Σάββατο, 29 Απριλίου 2017, 4:32:05 πμ

Σχόλια

Τρίτη, 03 Ιανουάριος 2017 20:26

Που να ξέρουν τόσο …ασήμαντα πράγματα

Γράφτηκε από τον

Στο Κιλκίς ήμασταν πριν 20 χρόνια 3.000 αγελαδοτρόφοι και τώρα μείναμε λιγότεροι από 50. Και δεν καλύπτουμε πια όχι τις ανάγκες μας σε γάλα και γαλακτοκομικά, αλλά καταντήσαμε ως χώρα να καλύπτουμε πια λίγο παραπάνω από το 50% της γάλακτος που δικαιούμαστε ως εθνική ποσόστωση. …
Πήρε το λόγο  και …φόρα ο Γιώργος Λασκάκης καθώς αράδιαζε στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά τα βάσανα της αγροτικάς του Κιλκίς.

Παρασκευή, 30 Δεκέμβριος 2016 21:02

Εντάσεις

Γράφτηκε από τον

Με ένταση ξεκίνησε η σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια για εξεύρεση στέγης για τους μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς. Μόλις δόθηκε ο λόγος στο γενικό γραμματέα του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας εξέφρασε την έμμεση διαμαρτυρία του ότι για το πολυετές πρόβλημα του ΤΕΙ Κιλκίς (νέου κτηρίου) και για όσα σχετίζονται με το ΤΕΙ γενικότερα δεν υπήρξε ενδιαφέρον  από παράγοντες του Κιλκίς.

Τετάρτη, 28 Δεκέμβριος 2016 21:39

Μαντράχαλοι Αηβασίληδες

Γράφτηκε από τον

Έχει εκφυλιστεί πια εντελώς το έθιμο με τα κάλαντα που έψελναν τα παιδιά για να αναγγείλουν το χαρμόσυνο γεγονός της Γέννησης του Χριστού.
Κι εκεί που κάποτε ακούγαμε παιδικές φωνούλες, τα τελευταία χρόνια πλήθυναν οι παρέες με μαντράχαλους που ψάχνουν να βγάλουν μεροκάματο.

Τρίτη, 27 Δεκέμβριος 2016 20:02

Κάποιοι ευεργετήθηκαν άμετρα …

Γράφτηκε από τον

Καταβλήθηκε την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου το επίδομα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων (μέχρι 850 ευρώ).
Έτσι ανάσανε κάμποσος κόσμος με 300 και 400 και 700 ευρώ που έλαβε και τα οποία δεν περίμενε προφανώς.

Σάββατο, 17 Δεκέμβριος 2016 21:31

Έχουν ονοματεπώνυμο και οι εφημερίδες

Γράφτηκε από τον

Ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς   Παιδείας και Εσωτερικών για το πρόβλημα του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής. Στο σχετικό κείμενο καταγράφεται ουσιαστικά και επί λέξει το ρεπορτάζ των εφημερίδων μας, που πρώτες κατέγραψαν το γεγονός, επισημαίνοντας μάλιστα την χρονίζουσα και ερευνητέα διάστασή του.

Πέμπτη, 15 Δεκέμβριος 2016 22:43

Ποταμός ο Αχιλλέας Καλεμκερίδης

Γράφτηκε από τον

Ως ομήρους των συνεχών παρατάσεων του καθεστώτος παραμεθορίων περιοχών, περιέγραψε τους δημόσιους υπαλλήλους του ν. Κιλκίς ο γραμματέας του Ν.Τ. Κιλκίς της ΑΔΕΔΥ Αχιλλέας Καλεμκερίδης και ζήτησε τη συνδρομή της κ. Γεννηματά να επιλυθεί οριστικά το θέμα που κρατά σε αγωνία τους υπαλλήλους.  Επαίνεσε μάλιστα τη στάση του βουλευτή Θ. Παραστατίδη και του πρώην βουλευτή Γιώργου Φραγγίδη, όταν το περασμένο Δεκέμβριο η κυβέρνηση επιχείρησε να αποχαρακτηρίσει τους νομούς όπου καταβάλλεται ι το επίδομα και οι εν λόγω αντέδρασαν αποτελεσματικά.

Τρίτη, 13 Δεκέμβριος 2016 21:20

Άντε να βρει άκρη…

Γράφτηκε από τον

Τελικά γνωρίζει η δεξιά τους τι ποιεί η αριστερά τους;  Ή ο καθένας λέει ότι του καπνίσει στη λογική «τα ψέματα δεν φορολογούνται»;

Κυριακή, 11 Δεκέμβριος 2016 19:35

Θυμηθείτε να βρείτε κι έναν κωδικό για την Ειδομένη

Γράφτηκε από τον

Το πρωί της Παρασκευής μίλησε στη Βουλή επί του προϋπολογισμού ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς και δεν ξέχασε να υπενθυμίσει στην κυβέρνηση την υποχρέωσή της απέναντι στους Κιλκισιώτες.  « Συνεχώς βάζετε πλάτη στα νησιά για το προσφυγικό… Αλλά υπάρχει και ο ν. Κιλκίς, η Ειδομένη,… Βρέστε επιτέλους έναν κωδικό για να δώσετε τα λίγα χρήματα για τις ζημιές στην Ειδομένη και σε όσες περιοχές (Νέα Καβάλα, Χέρσο) όπου οι κάτοικοι υπέστησαν ζημιές…» υπενθύμισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του νομού.
Άδικο έχει;

Τετάρτη, 07 Δεκέμβριος 2016 21:07

Έστω και αργά κατάλαβαν

Γράφτηκε από τον

Μέσα στην εβδομάδα κλείνει οριστικά(;) το κέντρο φιλοξενίας Χέρσου. Το κρύο των τελευταίων ημερών επέσπευσε την αποχώρηση εκατοντάδων προσφύγων είτε οργανωμένα σε άλλα κέντρα εκτός νομού,

Δευτέρα, 05 Δεκέμβριος 2016 20:41

Χάρηκαν με την ψυχή τους

Γράφτηκε από τον

Ήταν ένα από τα καλύτερα ρακοκάζανα που οργάνωσε ο σύλλογος Κρητών «Το Αρκάδι» την περασμένη Κυριακή στο Χέρσο, στο καζάνι του Γιώργου Τερζή.
Η διοίκηση και ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Φραγκιαδάκης φρόντισαν να υπάρχει άφθονο φαγητό, κρασί και τσικουδιά, η λύρα και το λαούτο κυριάρχησαν κι έδωσαν τον τόνο της χαράς και τα περίπου 70 άτομα – Κρήτες και φίλοι του συλλόγου- που πέρασαν από το καζάνι το κατευχαριστήθηκαν.
Και του χρόνου