Αρθρογραφία
Παπαδόπουλος Πάρης : Η επόμενη μέρα στην εκπαίδευση επιτέλους αντι(δρά)…
Συντάκτης: Eidisis.gr
....«Μετά την ολοκλήρωση του Α΄ και Β' κύκλου επιμόρφωσης από το ΙΕΠ των στελεχών εκαπίδευσης και των Διευθυντών Σχολείων σε θέματα αξιολόγησης σε εφαρμογή του Άρθρου 2(παρ 4) του Προεδρικού Διατάγματος 152/13, σας ενημερώνουμε ότι πληρούνται οι προυποθέσεις για την έναρξη της αξιολόγησης με βάση το παραπάνω διάταγμα των στελεχών εκπαίδευσης εξωτερικού, Προισταμένων Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγση, Σχολικών Συμβούλων Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , η οποία παρακαλούμε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 31η Αυγούστου 2014.Θα ακολουθήσει από τον Σεπτέμβριο του 2014, η αξιολόγηση των Διευθυντών των σχολείων αρχικά και στη συνέχεια των εκπαιδευτικών, κατά προτεραιότητα όσων καταθέσουν σχετικό αίτημα».
Βασίλης Κωνσταντινίδης : Το χρονικο της τραγωδίας
Συντάκτης: Eidisis.gr
Το ολοκαύτωμα των χωριών, Αμπελόφυτο (Μουρσαλή), Κυδωνιά (Κοτσαλάρ) και Κλειστό (Μουσγαλή), είναι από τα πρώτα σε μια αλυσίδα μαρτυρικών τόπων από τους ναζί το φθινόπωρο του 1941.
Δημήτρης Αγαθόπουλος :Εθνικο σύστημα υγείας των αναγκών ή των συμφερόντων;
Συντάκτης: Eidisis.gr
Τα τρία τελευταία χρόνια ήταν αρκετά για να γίνει κατανοητό ότι όλες οι λεγόμενες μνημονιακές μεταρρυθμίσεις έπληξαν όλα τα μικρομεσαία στρώματα της Ελληνικής κοινωνίας, χωρίς εξαιρέσεις. Πρώτα θύματα οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι,
Παπαδόπουλοσ Χαράλαμπος : Το μνημείο του Προσφυγικού Ελληνισμού
Συντάκτης: Eidisis.grΗ πόλις του Κιλκίς και γενικότερα ο νομός Κιλκίς είναι κατά συντριπτική πλειοψηφία προσφυγικός.
Στο νομό αυτό μαζεύτηκαν πρόσφυγες από: Κακαύσο, Πόντο, Μ. Ασία, Καππαδοκία, Αν. Θράκη, Στενήμαχο, Στρώμνιτσα και μετά το 1990 από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
Χρηστος Ανδρεανίδης : Εποικιστική Ιστορία Μαυρονερίου
Συντάκτης: Eidisis.gr
Πολλαπλές προσπάθειες έκανα τελευταία για την συγκέντρωση φωτογραφιών κυρίως και πληροφοριών για να ολοκληρώσω τα της εποικιστικής ιστορίας του χωριού μου, του Μαυρονερίου, μετά την έλευση των προσφύγων.
Ήταν μια αξέχαστη χρονιά… για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς
Συντάκτης: Eidisis.gr«Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται» λέει η λαϊκή παροιμία. Πραγματικά, μετά τις υποχρεωτικές μετατάξεις, τις μετακινήσεις, τις καταργήσεις σχολείων και το κλείσιμο των τομέων των Ε.Π.Α.Λ και τις διαθεσιμότητες/απολύσεις 2500 εκπαιδευτικών - προσφορά στα ιδιωτικά Ι.Ε.Κ από το υπουργείο Παιδείας- το περσινό καλοκαίρι,
Θεόδωρος Πασσαλίδης : Πως θα μοιρασθούν με τη ΝΕΑ ΚΑΠ 2014-220 τα 20 δις ευρώ
Συντάκτης: Eidisis.gr
Μέχρι το τέλος Ιουλίου 2014 πρέπει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να πάρει τις αποφάσεις του πως θα μοιρασθούν τα 20 δις ευρώ στους αγρότες με τη ΝΕΑ ΚΑΠ 2014-2020 ως άμεσες ενισχύσεις και για διαρθρωτικές και αναπτυξιακές δράσεις.
Δημήτρης Ιωαννίδης : Δε θα περάσει η αξιολόγηση
Συντάκτης: Eidisis.gr
Τι καταπληκτικός τίτλος ! θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τίτλος ταινίας τρόμου, για σλόγκαν αναρχικών, για οτιδήποτε άλλο, όχι όμως, για διαμαρτυρία και συνδικαλιστική διεκδίκηση εκπαιδευτικών. Εκπαιδευτικών, στους οποίους η επίσημη πολιτεία, αλλά, και εκατοντάδες χιλιάδες γονείς εμπιστευόμαστε τη διαπαιδαγώγηση και τη μόρφωση των παιδιών μας.
Για μας του Έλληνες, και ειδικότερα για τους Κιλκισιώτες, η 21η Ιουνίου κάθε χρόνο – εδώ και έναν αιώνα – είναι ημέρα επετειακή, είναι ημέρα μνήμης και απόδοσης τιμής στους χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες στρατιώτες και αξιωματικούς, οι οποίοι θυσιάστηκαν κατά την διάρκεια του Β’ Βαλκανικού πολέμου τον Ιούνιο του 1913, στις μάχες του Λαχανά και του Κιλκίς. Οι δύο αυτές επικές μάχες διπλασίασαν σχεδόν την ελληνική επικράτεια.
Συγκλονίστηκα από το μέγεθος του δυστυχήματος στο ορυχείο της Soma στη γείτονα Τουρκία και αμέσως άρχισα να γράφω αυτές τις γραμμές από θύμισες του εγγύς παρελθόντος που λειτουργούσα σε θέματα πρόληψης ατυχημάτων και υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.