Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 1:29:31 πμ

Αγροτικά νέα

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013 19:14

Υπογραφή συμβάσεων για «ΝΙΤΡΙΚΑ»

Συντάκτης:

agrotis2Ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί η υπουργική απόφαση έγκρισης των δικαιούχων των  ΝΕΩΝ ΕΝΤΑΞΕΩΝ της δράσης 2.1 «Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών».Ως εκ τούτου οι δικαιούχοι που περιλαμβάνονται στον συνημμένο πίνακα πρέπει να προσέλθουν στη ΔΑΟΚ Κιλκίς μέχρι τις 31 /10/2013 για την υπογραφή συμβάσεων.

kapnaΑνακοινώνεται ότι έχουν δημοσιευτεί οι οριστικοποιημένες καταστάσεις με τις τελικές κατατάξεις των αιτούντων στη δράση 1.4 «Αμειψισπορά με ξηρικές καλλιέργειες σε καπνοπαραγωγικές περιοχές», πρόσκληση 4542/02-04-2012 των νέων εντάξεων της δράσης.

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013 19:04

Ανακοίνωση για βιοκαλλιεργητές

Συντάκτης:

viologikh-georgiaΑπό τη Διεύθυνση Γεωργίας Κιλκίς ανακοινώνεται στους  βιοκαλλιεργητές   του νομού μας, οι οποίοι  είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν αίτηση χορήγησης άδειας παρέκκλισης στην υπηρεσία μας σε  περίπτωση που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν μη πιστοποιημένο βιολογικό σπόρο, ότι  οι ημερομηνίες για την τρέχουσα περίοδο 2013-2014 καθορίζονται ως εξής:

agrotis2Με τα βοσκοτόπια, οι εκτάσεις  βοσκής που πρέπει να έχουν για την ενεργοποίηση του δικαιώματος επιδότησης θα βρεθεί λύση για τους κτηνοτρόφους του νομού. Κι αν η πρόσφατη παρουσία ελεγκτών της Κομισιόν στη Βόρεια Ελλάδα, έχει εμβάλει σε ανησυχίες τους κτηνοτρόφους, δοθέντος και του κλίματος που υπήρχε όλους αυτούς τους μήνες, οι πληροφορίες που συνέλεξε η

kthnotrofia-kilkisΕνδιαφέροντα συμπεράσματα σχετικά με το θέμα των βοσκότοπων προέκυψαν μετά την συνάντηση που είχαν με την ηγεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Γελαλής, Λίτσα Αμμανατίδου – Πασχαλίδου και Στέφανος Σαμοΐλης. Ειδικότερα, σε ανακοίνωση των βουλευτών τονίζεται ότι αναφορικά με την διαδικασία χαρακτηρισμού, τα στελέχη του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε

eask-kalindroiasΗ Ε.Α.Σ ΚΙΛΚΙΣ «αντιλαμβανόμενη πλήρως το διαμορφωμένο περιβάλλον, σε ότι αφορά την τιμή του αραβόσιτου, λειτουργώντας σύμφωνα με τις καταστατικές διατάξεις για το συμφέρoν των παραγωγών και των οικογενειών τους,

Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013 22:41

Λειτουργία Μητρώου Συλλογικών Αγροτικών Οργανώσεων

Συντάκτης:

agrotis2Το Υπουργείο Αγροτικής  Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημερώνει ότι μετά την ψήφιση της τροπολογίας που συμπεριλήφθηκε στο 3ο άρθρο του Νόμου 4171/2013 (ΦΕΚ Α 166), το Μητρώο Συλλογικών Αγροτικών Οργανώσεων

kthnotrofia-kilkisΣοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν δεκάδες κτηνοτρόφοι του νομού που δεν φρόντισαν να καταβάλλουν τις οφειλές τους από ενοικίαση βοσκών. Οι κτηνοτρόφοι αυτοί κινδυνεύουν να απωλέσουν τις κοινοτικές επιδοτήσεις καθώς η σχετική προθεσμία πληρωμής ή ρύθμισης των οφειλών λήγει στις 31 Αυγούστου.

Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2013 15:25

Παράταση για ειδική εισφορά στον ΕΛΓΑ

Συντάκτης:

elga2Την παράταση του χρόνου της εμπρόθεσμης καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς του 2012 έως τις 31 Αυγούστου 2013 υπενθυμίζει με επιστολή που απέστειλε ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Βασίλης Έξαρχος προς τους αγρότες που δεν έχουν ανταποκριθεί στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.

elga2Σύμφωνα με την απόφαση 88/23-7-2013 του Δ.Σ του ΕΛΓΑ καθορίζονται τα μέτρα του Προγράμματος Ενεργητικής Προστασίας για το έτος 2013.
Το πρόγραμμα καλύπτει:
➢    την αγορά υλικών και εγκατάσταση συστημάτων προστασίας αγροτικών καλλιεργειών από το χαλάζι. (Αντιχαλαζικό δίχτυ)