Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 2:18:28 μμ
Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2009 07:43

Πρόταση επένδυσης Αεροδρομίου Μεσιάς

Το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ευρωπού,  έχοντας πρόταση από την εταιρία INTER-PRO-DE S.A. με έδρα το Λουξεμβούργο, η οποία δραστηριοποιείται στη χώρα μας -κατασκευάζει αεροδρόμιο στη Σαντορίνη- πήρε  θετική  απόφαση  συνεργασίας μαζί της.
Ο εκπρόσωπος της εταιρίας Αθανάσιος Γραμματικός παρουσίασε και ανέλυσε το πρόγραμμα δράσης της εταιρίας, που έχει ως εξής:
«Η εταιρία με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων επενδυτών, ευελπιστεί να υλοποιήσει σε κάποιες αναπτυσσόμενες περιοχές της Ελλάδος, με σκοπό να τις φέρει στο υψηλότερο επίπεδο ανάπτυξης και ποιότητας ζωής, σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα.
Αυτή η προσπάθεια με τη σειρά της θα προσελκύσει έναν αριθμό νέων επενδύσεων οι οποίες θα συνεισφέρουν στην  περαιτέρω ανάπτυξη και αξιοποίηση αυτών των περιοχών.
Σύμφωνα με τις μελέτες μας, η περιοχή του Κιλκίς με έμφαση στο παλιό αεροδρόμιο του Πολυκάστρου  και το διάδρομο προσγειώσεων –απογειώσεων Μεσιάς, είναι  οι δύο προτιμητέες περιοχές.
Με σκοπό την ανάπτυξη της περιοχής, χρειαζόμαστε   ένα μέσου μεγέθους αεροδρόμιο, το οποίο θα φέρει στο Κιλκίς, Τερματικό Εμπορευματικό Σταθμό, αεροπορικές σχολές, αεραθλητικές δραστηριότητες, Τουρισμό Υψηλών Προσώπων και επιχειρηματίες.
Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του σχεδίου είναι 2 έτη.
Η επένδυση θα επηρεάσει θετικά όλην την ευρύτερη περιοχή. Στην πρώτη φάση υλοποίησης θα απασχοληθούν περί τα 500 άτομα, προβλέπεται κατασκευή ξενοδοχείου 150 δωματίων, λειτουργία λυκείου με ειδικότητα χειριστές αεροπλάνων που θα στελεχώνουν την πολεμική και την πολιτική αεροπορία, οικιστικά συγκροτήματα, ενώ προβλέπεται επίσης και διαρκή εκπαίδευση 400 ατόμων».