Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024, 4:27:13 μμ
Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2009 11:08

Πρόγραμμα δράσης Δημοτικής Επιχείρησης

Ομόφωνα ψηφίσθηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ευρωπού το διετές πρόγραμμα δράσης της «Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρησης Κοινωνικής Αλληλεγγύης» (ΔΗΚΕΚΑ). Το διετές πρόγραμμα δράσης περιλαμβάνει τη δημιουργία κέντρου κοινωνικών υποστηρικτικών υπηρεσιών και την οργάνωση και υλοποίηση δράσεων που αποσκοπούν στην κοινωνική προστασία και συνοχή στα διοικητικά όρια του Δήμου.
Συγκεκριμένα, η υλοποίηση των δράσεων θα περιλαμβάνει τα εξής:
- Γραφείο παροχής κοινωνικών υποστηρικτικών υπηρεσιών στο Δήμο Ευρωπού,
- Μελέτη και εφαρμογή κοινωνικών προγραμμάτων, συνέχιση των ήδη υλοποιούμενων
- Προώθηση και ανάπτυξη του εθελοντισμού, της κοινωνικής αλληλεγγύης και της συνοχής της τοπικής κοινωνίας.
Επίσης, ψηφίσθηκε  ο προϋπολογισμός της επιχείρησης, με σύνολο εσόδων 168.500 ευρώ, ο εσωτερικός κανονισμός υπηρεσιών, ο κανονισμός προσωπικού και ο κανονισμός οικονομικής διαχείρισης.
Μετά από την εισήγηση του Δημάρχου Ευρωπού Ευθύμη Κουτζανίδη, ομόφωνα πέντε εργαζόμενοι της ΔΗ.Κ.Ε.ΚΑ, χαρακτηρίσθηκαν ως πλεονάζον προσωπικό και μεταφέρθηκαν στο προσωπικού του Δήμου Ευρωπού  με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου. Οι εργαζόμενοι ανήκαν στα προγράμματα  ΚΔΑΠ  με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου. Ουσιαστικά ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό του Δήμου και για πολλά χρόνια προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Απορρίμματα
Διεξοδικά συζητήθηκε το μεγάλο θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων και αποφασίσθηκε η επισκευή των παλαιού υπάρχοντος απορριμματοφόρου, καθώς και πρόσληψη προσωπικού με δίμηνες, οκτάμηνες συμβάσεις, αλλά και θέσεις για μόνιμο προσωπικό.
Η ψήφος του προεδρεύοντος Αναστάσιου Δερβεντλή, λόγω ασθενείας της προέδρου Σοφίας Κεχαγιά, ο οποίος ανήκει στην παράταξη της μειοψηφίας, καθόρισε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας  και δεν αποφασίσθηκε η εκμίσθωση του Αναψυκτηρίου Ευρωπού.
Ο Δήμαρχος  κ. Κουρτζανίδης τόνισε ότι όλα τα χρόνια λειτουργίας του Αναψυκτηρίου – κολυμβητηρίου, το παθητικό ξεπερνούσε τις 15 χιλιάδες ευρώ για κάθε έτος λειτουργίας γι’ αυτό και αποφασίσθηκε το προηγούμενο καλοκαίρι η εκμίσθωση του κολυμβητηρίου  σε ιδιώτη, ενώ η ευθύνη λειτουργίας του κολυμβητηρίου ανήκε στο Δήμο.
Ήταν η πρώτη φορά που δεν είχε παθητικό, ενώ οι υπηρεσίας προς τους πολίτες ήταν υψηλού επιπέδου, αφού λειτούργησαν τμήματα εκμάθησης κολύμβησης στα οποία συμμετείχαν 250  παιδιά.
Ο επικεφαλής της μειοψηφίας Γιώργος Γίτσος υποστήριξε ότι το αναψυκτήριο μετεβλήθη σε κέντρο διασκέδασης και υποστήριξε ότι πρέπει να το λειτουργήσει ο Δήμος.
Το θέμα θα επανέλθει στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.