνια Συγκέντρωση Φίλων Ελεύθερης Ιππασίας, στο δημοτικό διαμέρισμα Περιστερίου του Δήμου Γαλλικού, που διοργάνωσε άρτια για μια ακόμη φορά ο Ιππικός Σύλλογος Περιστερίου «R7».
Το βράδυ της πρώτης ημέρας, και αφού προηγήθηκε η τακτοποίηση των ιππέων και του εξοπλισμού τους, έλαβε χώρα στον χώρο της κατασκήνωσης αναπαράσταση με ινδιάνους και φωτιές.
 Δεν μπόρεσε να συγκρατήσει το δάκρυ του σε μία στιγμή εξ ολοκλήρου ανθρώπινης, αυθόρμητης και φυσιολογικής αδυναμίας. Ξέσπασε με συγκρατημένους λυγμούς ο Καστανίδης όταν αναφέρθηκε στους κοινούς αγώνες με το Δημοσθένη Παπαδόπουλο την περίοδο της επιβολής της δικτατορίας στην Ελλάδα από τους συνταγματάρχες.  Αυτό έγινε στη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του πρώην Βουλευτή Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ Δημοσθένη Παπαδόπουλου που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Κυριακή στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.
Κυριακή, 18 Μαϊος 2008 15:47

Ρύπανση υδάτων

Συντάκτης:
Με τον όρο ρύπανση υδάτων εννοούμε την οποιαδήποτε ανεπιθύμητη αλλαγή στα φυσικά, χημικά και βιολογικά χαρακτηριστικά του νερού των θαλασσών, λιμνών ή ποταμών, η οποία είναι ή μπορεί υπό προϋποθέσεις να γίνει ζημιο-γόνος για τον άνθρωπο, τους υπόλοιπους φυτικούς και ζωικούς οργανισμούς αλλά και τις βιομηχανικές διαδικασίες και τις συνθήκες ζωής. 
Κυριακή, 18 Μαϊος 2008 15:46

Ήπιαμε κι εμείς ορυκτέλαια…

Συντάκτης:
Τουλάχιστον δεν χρειαζόμαστε σέρβις, κατά το ανέκδοτο που δημιουργήθηκε αμέσως μόλις ξέσπασε το νέο σκάνδαλο με την ανάμειξη ορυκτέλαιου σε παρτίδες ηλιέλαιου που κατανάλωσαν οι συνέλληνες. Οι Κιλκισιώτες δεν μπορούσαμε να αποτελέσουμε εξαίρεση, όπως αποδεικνύουν τα αποτελέσματα των εξονυχιστικών ελέγχωνι στους οποίους προβαίνει το τμήμα εμπορίου της Νομαρχίας. Στα ράφια καταστημάτων της Γουμένισσας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 25 μπουκάλια ηλιέλαιου από παρτίδες όπου ο ΕΦΕΤ διαπίστωσε ότι έγινε ανάμειξη με ορυκτέλαιο.
Παρασκευή, 16 Μαϊος 2008 10:29

Το 2ο Γυμνάσιο στην Κρήτη

Συντάκτης:
 Το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς στα πλαίσια του προγράμματος ανοιχτών περιβαλλοντικών τάξεων «Καλλιστώ» πραγματοποίησε πενθήμερη εκδρομή στην Κρήτη από 13 έως 17 Απριλίου 2008. Στους μαθητές δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφτούν τα ανάκτορα της αρχαίας Κνωσσού, το υπέροχο φοινικόδασος του Βάι, αλλά και το νέο και υπέρ-σύγχρονο ενυδρείο του Ηρακλείου τον ονομαστό «Θαλασσόκοσμο». Εκεί ενημερώθηκαν για το θαλάσσιο περιβάλλον της Μεσογείου και είδαν από κοντά μια μεγάλη βιοποικιλότητα ειδών και οικοσυστημάτων που σήμερα απειλούνται περισσότερο από κάθε άλλη ιστορική εποχή.