Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024, 7:52:00 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνεται ότι έχει προγραμματιστεί η διακοπή ρευματοδότησης την Τρίτη 28-05-2024 στην πόλη του Κιλκίς

Τον ευπατρίδη Δημήτρη Οικονόμου αποχαιρέτισε  στο τελευταίο του ταξίδι η Αξιούπολη, από τον Ναό του Αγίου Δημητρίου όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία λίγο πριν το μεσημέρι της Δευτέρας 27 Μαΐου.

Το πρωί της Κυριακής 26 Μαΐου έγινε στη Γουμένισσα το ετήσιο τρισάγιο στη μνήμη των 52 εκτελεσθέντων από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Το τρισάγιο γίνεται στο Μνημείο που έχει ανεγερθεί έξω από τη Γουμένισσα. Aπό την περίοδο της Δημαρχίας Παπαπαναγιώτου η εκδήλωση γίνεται από την ΠΕΑΕΑ, υπό την αιγίδα και συμμετοχή του τότε Δήμου Γουμένισσας κάτι που συνεχίζεται και από τον διευρυμένο Δήμο Παιονίας. Ακολούθησε μικρή δεξίωση στον ίδιο χώρο. Όπως κάθε χρόνο η εκδήλωση ήταν σεμνή και το παρών έδωσαν συγγενείς εκτελεσθέντων και πολίτες από την Γουμένισσα και την ευρύτερη περιοχή .

Ο Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρολόγων ν. Κιλκίς έδωσε το "παρών" στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ηλεκ/γων (ΠΟΣΕΗ), που με απόλυτη επιτυχία διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ηλεκτρολόγων Εγκαταστατών Νομού Ηρακλείου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης στις Γούρνες Ηρακλείου, στις 17-18-19 Μαΐου 2024.

 Ο  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ Ν. ΚΙΛΚΙΣ ΥΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ, ο οποίος τέθηκε σε εκκαθάριση, δυνάμει της με αρ. 120/2015 απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των μελών του, που εδρεύει στο Κιλκίς, επί της οδού Θεσσαλονίκης 20, όπως εκπροσωπείται νόμιμα από τους εκκαθαριστές του  Αθανάσιο Νοτόπουλο  και Κωνσταντίνο Κατσακιώρη.

Εποικοδομητικό διήμερο εργασιών πραγματοποιήθηκε στη Κεφαλονιά, με τη συμμετοχή πλήθους εκπροσώπων της Επιμελητηριακής Κοινότητας, του επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου, όπως ο υπουργός  Ανάπτυξης  Κωνσταντίνος Σκρέκας, η υφυπουργός  Έλενα Ράπτη, οι βουλευτές Ολγα Γεροβασίλη & Παύλος Γερουλάνος. Το Επιμελητήριο Κιλκίς εκπροσωπήθηκε από τον Δήμαρχο Παιονίας και Α΄ Αντιπρόεδρο του Φορέα κ. Σιωνίδη Κωνσταντίνο.

Από τον Δήμο Κιλκίς ανακοινώνεται ότι το Μουσείο Λίμνης Δοϊράνης είναι επισκέψιμο για το κοινό σε νέες ημέρες και ώρες λειτουργίας.

Το Μουσείο θα λειτουργεί από Τετάρτη έως και Κυριακή κατά τις ώρες 9:00 με 15:00.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (25-5-2024)

Ελεύθερος αφέθηκε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής  24 Μαΐου μετά την απολογία του στον ανακριτή Κιλκίς ο 54χρονος κτηνοτρόφος από τις Μουριές ο οποίος κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία με δόλο σε βάρος 45χρονου από τη Γεωργία.

Η απόφαση ανακριτή - εισαγγελέα εκδόθηκε μετά την απολογία τόσο του 54χρονου κτηνοτρόφου όσο και του 38χρονου πατέρα ενός εκ των ανηλίκων.

Η Αναπτυξιακή Κιλκίς σας προσκαλεί να συμμετάσχετε σε ένα μοναδικό θεματικό εργαστήριο με τίτλο: «Γαστρονομικές περιπλανήσεις στο Κιλκίς: Τεχνικές βιωματικού γαστρονομικού τουρισμού» που θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Ιουνίου 2024. Μια 100% πρακτική μαγειρική εμπειρία και αυθεντική περιήγηση σε ένα αξέχαστο γαστρονομικό ταξίδι στο Κιλκίς.