Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024, 4:38:44 πμ
Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2009 05:38

Θεόδωρος Παυλίδης : Πόντιος ή Έλληνας

Συντάκτης:

Ανήμερα Αγ. Δημητρίου 2009, όταν κατέβηκα απο το δωμάτιο μου στη ρεσεψιόν μεγάλου ξενοδοχείου του Ακσαράϋ της Κωνσταντινούπολης, εκεί στη μεγάλη σάλα βρήκα τον συνταξιδιώτη  και κοντοχωριανό μου Δημήτρη Ευθυμιάδη να κουβεντιάζει του καλού καιρού στην Ποντιακή διάλεκτο με δύο νεαρούς Τούρκους ηλικίας 25 – 30 ετών. Επειδή ομιλώ καλά την Τουρκική γλώσσα, κι οΔημήτρης γνώριζε τις Ποντιακές μου αναζητήσεις, με κάλεσε αμέσως στην παρέα τους, όπου η συζήτηση φούντωσε.

Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2009 05:36

“Η Ρωμανία ζει”

Συντάκτης:

Τον 4ο μ.Χ. αι. γεννιέται ένα ολότελα νέο ιστορικό μέγεθος, η Ρωμανία ή αυτοκρατορία της Νεάς Ρώμης. Στις 11 Μαϊου 330 μ.Χ. εγκαινιάζεται η νέα πρωτεύουσα, που θα πάρει τιμητικά και το όνομα του ιδρυτή της –Κωνσταντινούπολη-. Επί 1000 έτη η αυτοκρατορία ζει και ανθεί, δημιουργώντας, χάρις στα αρχαιοελληνικά προσανάμματα και την ορθόδοξη πίστη έναν λαμπρό πολιτισμό, λειτουργώντας ταυτόχρονα και ως κυματοθραύστης και ασπίδα της Ευρώπης, έναντι των βαρβαρικών επιδρομών.

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2009 14:22

Τώρα δουλειά…

Συντάκτης:

Προφανώς και είναι εξασφαλισμένη η ενότητα της Νέας Δημοκρατίας, παρά τα όσα …ηρωικά ακούστηκαν έστω σε ακριτομύθιες προεκλογικά. Μπορεί κάθε τόσο να ευδοκιμούν σενάρια περί δημιουργίας νέων κομμάτων, αλλαγής του πολιτικού σκηνικού, αλλά από τα βασικά συστατικά μιας αστικής δημοκρατίας είναι τα κόμματα και μάλιστα δυο εξ αυτών τα κόμματα εξουσίας.
Είναι στην φύση του Έλληνα να ελεεινολογεί τον τόπο του, την εξουσία του, τη δημοκρατία του, αλλά μέχρι το …καφενείο.
Όταν προσέρχεται στην κάλπη ξαναγίνεται υπεύθυνος πολίτης και αποφασίζει: Εσύ στην εξουσία κι εσύ στην αντιπολίτευση. Εσύ αρχηγός κι εσύ παραδίπλα του.
Κι όποιος αντιλέγει και κάνει του κεφαλιού του, τιμωρείται με τουλάχιστον 10 χρόνια πολιτικής ερημίας, πριν ο λαός του δώσει άφεση αμαρτιών και ξαναθυμηθεί τα προτερήματά του.
Όπως καλή ώρα θυμήθηκε το νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Την εξέλιξη που έχει  κάθε άνθρωπος στη ζωή του την διαμορφώνει έως ένα βαθμό το οικονομικό και το πνευματικό του κληρονόμημα. Οι οικογενειακές και κοινωνικές συντεταγμένες που ορίζουν τη ζωή του. Βλέπουμε ότι τα παιδιά όσων εργάζονται στο Δημόσιο, ακολουθούν συχνά το επάγγελμα των γονιών τους. Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις χαίρουν και των ευεργετικών εξαιρέσεων του νόμου.

«Η βία ενάντια των γυναικών είναι ένα θέμα, που δεν που δεν γνωρίζει γεωγραφικά, φυλετικά ή ταξικά όρια, ούτε όρια ηλικίας ή μορφωτικό επίπεδο, γι’ αυτό και δεν πρέπει να γίνεται αντιληπτή ως απομονωμένο, τυχαίο ή ατομικό περιστατικό, αλλά ως πρόβλημα που ταλανίζει ολόκληρη την κοινωνία.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τα ΑμεΑ, 3 Δεκεμβρίου κάθε έτους, ο Παύλος Πασσαλίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Με την υπ’ αριθμ. 29/1993 απόφαση της αρμόδιας για τα θέματα αυτά της επιτροπής του ΟΗΕ, έγινε το πρώτο βήμα για την αναγνώριση, το σεβασμό και την ισότιμη συμμετοχή των ΑμεΑ στην κοινωνία. Μία κοινωνία που έως τότε είχε αποκλείσει τα άτομα αυτά από όλες τις εκφάνσεις και τις δραστηριότητες της καθημερινής ζωής.

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2009 04:15

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

Συντάκτης:

Και  πάλι εδώ με τις «βολές» μας, μετά από αρκετό καιρό..

