Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017, 9:28:52 μμ

Σχόλια

Πέμπτη, 12 Ιανουάριος 2017 20:28

Γιατροί που τιμούν το Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Μετά από μια πολύχρονη και πολύτιμη παρουσία στο Θεαγένειο Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη ως διευθυντής ο Γιώργος Συμπιλίδης συνταξιοδοτήθηκε στα τέλη του 2016, αφού πρόσφερε πάρα πολλά κι αφού πολλοί κιλκισιώτες βρήκαν στο πρόσωπό του έναν πολύτιμο συμπαραστάτη.
Όμως, ο γιατρός Γ. Συμπιλίδης θα συνεχίσει να προσφέρει το ιατρικό του έργο ως συνεργάτης πια της κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ της Θεσσαλονίκης.

Τρίτη, 10 Ιανουάριος 2017 22:21

Ιδιωτικές επιχειρήσεις σε δημόσιους χώρους

Γράφτηκε από τον

τρικές παραστάσεις προγραμματίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες για την πόλη του Κιλκίς από ιδιωτικά θεατρικά σχήματα.
Και οι δυο παραστάσεις θα δίνονταν σε δημόσιους χώρους! Η πρώτη στο Συνεδριακό του Δήμου Κιλκίς και η δεύτερη στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Κιλκίς.
Είναι αδιανόητο να υπάρχουν ιδιωτικοί χώροι στην πόλη -όπως ο κινηματογράφος ΑΣΤΡΟΝ, που παλεύει να μείνει και ζωντανός- κατάλληλοι για τέτοιες παραστάσεις και ο δήμος ή η Μητρόπολη να λειτουργούν στην ουσία ανταγωνιστικά, προσφέροντας τους χώρους τους σε ιδιωτικές επιχειρήσεις!
Γνωρίζουμε πως ο κινηματογράφος ΑΣΤΡΟΝ είχε διαμαρτυρηθεί στο παρελθόν στο δήμο Κιλκίς για την παραχώρηση του Συνεδριακού σε ιδιωτικά θεατρικά σχήματα, αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση. Είναι καιρός να δοθεί η λύση που πρέπει.

Σάββατο, 07 Ιανουάριος 2017 11:35

Άδειασαν τα ράφια…

Γράφτηκε από τον

Πες πες,  τα άδειασαν τα ...ράφια οι μετεωρολόγοι.  Ή μάλλον οι τηλεοπτικοί σταθμοί με τη διαρκή κινδυνολογία περί επερχόμενου σιβηρικού χειμώνα!
Ακούει η νοικοκυρά για μείον 20 βαθμούς και ξυπνάει μέσα της το ένστικτο της επιβίωσης. Σου λέει να θρέψουμε τα παιδιά μας (άντε, και τον άντρα μας).
Κι ορμήσανε  τις τελευταίες ημέρες στα ράφια των σούπερ μάρκετ και δεν άφησαν λάδι για λάδι και αλεύρι για αλεύρι.
Βρε μπας και τα κανάλια παίρνουν ποσοστά από τους σουπερμαρκετάδες;

Τετάρτη, 04 Ιανουάριος 2017 21:13

Παράλειψη Μουζάλα

Γράφτηκε από τον

Με καθυστέρηση έστω ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την εκκένωση του κέντρου φιλοξενίας Χέρσου, πριν δυο εβδομάδες.
Και είναι προς τιμήν του ότι αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας, αν αλλάξουν επί το δραματικότερον, λέμε εμείς, οι συνθήκες στο προσφυγικό. Δηλαδή είπε τα αυτονόητα και καλώς έπραξε.

Τρίτη, 03 Ιανουάριος 2017 20:26

Που να ξέρουν τόσο …ασήμαντα πράγματα

Γράφτηκε από τον

Στο Κιλκίς ήμασταν πριν 20 χρόνια 3.000 αγελαδοτρόφοι και τώρα μείναμε λιγότεροι από 50. Και δεν καλύπτουμε πια όχι τις ανάγκες μας σε γάλα και γαλακτοκομικά, αλλά καταντήσαμε ως χώρα να καλύπτουμε πια λίγο παραπάνω από το 50% της γάλακτος που δικαιούμαστε ως εθνική ποσόστωση. …
Πήρε το λόγο  και …φόρα ο Γιώργος Λασκάκης καθώς αράδιαζε στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά τα βάσανα της αγροτικάς του Κιλκίς.

Παρασκευή, 30 Δεκέμβριος 2016 21:02

Εντάσεις

Γράφτηκε από τον

Με ένταση ξεκίνησε η σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια για εξεύρεση στέγης για τους μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς. Μόλις δόθηκε ο λόγος στο γενικό γραμματέα του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας εξέφρασε την έμμεση διαμαρτυρία του ότι για το πολυετές πρόβλημα του ΤΕΙ Κιλκίς (νέου κτηρίου) και για όσα σχετίζονται με το ΤΕΙ γενικότερα δεν υπήρξε ενδιαφέρον  από παράγοντες του Κιλκίς.

Τετάρτη, 28 Δεκέμβριος 2016 21:39

Μαντράχαλοι Αηβασίληδες

Γράφτηκε από τον

Έχει εκφυλιστεί πια εντελώς το έθιμο με τα κάλαντα που έψελναν τα παιδιά για να αναγγείλουν το χαρμόσυνο γεγονός της Γέννησης του Χριστού.
Κι εκεί που κάποτε ακούγαμε παιδικές φωνούλες, τα τελευταία χρόνια πλήθυναν οι παρέες με μαντράχαλους που ψάχνουν να βγάλουν μεροκάματο.

Τρίτη, 27 Δεκέμβριος 2016 20:02

Κάποιοι ευεργετήθηκαν άμετρα …

Γράφτηκε από τον

Καταβλήθηκε την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου το επίδομα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων (μέχρι 850 ευρώ).
Έτσι ανάσανε κάμποσος κόσμος με 300 και 400 και 700 ευρώ που έλαβε και τα οποία δεν περίμενε προφανώς.

Σάββατο, 17 Δεκέμβριος 2016 21:31

Έχουν ονοματεπώνυμο και οι εφημερίδες

Γράφτηκε από τον

Ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς   Παιδείας και Εσωτερικών για το πρόβλημα του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής. Στο σχετικό κείμενο καταγράφεται ουσιαστικά και επί λέξει το ρεπορτάζ των εφημερίδων μας, που πρώτες κατέγραψαν το γεγονός, επισημαίνοντας μάλιστα την χρονίζουσα και ερευνητέα διάστασή του.

Πέμπτη, 15 Δεκέμβριος 2016 22:43

Ποταμός ο Αχιλλέας Καλεμκερίδης

Γράφτηκε από τον

Ως ομήρους των συνεχών παρατάσεων του καθεστώτος παραμεθορίων περιοχών, περιέγραψε τους δημόσιους υπαλλήλους του ν. Κιλκίς ο γραμματέας του Ν.Τ. Κιλκίς της ΑΔΕΔΥ Αχιλλέας Καλεμκερίδης και ζήτησε τη συνδρομή της κ. Γεννηματά να επιλυθεί οριστικά το θέμα που κρατά σε αγωνία τους υπαλλήλους.  Επαίνεσε μάλιστα τη στάση του βουλευτή Θ. Παραστατίδη και του πρώην βουλευτή Γιώργου Φραγγίδη, όταν το περασμένο Δεκέμβριο η κυβέρνηση επιχείρησε να αποχαρακτηρίσει τους νομούς όπου καταβάλλεται ι το επίδομα και οι εν λόγω αντέδρασαν αποτελεσματικά.