Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024, 7:09:47 μμ
Πέμπτη, 03 Απριλίου 2008 11:39

Δεν βλέπουν λύσεις. Ξανά στους δρόμους οι αγρότες μας

 “Πολλά από τα αιτήματα ικανοποιήθηκαν ήδη, ενώ άλλα βρίσκονται στο δρόμο της επίλυσης - ικανοποίησης.” Έτσι συνοψίζεται η αυθημερόν απάντηση του Υφυπουργού Κώστα Κιλτίδη στη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των αγροτών του Κιλκίς που πραγματοποίησαν προειδοποιητική πορεία με τρακτέρ την προπερασμένη Τρίτη στο Κιλκίς.
Επαινετή η ταχεία αντίδραση του κ. Υφυπουργού μόνο που οι αγρότες μας δεν αντιλάμβάνονται ποια ακριβώς αιτήματα ικανοποιιήθηκαν και ποια βρίσκονται σε καλό δρόμο.
Αυτή ήταν εξάλλου και η απορία γενικότερα της κοινής γνώμης καθώς η απάντηση του κ. Υφυπουργού υπήρξε γενικόλογη., παρά το γεγονός ότι τα αιτήματα των αγροτών ήταν εξειδικευμένα.
Και για να μην μείνει αμφιβολία για την υποδοχή της δήλωσης Κιλτίδη, ιδού το σχόλιο του προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Γιώργου Λασκάκη, όταν τον ρωτήσαμε σχετικά.
“Διαβάσαμε κι εμείς στη Συντονιστική την απάντηση του κ. Υφυπουργού. Εκφράζουμε την απορία μας όμως ποια ακριβώς αιτήματά μας ικανοποιήθηκαν. Ζητήσαμε την επιστροφή του Φ.Π.Α στα καύσιμα. Ικανοποιήθηκε ή το εξετάζουν; Ζητήσαμε την πληρωμή του κόστους των δηλώσεων ΟΣΔΕ από το Υπουργείο. Ικανοποιήθηκε ή το εξετάζουν; Ζητήσαμε άμεση πληρωμή του ποιοτικού παρακρατήματος, αποζημίωση του νομού για τον καύσωνα του 2007, σύνταξη ενιαία στα 60 και μια σειρά άλλα αιτήματα. Υπάρχει ένα έστω που να ικανοποιήθηκε;
Λυπάμαι που εμείς στη Συντονιστική δεν διαπιστώνουμε όσα αναφέρει στην απάντησή του ο κ. Κιλτίδης”.
Και στην ερώτησή μας ποια θα είναι η περαιτέρω αντίδραση της Συντονιστικής αφού νωπή είναι ακόμα στη μνήμη των Κιλκισιωτών η προειδοποίησή τους πως αν δεν ικανοποιηπούν τα αιτήματά τους θα ξανάβγούν στους δρόμους κι αυτήν την φορά δεν θα φύγουν τόσο νωρίς, ο κ. Λασκάκης ήταν σαφής: “Την άλλη εβδομάδα νομιμοποιείται η λειτουργία του σωματείου μας με απόφαση του Πρωτοδικείου Κιλκίς. Αμέσως μετά θα συνέλθουμε ως αναγνωρισμένο πλέον σωματείο και θα εκτιμήσουμε την κατάσταση. Ελπίζουμε ότι μέχρι τότε να μας βοηθήσει η κυβέρνηση να καταλάβουμε όσα μέχρι σήμερα δεν αντιλαμβανόμαστε. Αλλιώς είμαστε υποχρεωμένοι να βγούμε ξανά στους δρομους”.
Έχει λίγο χρόνο η κυβέρνηση για να αποτρέψει τη σύγκρουση. Διάθεση έχει άραγε ή ο επόμενος διάλογος θα γίνει στους δρόμους;