Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021, 7:55:22 μμ
etpa
Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008 07:32

Παραδώστε για να πληρωθείτε

Συντάκτης:

Συνεδρίασε την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου  το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Σ. Ν. Κιλκίς Ο Πρόεδρος Χαράλαμπος Παυλίδης εισηγήθηκε το μοναδικό θέμα προ ημερησίας διάταξης το οποίο σχετίζεται με εκ νέου κάλεσμα προς τους αγρότες-παραγωγούς να εμπιστευθούν τις σοδειές σιτηρών τους εσοδείας 2008 στην Ένωση Κιλκίς.


Η πρόταση αυτή εγκρίθηκε ομοφώνως μετά την ευτυχή κατάληξη και την πολιτική απόφαση της Πολιτείας για την καταβολή άτοκου δανείου ύψους 150 εκ. ευρώ προς τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της χώρας για την πληρωμή στους αγρότες για τη φετινή σοδειά των σιτηρών τους τα οποία παραμένουν ακόμη απούλητα.
Ο κ. Παυλίδης συνεχάρη την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΓΑΤ και προσκάλεσε  ακόμη και τώρα όλους όσους από τους αγρότες δεν έχουν εμπιστευθεί από το καλοκαίρι την σοδειά σιτηρών τους στην Ενωση Κιλκίς να προσέλθουν και να παραδώσουν τα σιτάρια τους στις αποθήκες της Οργάνωσης.
Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ενωσης ελήφθη επίσης απόφαση για τον καθορισμό της τιμής πώλησης αραβοσίτου (καλαμποκιού) το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του Βιομηχανικού Συγκροτήματος της Ενωσης προς 15 λεπτά του ευρώ. Επίσης καθορίσθηκαν και οι τιμές Σιταροσίκαλης 14 λεπτά, Κριθαριού 16 λεπτά, Ζωοτροφικό με δαυλό 12 λεπτά.
Ακόμη καθορίσθηκε η τιμή Σποροπαραγωγής για τη φετινή χρονιά η οποία θα είναι 35 λεπτά του ευρώ.

Κατά τα άλλα
το Δ.Σ. ενημερώθηκε:
-  για την σύναψη και εκταμίευση από την ΑΤΕ του κεφαλαίου κίνησης ύψους 800.000 ευρώ υπό τη μορφή δανείου – σημειώνεται ότι για την σύναψη του κεφαλαίου αυτού πραγματοποιήθηκε η έκτακτη Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου η οποία με απόλυτη πλειοψηφία 29 ψήφους υπέρ, 6 κατά και 1 λευκό αποφάσισε υπέρ της λήψης του κεφαλαίου,
-  για την πορεία ρύθμισης των οφειλών προς το ΙΚΑ και την Εφορία στην οποία εντάχθηκε η Ενωση εκμεταλλευόμενη στο ακέραιο τις διατάξεις του Κτηνοτροφικού Νομοσχεδίου που ψηφίσθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου,
- για την επιτάχυνση των διαδικασιών πώλησης ακινήτων – αποθηκών της ΕΑΣ Ν. ΚΙΛΚΙΣ (ήδη είναι έτοιμες οι σχετικές άδειες και οι φάκελοι και υπάρχει ετοιμότητα για 6 ακίνητα ενώ το επόμενο διάστημα αναμένονται να ετοιμασθούν και για άλλα 3 ακίνητα).
Τέλος συζητήθηκαν και ελήφθησαν ομόφωνες αποφάσεις για υπαλληλικά και υπηρεσιακά θέματα.