Quantcast
Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023, 9:50:56 μμ
Πέμπτη, 02 Οκτωβρίου 2008 15:33

Θεόδωρος Παυλίδης : Σαν όνειρο

Συντάκτης:
Ο Σύλλογος Δυτικοποντίων Ν. Κιλκίς «Γερμανός Καραβαγγέλης» πραγματοποίησε εννιαήμερη προσκυνηματική εκδρομή στους γενέσιους τόπους, στο διάστημα από 21 μέχρι 29 Αυγούστου 2008.
Σαράντα τέσσερις (44) ταξιδιώτες με προγόνους από τις τουρκόφωνες περιοχές του Δυτικού Πόντου (Μπάφρα, Καβάκ, Κάβζα, Τσορούμ, Σαμψούντα, Λαντίκ, Αλάτσαμ, Τσαρτσαμπά, Μέρζυφων, Βεζύρκιοπρου, και Αμάσεια) με επικεφαλή και Αρχηγό  τον Πρόεδρο του Συλλόγου Δικηγόρο Θεόδωρο Ε. Παυλίδη, επισκευθήκαμε τα μέρη που χρόνια και χρόνια μας μιλούσαν οι παππούδες μας, οι οποίοι, αλοίμονο, δεν υπάρχουν πια.
Πέμπτη, 02 Οκτωβρίου 2008 15:20

Προαστιακός σιδηρόδρομος

Συντάκτης:
Αν θέλει ο Θεός και ο Υπουργός ενδεχομένως οι νεότεροι εξ ημών να προλάβουμε να χρησιμοποιήσουμε τον προαστιακό σιδηρόδρομο. Και το λέμε, όχι επειδή απατούνται τεράστιες επενδύσεις, αλλά επειδή είναι η Τρίτη χρονιά που ο Προαστιακός είναι σε προτεραιότητα κι ακόμα δεν ξεκίνησε ούτε η μελέτη του.
Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2008 09:22

Στη Μαυροράχης την ολόμαυρη ράχη

Συντάκτης:
Οκτώβρης μπαίνει και κατορθώσαμε επιτέλους στην ΤΕΔΚ να υπογράψουν οι 11 δήμαρχοι τη σύσταση της ανώνυμης εταιρείας. Χρειάστηκε διάλογος περίπου ενός χρόνου για να συμφωνήσουν οι 11 σε αυτό που εξαρχής φαινόταν ως μονόδρομος. Και τώρα πρέπει σε τρεις μήνες να συσταθεί η εταιρεία, να προκηρύξει και να κατασκευαστεί ο Σταθμός Μεταφόρτωσης στην Αξιούπολη, ώστε να εξασφαλιστεί η μεταφορά των αστικών απορριμμάτων των τεσσάρων δήμων (Παιονίας και Πολυκάστρου) στη Μαυροράχη.
Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2008 12:51

Εταιρεία- πρόκληση

Συντάκτης:
Υπό την πίεση του χρόνου και των βαρύτατων προστίμων της Ε.Ένωσης από το 2009 οι αιρετοί μας άρχοντες φαίνεται πως θα συστήσουν εντέλει την ανώνυμη εταιρεία διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων. Έργο της οποίας θα είναι η οργάνωση, κατασκευή και λειτουργία του χώρου που θα υποδέχεται όλα τα απορρίμματα του νομού, ενώ μέχρι τότε οι εφτά δήμοι του Κιλκίς θα τα αποθέτουν στο νέο ΧΥΤΑ Κιλκίς και οι τέσσερις (Παιονία και Πολύκαστρο) στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης.
Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2008 12:47

Χρήστος Ανδρεανίδης : Νέα Νέα Ορλεάνη

Συντάκτης:
Τα τελευταία χρόνια ζούμε στην  ένταση των καταστροφικών φυσικών φαινομένων με ιδιαίτερη αγωνία για τους κατοίκους στις ακτές του κόλπου του Μεξικού. Κάθε φορά που κάποιος τυφώνας ή κυκλώνας ανεξάρτητα από όνομα ή κατηγορία ξεκινάει από την Καραϊβική πολλών ανθρώπων η σκέψη τρέχει στην Νέα Ορλεάνη. Δεν πήγα, αλλά γεωγραφικά άκουσα και ερεύνησα ότι η πόλη είναι κτισμένη στο δέλτα του Μισισιπή με μεγάλο μέρος της να βρίσκεται δεκατέσσερα μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Εύκολα δηλαδή μπορεί να ξαναπλημμυρίσει και αν δεν σκορπίσει θάνατο να ξεσπιτώσει χιλιάδες ανθρώπους.
Δευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2008 08:09