Καλημέρα «λαέ βασανισμένε». «Πάντοτε ευκολόπιστε και πάντα προδομένε».

Δεν είναι λέει δημοκρατικό να εμποδίζει το ΠΑΜΕ το διάλογο που επιχειρείται να γίνει για το «ταγμ-ασφαλιστικό»!!!  Βγήκαν στα κανάλια πρώτα οι μεγαλοδημοσιογράφοι οι παχυλά αμειβόμενοι για να κάνουν αυτή τη «δουλειά»  που κάνουν,  αγανακτισμένοι εκπρόσωποι κομμάτων, οργισμένοι βαστάζοι του συστήματος κ.λ.π. και διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους για τις αντιδημοκρατικές τακτικές του ΠΑΜΕ. Αυτό, το δεν είναι δημοκρατικό είναι παλιό και το επικαλούνται όλοι, όσοι, έχουν λερωμένο τον κώλο τους.

Το κάλεσμα του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας προς την κυβέρνηση και τους φορείς των Αντιστασιακών Οργανώσεων είναι σαφές. Η Εθνική Αντίσταση του λαού μας στα χρόνια της κατοχής 41-44 δεν πρέπει ποτέ να σβήσει. Στις 22.11.2009 στο Κιλκίς γιορτάστηκε η Εθνική επέτειος της Ε.Α. του λαού μας κατά των κατοχικών δυνάμεων των Γερμανοβουλγάρων Ιταλών.

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009 05:50

Αντιληπτόν τώρα;

Συντάκτης:

Θυμάστε τα σενάρια με κεντρικό ερώτημα: «Γιατί πηγαίνει ο Καραμανλής σε εκλογές, αφού θα τις χάσει;» Όλες εκείνες τις ανοησίες που λέχθηκαν και γράφτηκαν περί παγκόσμιας πλεκτάνης για να ρίξουν οι Αμερικανοί τον Καραμανλή διότι προσέγγισε τη Ρωσία, όλα τα μυθιστορήματα όπου ο Έλλην διαπρέπει.
Ελάχιστοι πίστευαν τα αυτονόητα. Ότι η γαλάζια κυβέρνηση βούλιαξε το καράβι της οικονομίας και ο καπετάνιος αποφάσισε να το εγκαταλείψει.
Στα μάτια του υποψιασμένου Έλληνα όπου η πολιτική ελάχιστα απέχει από το αστυνομικό μυθιστόρημα, έπρεπε οπωσδήποτε να υπάρχει και μια πλεκτάνη. Κατά προτίμηση με Αμερικανούς, Εβραίους και τον …Σόρος.
Διαβάσατε τα νέα; Πως ούτε λίγο, ούτε πολύ βρισκόμαστε ήδη σε άτυπο καθεστώς χρεοκοπίας; Και αν δεν αποφασίσουμε να δράσουμε με τον μόνο τρόπο που απομένει, σε ελάχιστους μήνες ενδέχεται το καθεστώς να γίνει και τυπικό;
Τώρα βέβαια ευθύνονται ο Αλμούνια, ο Τρισέ, η Ντόιτσε Μπανκ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο… Ως γνωστόν όλοι αυτοί ψήφισαν και εξέλεξαν κατά καιρούς τους κυβερνήτες μας.

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009 05:39

Οι Σλάβοι

Συντάκτης:

Του Θεόφιλου Γουλτίδη
Ένα λαμπρό υπόδειγμα ρητορικής και πολιτικής από πρόσφατη συνεδρίαση της ΓΣ των Ηνωμένων Εθνών, που έκανε τη διεθνή κοινότητα να χαμογελάσει: 
Ο λόγος του Έλληνα μόνιμου αντιπροσώπου στον ΟΗΕ. «Πριν ξεκινήσω, θέλω να σας πω κάτι για τον Μέγα Αλέξανδρο. Όταν δάμασε τον Βουκεφάλα, κατά τον γυρισμό του και περνώντας τον Αξιό και βλέποντας το νερό, σκέφτηκε ότι ήταν μια καλή ευκαιρία για μπάνιο. Έβγαλε λοιπόν τα ρούχα του, τα ακούμπησε στον βράχο και μπήκε στο νερό. Όταν βγήκε και θέλησε να ντυθεί, τα ρούχα του είχαν εξαφανιστεί.  Τα είχε κλέψει ένας Σλάβος της Μακεδονίας.»
Τότε πετάχτηκε οργισμένος ο Σκοπιανός εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ κι άρχισε να φωνάζει «Τι είναι αυτά που λες; Οι Σλάβοι δεν ήταν εκεί, τότε.»
Οπότε ο Έλληνας εκπρόσωπος χαμογέλασε και είπε: «Τώρα που το ξεκαθαρίσαμε αυτό, μπορώ να ξεκινήσω την ομιλία μου...»!
Ο συγκεκριμένος διάλογος είναι πέρα για πέρα αληθινός και είναι ένα σαφέστατο δείγμα του δημιουργικού τρόπου σκέψης των Ελλήνων.
...ξίφει τον δεσμόν
λέλυσθε... 
Αλέξανδρος ο Μέγας