Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 1:06:03 πμ

Αγροτικά νέα

opekepeΤο μείζον πρόβλημα που δημιουργήθηκε σε εκατοντάδες κτηνοτρόφους του νομού αναφορικά με το έλλειμμα  των βοσκήσιμων εκτάσεων στο νομό και τη συνακόλουθη περικοπή της ενιαίας ενίσχυσης, φαίνεται ότι οδεύει προς επίλυση.

Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013 14:46

«Μπλέξιμο» εκατομμυρίων

Συντάκτης:

opekepeΤελικά αποδεικνύεται περισσότερο σύνθετο, από όσο αρχικά εκτιμήθηκε το πρόβλημα με τις πληρωμές της ενιαίας ενίσχυσης σε σημαντική μερίδα αγροτών του νομού. Με την καταβολή του 50% της ενίσχυσης την περασμένη εβδομάδα καταφάνηκε το μέγεθος του προβλήματος καθώς πέραν των κτηνοτρόφων που υπολογίζονται σε 750 περίπου που αντιμετωπίζουν το γνωστό θέμα με τις εκτάσεις των βοσκοτόπων,  ακόμα σημαντικότερο αποδεικνύεται το ζήτημα με περισσότερους από 1500 αγρότες που δεν έλαβαν την ενίσχυση.

dhmosieyma-eidiseonΆργησε αλλά τελικά φτάνει ενώπιον της δικαιοσύνης το μέγα σκάνδαλο με τη σύμπυξη καρτέλ εκ μέρους γαλακτοβιομηχανιών σε βάρος των παραγωγών της χώρας.

krasi-goumenissa5Η `Οίνοι Βορείου Ελλάδος` συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά στην `Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού` με το δίκτυο `Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος`, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013 κι έτσι τα οινοποιεία της Γουμένισσας θάναι ανοιχτά για επίσκεψη και γευσιγνωσία.

rhttos-antonhsΜια από τις καλύτερες χρονιές ζει η Αμπελοοινική Ζώνη Γουμένισσας, μετά από πολλά χρόνια καταχνιάς για τους αμπελουργούς, σκορπώντας αισιοδοξία για το μέλλον της περιοχής και το πολυτιμότερο προϊόν της, το κρασί.

kthnotrofia-kilkisΗ πληρωμή του 50% της επιδότησης στους γεωργοκτηνοτρόφους του νομού έπρεπε να γίνει στα μέσα του Οκτώβρη και εν τέλει θα γίνει την 1η Νοεμβρίου. Αλλά η καθυστέρηση των δυο εβδομάδων δεν είναι το χειρότερο πλήγμα στους δικαιούχους. Σύμφωνα με πληροφορίες μας όσοι κτηνοτρόφοι του νομού χρησιμοποίησαν βοσκές για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να «κοπούν» και να μην εισπράξουν ούτε ευρώ!

doirani psaremaΣύμφωνα με το  σχετικό όλες οι άδειες αλιείας σκαφών θα πρέπει να ανανεώνονται κάθε διετία και     συγκεκριμένα το τελευταίο τρίμηνο του δεύτερου έτους ( ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013).

agrotikh-trapezaΗ πληρωμή του 50% της επιδότησης στους γεωργοκτηνοτρόφους του νομού έπρεπε να γίνει στα μέσα του Οκτώβρη. Αλλά η καθυστέρηση των δυο εβδομάδων δεν είναι το χειρότερο πλήγμα στους δικαιούχους. Σύμφωνα με πληροφορίες μας όσοι κτηνοτρόφοι του νομού χρησιμοποίησαν βοσκές για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να «κοπούν» και να μην εισπράξουν ούτε ευρώ!

Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013 21:02

Ενημέρωση των βιοκαλλιεργητών του νομού

Συντάκτης:

viologikh-georgiaΑνακοινώνεται στους  βιοκαλλιεργητές   του νομού μας , οι οποίοι  είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν αίτηση χορήγησης άδειας παρέκκλισης στην υπηρεσία μας σε  περίπτωση που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν μη πιστοποιημένο βιολογικό σπόρο   , ότι  οι ημερομηνίες για την τρέχουσα περίοδο   2013-2014 καθορίζονται ως εξής :

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013 19:17

Ενημέρωση βαμβακοπαραγωγών

Συντάκτης:

vamvakokalliergeiaΑπό     την Διεύθυνση Γεωργίας Κιλκίς εκδόθηκε Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων απευθύνεται στους βαμβακοπαραγωγούς με στόχο την αποτελεσματική φυτοπροστασία στον πραγματικό καλλιεργητικό χρόνο.
Αφορά το διάστημα μετά τη συγκομιδή της βαμβακοκαλλιέργειας.