Τρίτη, 21 Μαΐου 2024, 9:53:19 μμ

Αγροτικά νέα

therosΗ καλή σπορά, ο ήπιος χειμώνας που συνήρ4γησε στο ανεμπόδιστο φύτρωμα δημιούργησαν προσδοκίες ότι η φετινή παραγωγή σίτου θα ήταν ικανοποιητική.

artzanΗ αλλαγή του καθεστώτος που διέπει τις προσωρινές καλλιέργειες με εκμίσθωση δημόσιας γης  που διεκπεραιωνόταν μέσω των δήμων θέτει εκτός παραγωγής περί τα 25.000 στρέμματα γόνιμης γης του νομού και αποστερεί από εκατοντάδες αγρότες το εισόδημα με το οποίο ζούσαν μέχρι τώρα.

Πέμπτη, 23 Μαϊος 2013 21:43

«Σταυρώνουν» τους αγρότες

Συντάκτης:

easΤην χαριστική βολή στην πενόμενη αγροτική οικονομία του νομού δίνει η επί θύραις φορολόγηση των αγροτεμαχίων. Με συντελεστές επιφάνειας και μόνο η φορολόγηση εκτάσεων που καλλιεργούνται κατά κύριο λόγο με στάρι (πάνω από 800.000 στρέμματα στο νομό μας) καταστρέφει μικρούς,

Δευτέρα, 06 Μαϊος 2013 12:03

Αποζημιώσεις ΕΛΓΑ

Συντάκτης:

elga2Την Παρασκευή 26 Απριλίου ο ΕΛ.Γ.Α.  καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς των παραγωγών αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου ύψους  5,7  εκατ. ευρώ. Αναλυτική κατανομή των ποσών ανά Νομό.

elga2Με αφορμή ερωτήματα για τη διαδικασία  υποβολής των  Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης 2013, Δηλώσεων Παραγωγής και Εκτροφής του ΕΛΓΑ και αιτήσεων για το Μητρώο Αγροτών (ΟΣΔΕ 2013)  το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνει:

easΗ ΕΑΣ Ν. ΚΙΛΚΙΣ στο πλαίσιο του Νόμου 4015/2011 θα μετατραπεί σε Αγροτικό Συνεταιρισμό (Α.Σ. ΚΙΛΚΙΣ).
Με βάση τις σχετικές διατάξεις του Νόμου καλούνται οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να γίνουν Μέλη του νέου Α.Σ.

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013 21:28

Ενημέρωση των κτηνοτρόφων

Συντάκτης:

kthnotrofia-kilkisΤο Τμήμα Κτηνιατρικής  της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής  της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, οργανώνει  συγκεντρώσεις αιγοπροβατοτρόφων του Ν.Κιλκίς με σκοπό την ενημέρωση – εκπαίδευση των παραγωγών,

Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013 20:01

Αλλαγές στην προσωρινή καλλιέργεια

Συντάκτης:

agrotisΗ Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Κιλκίς ενημερώνει για τις αλλαγές σχετικά με τη διαδικασία της προσωρινής καλλιέργειας βάσει του Νόμου

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013 22:31

Πληρωμές αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ

Συντάκτης:

elga2Την Πέμπτη 28  Μαρτίου ο ΕΛ.Γ.Α.  καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς των παραγωγών αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου ύψους  7,97  εκατ. ευρώ. Αναλυτική κατανομή των ποσών ανά Νομό.

aromatika-fytaΓια πρώτη φορά στο Κιλκίς, ένα ολοκληρωμένο σεμινάριο για τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, από τη θεωρία στην πράξη, από το χωράφι στο ράφι!