Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020, 12:06:39 μμ

Αγροτικά νέα

Σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σημειώνει:

Εσείς ποιες «8 γυναίκες» ξέρετε;

Μάλλον ο νους σας πάει στην Κατρίν Ντενέβ, τη Φανί Αρντάν, την Ιζαμπέλ Υπέρ και τις άλλες 5 υπέροχες Γαλλίδες που πρωταγωνιστούσαν στη μαύρη κωμωδία μυστηρίου «8 Femmes».

Κινητοποίηση με τους αγρότες ουσιαστικά να παρακαλούν να τους δεχθούν στην Αθήνα υπουργοί και κόμματα, δεν είναι νοητή.
Ούτε συνιστά κινητοποίηση η μάζωξη 15 τρακτέρ στην είσοδο μιας πόλης, του Κιλκίς εν προκειμένω, με παντελή απουσία τρακτέρ στους δρόμους της Παιονίας.

Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2018 22:34

“8 Γυναίκες” από το Γυναικόκαστρο

Συντάκτης:

Μια συλλογική πρωτοβουλία γυναικών από ένα χωριό του Κιλκίς κυκλοφορεί με τη βοήθεια γαλακτοβιομηχανίας ένα γάλα με ονομασία προέλευσης
8 Γυναίκες (γαλλικά: 8 Femmes) ένας τίτλος μιας επιτυχημένης ταινίας, μιας μαύρης κωμωδίας μυστηρίου, που «βγήκε» στις ελληνικές αίθουσες στις 5 Απριλίου 2002. Στη ταινία που βρήκε ανταπόκριση στο κοινό πρωταγωνιστεί η αφρόκρεμα των γυναικών του γαλλικού σινεμά, ανάμεσα στις οποίες οι Κατρίν Ντενέβ, Φανί Αρντάν, Ιζαμπέλ Υπέρ και Εμμανουέλ Μπεάρ.

Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2018 22:31

Δυναμική η παρουσία της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ στην AGROTICA 2018

Συντάκτης:

Μεγάλη προσέλευση είχαν οι πολυθεματικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του περιπτέρου της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, κατά τη διάρκεια της 27ης Διεθνούς Έκθεσης Γεωργικών Μηχανημάτων Agrotica 2018.

Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2018 21:52

Αναζητούν δεσμεύσεις και απεμπλοκή

Συντάκτης:

Αποκλίνουσες είναι οι προτεραιότητες των αγροτών του Κιλκίς και της Παιονίας, καθώς οι πρώτοι απηυδισμένοι από τις μέχρι τώρα θέσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης αναζητούν τρόπο να μεταφέρουν στη Βουλή τα αιτήματά τους σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν κάποιες δεσμεύσεις από τους πολιτικούς αρχηγούς.

Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018 22:09

Με πλήθος κόσμου ξεκίνησε η Agrotica των ρεκόρ

Συντάκτης:

Πλήθος κόσμου συρρέει ήδη στην 27η Agrotica, που άνοιξε πριν από λίγη ώρα τις πύλες της στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και θα διαρκέσει έως τις 4 Φεβρουαρίου. Το ενδιαφέρον του αγροτικού κλάδου είναι από την πρώτη στιγμή έντονο, ενώ η κίνηση εντός της έκθεσης είναι ήδη μεγάλη.

Η φετινή Agrotica είναι η μεγαλύτερη όλων των εποχών και σημειώνει νέα ρεκόρ τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά.

Μηχανήματα δοκιμασμένα σε διάφορες καλλιέργειες για την μέγιστη απόδοση και εργονομία των καλλιεργειών σας υπόσχεται η εταιρία ΣΑΝΙΔΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ να παρουσιάσει στην φετινή Αgrotica 01-04/02/2018.
Εξειδικευμένα μηχανήματα για αμπελουργία, δενδροκομία, λαχανικά και αρωματικά φυτά θα βρίσκονται στο Περίπτερο 10, stand 9 της επιχείρησης με στόχο να γνωρίσει ο κάθε επισκέπτης τις πιο ολοκληρωμένες προτάσεις για την κάθε καλλιέργεια.

Αντιπροσωπείες αγροτοσυνδικαλιστών του νομού συμμετέχουν στις συναντήσεις που γίνονται για συντονισμό δράσης με τελευταία, όπως αναφέραμε, αυτή της Λάρισας. Ωστόσο το κλίμα απέχει πολύ για να χαρακτηριστεί κι όχι μόνο στο Κιλκίς ως "αγωνιστικό" καθώς η βάση παραμένει μέχρι τώρα επιφυλακτική έως σε πλήρη ακινησία.

Το χρέος των δυο Ενώσεων Συνεταιρισμών του νομού προς το ΕΦΚΑ , κοινώς ασφαλιστικά ταμεία,  ξεπερνά τα έξι εκατομμύρια ευρώ. Εκ των οποίων τη μερίδα του λέοντος, κάπου 6 εκατ. ευρώ οφείλει η υπό εκκαθάριση ΕΑΣ Κιλκίς και κάτι παραπάνω από 100.000 ευρώ η Ένωση Αξιούπολης, μετεξελιχθείσα ήδη σε Αγροτικό Σύλλογο Παιονίας, αλλά διάδοχο της Ένωσης στα χρέη.

Οι δημοσιογράφοι της ΕΣΕΤ σε συνεργασία με τον Δήμο Ελασσόνας, την στήριξη του Επιμελητηρίου Λάρισας και τις ευγενικές χορηγίες του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Επαρχίας Ελασσόνας, των τυροκομείων Μπίζιος Α.Ε και «ΒΟΣΚΟΣ», της Οινοποιίας Ελασσόνας, του παραγωγού του Αζωρίτικου μελιού Βουρονίκου Δημητρίου και του Αμυγδαλοπαραγωγού κωνσταντίνου Βουρονίκου του Σπύρου Αναγνωστάκη και όλων όσων συνέβαλλαν στη δημιουργία ενός καταπληκτικού ολιγόλεπτου video, των Τοπικών Μέσων Ενημέρωσης- εφημερίδες ραδιόφωνα-ιστοσελιδες θα διοργανώσουν μια συνάντηση στην Ελασσόνα, με θέμα: «οι εμπορικές συμφωνίες CETA και Ν. Αφρικής κοστίζουν την απώλεια της προστασίας της Φέτας».