Quantcast
Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023, 3:24:09 πμ

Απόψεις

pinelisΤεράστια και συγκλονιστική η πανελλαδική συγκέντρωση του ΚΚΕ. Μια κόκκινη λαοσύναξη που έπνιξαν, στην κυριολεξία, τα κανάλια εκτός από την δημόσια ΕΡΤ  που ήταν υποχρεωμένη …κάτι να δείξει.
Π
Και με την παρουσία και χαιρετισμούς εκπροσώπων αδελφών κομμάτων και με μηνύματα αλληλεγγύης από όλο τον κόσμο. Δεκάδες κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα έστειλαν αγωνιστικά μηνύματα, ότι η μόνη προοπτική για τους λαούς, είναι η πάλη για τη ρήξη με τη στρατηγική του κεφαλαίου και η ανατροπή του καπιταλισμού.
paglaridisΉταν μέσα του ’80 όταν ο Φ. Μιτεράν  ξεναγήθηκε στο κοιλάδα της τεχνολογίας, ( κοιλάδα της σιλικόνης, όπως την ονομάτισαν)  όπου οι Αμερικανοί του Ρήγκαν προσάρμοζαν και χρησιμοποιούσαν στην πολιτική οικονομία την τεχνολογία αιχμής η οποία «γεννήθηκε» από την έρευνα και τα δισεκατομμύρια δολάρια που επενδύθηκαν στον «πόλεμο των άστρων». *
Επέστρεψε θορυβημένος ο πολύπειρος Γάλλος ηγέτης. Και η πρώτη πολιτική του απάντηση ήταν να αντικαταστήσει τον τότε πρωθυπουργό του Πιέρ Μωρουά  με τον εκσυγχρονιστή Λοράν Φαμπιούς.  Η Γαλλία του κοινωνικού κράτους και της υψηλής κοινωνικής  προστασίας όφειλε να βρει απάντηση στην επερχόμενη περιθωριοποίησή της  στο παγκόσμιο εμπόριο.  Οι ΗΠΑ με τεχνολογία αιχμής από την έρευνα του «πολέμου των άστρων» δεν παρήγαγαν μόνο όπλα αλλά και καρφίτσες με κόστος υποδεκαπλάσιο.
pinelisΤο στέλεχος της Ν.Ε. Κιλκίς του ΚΚΕ, Κώστας Πινέλης, παρουσίασε στη συνέλευση της ΤΕΔΚ ν. Κιλκίς την κάθετη αντίθεση του κόμματός του στο πρόγραμμα «Καλλικράτης», τονίζοντας:
«Το όνομα του Καλλικράτη λοιπόν, αποφάσισε να δώσει η κυβέρνηση στην νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης που, όπως ισχυρίζεται, θα αποτελέσει το «θεσμικό κλειδί» για την αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας προσανατολίζοντας τις κρατικές δομές και λειτουργίες στις ανάγκες «της πράσινης ανάπτυξης»…
Τετάρτη, 05 Μαϊος 2010 22:25

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

Συντάκτης:
pinelisΣτην κυρά μάνα μας μην δίνετε βοήθεια
Ούτε μαγκούρα στο προσκέφαλο σιμά
Γιατί θα δέρνει κάθε μέρα τα παιδιά της
Κι όταν φωνάζουν θα τους λέει αληταρά…
Λέγκω, Λέγκω μάνα, πάψε να με τυραννάς,
Λέγκω, Λέγκω μάνα, πάψε να με κυβερνάς!
(Απ’ το τραγούδι Λέγκω-Ελλάδα του Γ. Μαρκόπουλου)  
Τρίτη, 27 Απριλίου 2010 23:38

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

Συντάκτης:
pinelisΠως το έγραψε ο «Γραμματοκομιστής» στη στήλη της εφημερίδας μας «Γράμματα και…κορώνες»; «Με τη μπόρα τα βγάζουμε, με την μαυρίλα τα μπάζουμε, τι έχουν τα έρμα και δεν στρίβουν αριστερά»;
Συναγωνιστή «γραμματοκομιστή». Απ’ τα γεννοφάσκια τους τα έμαθαν να μην πηγαίνουν αριστερά, αλλά απ’ την… άλλη μεριά. Τα έχουν «ψήσει» ότι αυτός ο δρόμος είναι μονόδρομος και μόνο εκεί θα βρουν τροφή για να φάνε. Ύστερα γυρνάνε στην ίδια «στρούγκα», τα’ αρμέγουν και πάλι απ’ την αρχή. Είναι επιστήμονες σ’ αυτά. Και όπως όλοι ξέρουμε «έξις δευτέρα φύσις».  Για να αλλάξει αυτό, «θέλει δουλειά πολύ». Για το λόγο αυτό μπορεί να μας ρίχνετε ευθύνες. Ότι δεν κάνουμε ή δεν έχουμε τις δυνάμεις να κάνουμε όση δουλειά είναι απαραίτητη με τις σημερινές δύσκολες συνθήκες…
Πέμπτη, 01 Απριλίου 2010 06:15

