Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 1:59:11 πμ

Απόψεις

paglaridisΑν εξαιρέσουμε την προτροπή του να μην τρώμε μπαρμπούνια – προφανώς δεν επισκέφθηκε ποτέ το Πόρτο Κουφό – ο Πυθαγόρας διεκδικεί το αλάθητο. Εξάλλου για εκείνον ίσχυε το «Αυτός έφα», δηλονότι αφού το είπε ο Πυθαγόρας, άρα είναι αλήθεια. Και στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε ο σοφός που έζησε και δίδαξε στη Μεγάλη Ελλάδα έχει τη συνταγή για να σωθεί η Μικρή Ελλάδα, η μικρή σε νοοτροπία, γνώση και πολιτισμό.
paulidisΣΤΗΝ ΞΕΝΗΤΕΙΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ
Ύστερα από πρόσκληση του Σωματείου «ΡΩΜΑΝΙΑ», την Κυριακή 15-05-2011 μίλησα στους  Έλληνες της περιοχής Στουτκάρδης για την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.
Οι συμπατριώτες μας, φάνηκαν να ενθουσιάστηκαν από την παρουσίαση του θέματος και τις πληροφορίες που τους έδωσα, κυρίως από την τούρκικη πλευρά.
Κι εγώ όμως από την πλευρά μου, εντυπωσιάστηκα από το πόσο οργανωμένοι πειθαρχικοί κι εργατικοί είναι οι Έλληνες της ξενητειάς.
Συσπειρωμένοι γύρω από την εκκλησιά και τους Συλλόγους τους, ενωμένοι αντιμετωπίζουν τα ζητήματα της αλλοδαπής και το σπουδαιότερο ενωμένοι αντιδρούν σε κάθε κατηγορία κατά της χώρα μας, υπερασπιζόμενοι με θάρρος τα συμφέροντα της πατρίδας.
Ειλικρινά σ’ ένα περιβάλλον σαν αυτό των Ελλήνων της Στουτκάρδης, δεν νοιώθεις καθόλου μα καθόλου ξένος
paulidisΟμόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς αποφάσισε η Νέα Σάντα να κηρυχθεί ιστορική έδρα του Δήμου Κιλκίς (εφημερίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ 4.5.2011).
Κατά το ρεπορτάζ της εφημερίδας:
Παρασκευή, 06 Μαϊος 2011 16:12

Θεόδωρος Παυλίδης : Επισημάνσεις

Συντάκτης:
paulidisΟ ΞΕΝΙΟΣ ...ΖΕΑΣ
Τον Γιώργο Νικητιάδη τον ξέρετε. Είναι ο υφυπουργός Τουρισμού της Ελλάδας. Αυτός που θα προβάλλει και θα διαφημίζει τον πολιτισμό μας στον πλανήτη.
Ε, λοιπόν αυτός ο άνθρωπος, τι νομίζετε ότι δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη; (20.4.2011 ώρα 13.00 σταθμός Flash).
Αναφερόμενος στην φιλοξενία των Ελλήνων, τόνισε ότι η Ελλάδα από την αρχαιότητα είχε τον Ξένιο... Ζέα! (Το άκουσα με τα αυτιά μου).
Δεν ξέρω πόσο γέλιο (ή θλίψη) προκαλεί αυτή η αγραμματοσύνη του κυρίου υφυπουργού, αλλά εγώ πάντως δεν τον βλέπω μορφωτικά ανώτερο του Τραμπάκουλα, ο οποίος παραγγέλλει ουίσκι “με ξηρούς καρποί” (αθάνατε Κλιν).
pinelisΗ εργατική Πρωτομαγιά, είναι η κορυφαία εκδήλωση της εργατικής τάξης. Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τους αγώνες, τις θυσίες της παγκόσμιας εργατικής τάξης στέλνοντας παράλληλα αγωνιστικό μήνυμα αλληλεγγύης στους εργάτες και στις εργάτριες όλου του κόσμου, που ζουν τη νέα καπιταλιστική βαρβαρότητα.
paglaridisΜαύρη επέτειος σήμερα. Συμπληρώνονται 44 χρόνια από την Παρασκευή 21 Απριλίου του 1967  που μια ομάδα επίορκων αξιωματικών του στρατού έστρεψε  τα όπλα της  κατά του λαού, αφαίρεσε με το «έτσι θέλω» τα συνταγματικά του δικαιώματα και επέβαλε τη «δημοκρατία του γύψου».
Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011 15:52

