Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024, 10:29:31 μμ

Ότι έχουμε υποθηκεύσει το μέλλον των γενεών της πατρίδας μας  νομίζω  ότι το έχουμε καταλάβει, το ότι  είμαστε υπό επιτήρηση άλλων εθνών, είναι και αυτό γνωστό, το ότι μας συμβουλεύουν  ξένοι ειδικοί για το πώς θα   λειτουργούμε, το ζούμε  και το  εμπεδώσαμε. Είναι πλέον γνωστό  στους πάντες  ότι είμαστε ένα κράτος  υπό κηδεμονία.

Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017 09:42

Όταν η τοπική Ιστορία συναντά τη γενική

Συντάκτης:

Μια ενδιαφέρουσα έκδοση είδε το φως πρόσφατα στο Κιλκίς υπό τον τίτλο «Οι Ρίζες μας. Πόντος-Καύκασος-Χωρύγι Κιλκίς». Οι συγγραφείς Αρχοντούλα Κωνσταντινίδου και Νίκος Κωνσταντινίδης επιχειρούν να προσεγγίσουν τους κατοίκους ενός σύγχρονου χωριού της Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάζοντας το πλήρες ιστορικό πλαίσιο,

Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017 12:03

Ανδρέας Μακρίδης :Δύο χρόνια μετά…

Συντάκτης:

Συμπληρώνονται τούτες τις μέρες, δύο χρόνια από το δημοψήφισμα του 2015 - ένα δημοψήφισμα στο οποίο η αντιμνημονιακή παράταξη στήριξε μεγάλες ελπίδες για να οδηγηθεί τελικά σε μια ολοένα διογκούμενη απογοήτευση. Άξιζε τελικά η διενέργειά του, και πώς θα πρέπει να κριθεί; Εκ των προθέσεων, ή εκ του αποτελέσματος;

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ.

Του Κώστα Πινέλη.

Έχετε φανταστεί πως είναι… (Προσωπική μαρτυρία εργαζόμενου στην καθαριότητα)
Από herko στο Ιούλ 3, 2017 Κοινωνία
Θα κάνω μια προσωπική αναφορά, που κανονικά θα έπρεπε να τους αφορά όλους
Δούλεψα 8 μίνες σε δήμο πίσω από απορριμματοφόρο
Όχι καμπόσα χρόνια ή και μια ζωή, όπως άλλοι
Έχω όμως την στοιχειώδη εμπειρία να ρώτησε
Έχετε φανταστεί πως είναι τα υγρά από κάθε λογής σκουπίδια να περνάνε μέσα από τα πολυχρησιμοποιημένα γάντια?

Σάββατο, 08 Ιουλίου 2017 19:16

Οι κροτίδες του Πάσχα στο παλιό Κιλκίς

Συντάκτης:

Του Αναστάσιου
Αμανατίδη.

Αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς σχεδίαζαν οι μικροί αλλά και μεγάλοι στο παλιό Κιλκίς, για να υποδεχθούν την Ανάσταση στη γιορτή του Πάσχα, παρά τις απαγορευτικές αστυνομικές διαταγές των ημερών.
   Πάσχα κάποτε στον Άη Δημήτρη, προπολεμικά, θυμάται ο Νικοπολιτίδης μικρό παιδί, και μια δυνατή έκρηξη κροτίδας συγκλόνισε την περιοχή και έπεσαν σοβάδες της εκκλησίας, όπως λέγανε, μερικοί…

Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2017 20:57

Ξένο ούζο ποιος πίνει...

Συντάκτης:

Του Αναστάσιου
Αμανατίδη. 

 

Ένα άλλο Σάββατο, νάτην πάλι την κυρά Πολυξένη  να καταφθάνει στο Κιλκίς για την λαϊκή αγορά, αλλά και τον γιατρό μαζί. Τα αρθριτικά της, με τα παραμορφωμένα δάχτυλα των χεριών της, δεν θέτουν θέμα αναζήτησης νέων συμπτωμάτων. Στον αγκώνα της το καλαθάκι με τα χωριάτικα αυγά. ‘’Το καλόν το απίδιν ο άρκον τρώγει α(το), λένε οι Πόντιοι’’. Το φρέσκο χωριάτικο αυγό της αλανιάρας κότας της γραίας Πολυξένης από την Κορομηλιά, ο γιατρός πρέπει να το γευτεί πρώτος, κατά την γραία Πολυξένη, που έχει, όπως είπα, τρείς λεβέντες γιους στην Πολίχνη.

Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2017 15:18

Σωτήρης Χρυσάφης : “Κυτίο ιδεών”

Συντάκτης:

Το   αγαπώ το αδιάφορο  και παραμελημένο σε σημείο που δυσκολεύομαι  να βρω  αρνητικό επίθετο για να προσδιορίσω την εικόνα που σήμερα  παρουσιάζει. Λείπω  περίπου εξήντα χρόνια από κοντά του και όμως το νοιώθω πάντα να με συνοδεύει όπου και αν βρίσκομαι.

Μετά τα όσα εδώ και καιρό συμβαίνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς, εντός και εκτός συνεδριάσεων, είναι πλέον πρόδηλο για ακόμη μία φορά ότι η παράταξη του Δημάρχου Σισμανίδη ΑΝΟΔΟΣ-7ΠΟΛΙΣ οδηγείται προς τα βράχια ολοταχώς και η πορεία της είναι μη αναστρέψιμη παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες των γνωστών αυτόκλητων υποστηρικτών του

Ο αείμνηστος Βασίλης Σεργιαννίδης προσέφερε τεράστιες υπηρεσίες στο ν. Κιλκίς.  Χωρίς υπερβολή αποτέλεσε την πατριαρχική μορφή της βιομηχανίας στο νομό, από τις αρχές της δεκαετίας του '80, όταν γεννήθηκε, ανδρώθηκε και μεγαλούργησε η ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου.

Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2017 10:43

Λευτέρης Παυλίδης : Προτεραιότητα στους πεζούς.

Συντάκτης:

Διαβάζω σήμερα σε τοπική εφημερίδα τις εξαγγελίες του Δημάρχου μας αναφορικά με τα έργα ανάπλασης του κεντρικότερου δρόμου της πόλης μας. Ο Δήμαρχος πιστεύει πως αυτή θα είναι η προσωπική σφραγίδα που θα αφήσει στο Κιλκίς (και όχι άδικα).