Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 3:04:51 μμ
Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008 11:52

Το μεγαλείο του έπους του ’40 εορτάστηκε στα Κ. Θεοδωράκια

Με ρίγη συγκίνησης και αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας γιόρτασαν την ηρωική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940, οι λιγοστοί κάτοικοι του χωριού, Κ. Θεοδωράκια, του δήμου Κρουσσών του νομού Κιλκίς. Μετά από πρόσκληση του πολιτιστικού συλλόγου η 1η Ομάδα Προσκόπων και η 1η Κοινότητα Ανιχνευτών Κιλκίς με επικεφαλής τον Περιφερειακό Έφορο Χρήστο Τομπουλίδη, ανταποκρίθηκαν και παρέλασαν στον κεντρικό δρόμο του χωριού μοιράζοντας ιδιαίτερη χαρά στους κατοίκους, οι οποίοι είδαν να ξαναζωντανεύει το μικρό και γραφικό χωριό τους μετά από πολλά χρόνια, αφού η τελευταία παρέλαση πραγματοποιήθηκε το 1980! Πρώτος παρέλασε με ψηλά τη σημαία ο 93χρονος βετεράνος πολεμιστής του έπους του ’40 Μιλτιάδης Τσαλουχίδης, ο οποίος δεν μπόρεσε να κρύψει την συγκίνηση του, την οποία σκόρπισε όταν κατά την κατάθεση στεφάνων αναφώνησε με όλη τη δύναμη του «Ζήτω το Έθνος».

Προηγήθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία και δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος από τον ιερέα πατέρα Ιωάννη ενώ κατατέθηκαν στεφάνια στο Ηρώο του δημοτικού σχολείου που έκλεισε το 1985, από τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Στέλιο Παυλίδη, τον Αρχηγό του 1ου Συστήματος Προσκόπων Λεωνίδα Παπαδόπουλο και τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλέξανδρο Ποιμενίδη, για να κρατήσουν ενός λεπτού σιγής και να ψάλλουν δυνατά τον εθνικό ύμνο.
Η σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε με μια μικρή δεξίωση από τοπικά εδέσματα, που έφτιαξαν οι γυναίκες του χωριού.
«Με μεγάλη μας χαρά ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του πολιτιστικού συλλόγου να συμμετέχουμε στον εορτασμό του χωριού για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και να μοιράσουμε και εμείς με τη σειρά μας χαρά στους λιγοστούς μόνιμους κατοίκους. Το χωριό ξαναζωντάνεψε και η συγκίνηση περίσσεψε από ανθρώπους που επιμένουν και αγαπούν τον   τόπο τους, τα Κάτω Θεοδωράκια» δήλωσε ο Περιφερειακός Έφορος των Προσκόπων ν. Κιλκίς Χρήστος Τομπουλίδης.