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

Συντάκτης:

«Μια φορά κι ένα καιρό, στον τόπο ετούτο το μικρό, ζούσαν κάτι φουκαράδες, οι ραγιάδες». Ο πληθυσμός τους είχε ήδη ελαττωθεί από τις σφαγές, το παιδομάζωμα και τους εξισλαμισμούς. Εκτός από λίγες προνομιούχες οικογένειες, οι περισσότεροι Έλληνες ήταν ακτήμονες. Διατήρησαν βέβαια το δικαίωμα να καλλιεργούν τη γη τους σαν δουλοπάροικοι και να καρπούνται τα υπόλοιπα μετά τη αφαίρεση των διαφόρων φόρων που τους έπαιρναν οι Τούρκοι δυνάστες Αγάς και Μπέης, οι Κοτζαμπάσηδες, ο ανώτερος κλήρος και τα μοναστήρια στους οποίους οι Τούρκοι είχαν παραχωρήσει εξουσία. Έρχονταν λοιπόν ο φορατζής, ο Δεσπότης, ο κοτζάμπασης, ο Τσορμπατζής κι έπαιρναν τον ιδρώτα των φτωχών ραγιάδων που ζούσαν βασανισμένοι μέσα στην εξαθλίωση.

Τρίτη, 23 Μαρτίου 2010 10:48

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

Συντάκτης:

«Θα σ’ αρπάξουν απ’ τ’ αυτί, θα σε διώξουν εσένα αυτοί,
θα σε μπαγλαρώσουν και, ΑΙ ΣΙΧΤΗΡ ΒΑΛΚΑΝΙΚΕ! ».
(από το τραγούδι «παρωδία» σε μουσική Θ. Μπακαλάκου και ποίηση Κ. Βάρναλη που περιλαμβάνεται στο δίσκο: «Πορεία στη νύχτα»).

Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2010 13:53

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

Συντάκτης:

Να ξεκινήσουμε απ’ αυτό. Οι χαρές και τα πανηγύρια που στήθηκαν τόσο κατά τη διάρκεια, όσο και μετά το τέλος του πολυήμερου ταξιδιού του Έλληνα Πρωθυπουργού σε Γερμανία, Γαλλία. ΗΠΑ, από την ελληνική κυβέρνηση, από το σύνολο των επιχειρηματικών ομίλων, από το τραπεζικό κεφάλαιο, αλλά και τα μεγάλα ΜΜΕ που ελέγχονται από την άρχουσα τάξη πρέπει να βάλουν σε πολύ βαθιές σκέψεις και να ανησυχήσουν   σοβαρά τους εργαζόμενους, όλα τα λαϊκά στρώματα…

Όπως αναγράφω και στα δύο βιβλία μου, που πρόσφατα κυκλοφόρησαν από τον Εκδοτικό Οίκο Αδελφών Κυριακίδη στη Θεσσαλονίκη, οι πολιτισμικές δραστηριότητες των Ποντιακών Συλλόγων, οι ομαδικές εκδρομές των Ποντίων στις πατρώες γαίες, και κάποιες διεκδικητικές κινήσεις των Ποντίων για αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν γεγονότα που να συνιστούν για τους Πόντιους κάποιο Ζήτημα.

Θέλεις δεν θέλεις είναι μερικές ειδήσεις που οδηγούν σε περίεργους συνειρμούς… Περίεργους και συνάμα  πικρούς για τις αξίες που κανοναρχούν τη ζωή μας. Τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν από την Αστυνομία, από 16 μέχρι 28 ετών, γιατί μπήκαν σε παρεκκλήσι γειτονικού χωριού και αφαίρεσαν από το παγκάρι 39 ευρώ και 60 λεπτά, όπως καταλεπτώς μας ενημερώνει η Αστυνομία. Τα κλοπιμαία μάλιστα αποδόθηκαν στον ιερέα του ναού.