Θεόδωρος Παυλίδης : Επισημάνσεις

Συντάκτης:
paulidisΑΧ ΑΥΤΟΣ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ
Δεν μπορεί να ησυχάσει αυτός ο άνθρωπος. Τόχει σκοπό της ζωής του, να προσφέρει στον συνάνθρωπο του και το περιβάλλον. Γι’ αυτό και δεν εκμεταλλεύεται καταστάσεις, αλλά τις δημιουργεί. Δεν εκμεταλλεύεται αφορμές αλλά τις πλάθει.
Πότε με το κάλεσμα φίλων για τραπέζι, πότε με την φιλοξενία ομάδος εκδρομέων, πότε με τεράστιες εκδηλώσεις όπου λαμβάνουν μέρος χιλιάδες (ναι, ναι χιλιάδες) “παναϊρτζήδες” όχι για να απολαύσουν τα μοναδικά παραδοσιακά ποντιακά εδέσματα παραγωγής του, αλλά για να συμμετάσχουν και σε γιορτές μνήμης όπως αυτές για την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού ή την προστασία του Περιβάλλοντος.
Τρίτη, 19 Απριλίου 2011 12:53

Κώστας Πινέλης: Βολές κατά ριπάς

Συντάκτης:
pinelisΗ συντρόφισσά μας Αλεξάνδρα Ιακωβίδου έφυγε από κοντά μας, μόλις στα 25 της χρόνια χτυπημένη από την επάρατη αρρώστια.  Στη σύντομη ζωή της πρόλαβε να έχει μια μεγάλη δράση και συμμετοχή σε αγώνες, μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ και του φοιτητικού κινήματος. Αγαπημένη μας συντροφούλα θα σε θυμόμαστε πάντα με ξεχωριστή αγάπη. Θα περιμένουμε, όταν τα πράγματα είναι δύσκολα, να προβάλεις σε ένα παράθυρο του «Υπέρτατου άνω» για να μας χαμογελάσεις, να μας δώσεις κουράγιο να συνεχίσουμε τον αγώνα για την ανατροπή του βάρβαρου συστήματος του καπιταλισμού, για το κτίσιμο ενός δίκαιου, ανθρώπινου νέου κόσμου.
Τρίτη, 19 Απριλίου 2011 12:22

Θεόδωρος Παυλίδης : Επισημάνσεις

Συντάκτης:
paulidisΦΛΩΡΙΔΗ ΘΑΡΣΕΙΝ ΧΡΗ
Αγαπητέ Φλωρίδη. Όλοι μας ξέρουμε ότι αξίζεις περισσότερα από την Μπριρμπίλω. Στο σημείο όμως που έφτασε η Χώρα, θαύματα δεν γίνονται. Γι’ αυτό να απεύχεσαι, παρά να εύχεσαι να γίνεις Υπουργός.
Υπουργός μιας πτωχευμένης Ελλάδας, δεν είναι και ό,τι καλύτερο για έναν πολιτικό. Ιδιαίτερα για έναν Υπουργό Οικονομικών! ...
paglaridisΣυνηθίζουν, συνήθως με …επισπεύδοντα τον κ. Αφεντουλίδη, να διασταυρώνουν τα ξίφη τους  εντός του Δημοτικού Συμβουλίου οι κ. Τερζίδης και Αφεντουλίδης. Η πρόσφατη αντιπαράθεσή τους όμως υπήρξε λίαν διδακτική, κυρίως για όσα δεν λέχθηκαν.  Περί της Αυστροελληνικής ο λόγος, της ημιερειπωμένης  καπναποθήκης  δηλαδή και η κριτική του κ. Αφεντουλίδη αφορούσε στο υψηλό κόστος της αναπαλαίωσής της. Τρία εκατομμύρια είναι πολλά για αναπαλαίωση μιας αποθήκης. Σωστός ο λόγος.