Κυριακή, 21 Απριλίου 2024, 7:31:43 πμ

Αγροτικά νέα

Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2007 08:01

Έγκαιρη πληρωμή των επιδοτήσεων

Συντάκτης:
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρος Κοντός, σχετικά με το θέμα της καταβολής των κοινοτικών επιδοτήσεων του έτους 2007 στα πλαίσια της ενιαίας ενίσχυσης, ανακοινώνει τα εξής:
Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2007 η πληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης του 2007, με την καταβολή στους τραπεζικούς λογαριασμούς 820.000 δικαιούχων, συνολικού ποσού περίπου 1 δις. 750 εκατ. ευρώ.
Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2007 04:22

Ήρθε το χρήμα και ζεστάθηκε η αγορά

Συντάκτης:
 Κράτησε το λόγο της η κυβέρνηση και φέτος πλήρωσε πριν τις γιορτές και μάλιστα ολόκληρη την επιδότηση.
Από το πρωί της Πέμπτης 13 Δεκεμβρίου οι δικαιούχοι αγρότες συρρέουν στα υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας για να εισπράξουν την κατατεθείσα από την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου επιδότηση. Συνολικά θα εισπράξουν 52.000.000 ευρώ περσσότεροι από 12.500 δικαιούχοι αγρότες του ν. Κιλκίς (το 97% του συνόλου) ενώ και για τους εναπομείναντες 300 περίπου δικαιούχους, οι δηλώσεις των οποίων παρουσιάζουν προβλήματα, λήφθηκε μέριμνα ώστε καταβάλλεται τώρα το 50% της επιδότησης και το υπόλοιπο με την εκκαθάριση.
Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2007 05:03

Πάνε πίσω τις πληρωμές

Συντάκτης:
Τελικά η πληρωμή των επιδοτήσεων «το αργότερο μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου» αποδεικνύεται υπερβολικά φιλόδοξος στόχος. Και όλα δείχνουν πως η προθεσμία μετατίθεται «το αργότερο μέχρι τα Χριστούγεννα».
Κι αν η μετάθεση αυτή είναι η τελευταία και τελεσίδικη έχει καλώς. Το δράμα των αγροτών του νομού, αλλά και της αγοράς, θα εκτυλιχθεί σε όλη του την ωμότητα αν οι πληρωμές μετατεθούν εκ νέου και οι αγρότες μας κάνουν «μαύρες γιορτές».
Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2007 04:33

Συνάντηση εργασίας για βιολογικά προϊόντα

Συντάκτης:
 Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης είχε συνάντηση εργασίας με τους εκπροσώπους των Οργανισμών Ελέγχου και Πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων με αντικείμενο τον έλεγχο και την πιστοποίηση των βιολογικών προϊόντων.
Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2007 07:16

Το LEADER ως άξονας 4 της Αγροτικής Ανάπτυξης

Συντάκτης:
Εγκρίθηκε από την Κομισιόν το σχέδιο Αγροτικής Ανάπτυξης της χώρας μας, το οποίο ονομάσθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», προς τιμήν του Ξανθιώτη πολιτικού και συνδικαλιστή.
Στόχοι της Αγροτικής Ανάπτυξης για τα έτη 2007-2013 είναι:
1. Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας στους τομείς της πρωτογενούς βιομηχανίας και της βιομηχανίας τροφίμων
2. Η προστασία του περιβάλλοντος και η βελτίωση της βιοποικιλότητας
3. Η βελτίωση της ποιότητας ζωής του αγροτικού πληθυσμού
Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2007 14:27

Οι κτηνοτρόφοι στους δρόμους

Συντάκτης:

Οι κτηνοτρόφοι του Κιλκίς βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για όσα δεινά υφίστανται από την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και τω εμπόρων και των βιομηχανιών γάλακτος.
Την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου, ώρα 112 π.μ, θα συγκεντρωθούν με πρωτοβουλία του Σωματείου Κτηνοτρόφων ν. Κιλκίς μπροστά στη Νομαρχία οι διαμαρτυρόμενοι κτηνοτρόφοι θα διεκδικήσουν:

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2007 09:00

Άτοκα δάνεια σε κτηνοτρόφους

Συντάκτης:
Ίσως απότελεί το σημαντικότερο μέτρο που έλαβε η παρούσα κυβέρνηση υπέρ των κτηνοτρόφων. Η κραυγή αγωνίας που εκπέμπουν οι κτηνοτρόφοι εξαιτίας της σημαντικότατης αύξησης των τιμών των ζωοτροφών και άλλων έκτακτων φαινομένων που είχαν ως αποτέλεσμα τις αυξημένες ανάγκες των κτηνοτρόφων σε κεφάλαια κίνησης, οδήγησε την Κυβερνητική Επιτροπή στη χορήγηση άτοκων δανείων πενταετούς διάρκειας.
Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2007 04:39

Οι τιμές για σπόρους και λιπάσματα

Συντάκτης:
Συνεδρίασε το απόγευμα της Παρασκευής 2 Νοεμβρίου το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΣ Κιλκίς με πέντε θέματα στην ημερήσια διάταξη. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης το Δ.Σ. συνεχάρη τον κ. Δ. Τοπαλίδη για την εκλογή του ως εκπροσώπου εργαζομένων. Ο νέος εκπρόσωπος ευχαρίστησε τους παριστάμενους συμβούλους αλλά και τους συναδέλφους του οι οποίοι τον τίμησαν με την επιλογή τους και τόνισε ότι είναι χρέος του να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις από τη νέα θέση του για τα συμφέροντα των εργαζομένων αλλά και της οργάνωσης γενικότερα.
Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2007 09:53

Εξισωτική αποζημίωση για 1.497 κτηνοτρόφους

Συντάκτης:
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων λαμβάνει μέτρα στήριξης για τους κτηνοτρόφους της χώρας οι οποίοι τη φετινή χρονιά αντιμετωπίζουν επιπροσθέτως οικονομικές δυσκολίες λόγω της αύξησης των τιμών των ζωοτροφών.
Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2007 07:40

Αίτηση για πρόγραμμα εξισωτικής αποζημίωσης

Συντάκτης:
Οσοι επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα της ΕΞΙΣΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ για το έτος 2007 θα πρέπει να υποβάλλουν Αιτήσεις Ένταξης στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών του νομού Κιλκίς όπου οι ενδιαφερόμενοι είχαν υποβάλλει και την ΕΝΙΑΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ (ΟΣΔΕ).