Έλεος…

Συντάκτης:
Για να πληρώσει λιγότερο φόρο επί αγοράς ακινήτων που προορίζονταν για τα παιδιά του συνέστησε εταιρεία οφ σορ και έτσι τα ακίνητα του τα αγόρασε η εν λόγω εταιρεία και εν τω καιρώ τω δέοντι θα περιέλθουν με άλλες διαδικασίες στα παιδιά του και ούτω καθεξής…
Ο έξυπνος Νοεοέλληνας που συνέστησε την οφ σορ εταιρεία δεν είναι όποιος κι όποιος. Ο Υπουργός Εμπορικής ναυτιλίας είναι. Ο Γ. Βουλγαράκης.
Λαμπρός υπουργός. Και λαμπρό το παράδειγμά του. Για τα παιδιά μας εξάλλου εργαζόμαστε. Κι αν  μπορούμε να αποφύγουμε τον φόρο, όλοι τον αποφεύγουμε.
Θα πείτε, ένας υπουργός πρέπει να δίνει άλλο παράδειγμα. Να είναι σεμνός, ταπεινός και προ πάντων να πληρώνει φόρους. Ακόμα κι όταν μπορεί να τους αποφύγει.
Όντως ένας υπουργός αυτό θα έκανε. Ένας υπουργός όμως μιας ευρωπαϊκής χώρας.
Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2008 09:24

Μέμνησο πρωθυπουργέ

Συντάκτης:
Ποιος λοιπόν ήταν ο δράστης της ένταξης στην τροπολογία Γεροντόπουλου της έκτασης στην Χαλκιδική, συμφερόντων της Μονής Βατοπεδίου; Ο Γεροντόπουλος δεν ήταν, από τα Υπουργείο δεν ξέρουν τίποτα οι άνθρωποι, ποιος άλλος μπορούσε να περάσει τροπολογία που ευνοούσε σκανδαλωδώς τη Μονή που μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα ξαναβγήκε στην επικαιρότητα  με σκανδαλώδη τρόπο;
Προφανέστατα κάποιος που έχει περισσότερη ισχύ από έναν - όχι υφυπουργό, αλλά κι από - απλό υπουργό. Και οι υπουργοί του άνω διαζώματος είναι λίγοι.
Αντί λοιπόν ο πρωθυπουργός να σφυρίζει αδιάφορα, καιρός να ξαναθυμηθεί τις ηρωικές εξαγγελίες του περί πάταξης της διαφθοράς, περί νταβατζήδων κ.ο.κ.
Του υπενθυμίζουμε απλώς ότι ο Γιώργος Παπανδρέου για μια ανάλογη τροπολογία μέσα σε πέντε λεπτά έστειλε στο σπίτι τους 10 βουλευτές.
Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2008 09:19

Βολές κατά ριπάς του Κώστα Πινέλη

Συντάκτης:
Λες και βρίσκονται σε άλλο νομό ή σε άλλη χώρα οι αιρετοί μας άρχοντες, όταν βγάζουν ανακοινώσεις με τις οποίες εκφράζουν την ανησυχία τους για την πιθανότητα να σταματήσει η λειτουργία του Παραρτήματος ΤΕΙ Κιλκίς. Αλήθεια, ποιοι ευθύνονται για το γεγονός ότι καθυστέρησαν τόσα χρόνια να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές ώστε να στεγάσουν το Τμήμα; Τώρα μάλιστα ζητούν να λειτουργήσουν και νέα Παραρτήματα στο Κιλκίς για να μην  υποστεί πλήγμα η τοπική οικονομία.

Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2008 08:51

Εκθεσιακά

Συντάκτης:
Τελικά πέραν της αυταπόδεικτης αξίας της, η ΔΕΘ έχει και μια παράπλευρη θετική συνεισφορά.. Βλέπουμε ενίοτε και τα πρόσωπα των υπουργών μας. Ανεβαίνουν ση συμπρωτεύουσα κι οι πλέον φιλότιμοι κάνουν και μια τουρνέ στους  πέριξ νομούς.
Προσέξτε, δεν ισχυριζόμαστε πως μόλις έρθουν θα μας γεμίσουν έργα και λύσεις στα προβλήματά μας. Δεν είναι για εμάς τους επαρχιώτες τα οφέλη. Για τους ίδιους είναι οι παράπλευρες θετικές συνέπειες. Διότι και στραβοί να είναι, όλο και  θα δουν κάποια από  τα αποκαϊδια της πολιτικής τους.
Και κουφοί να είναι θ’ ακούσουν τους πληγέντες από τις θεομηνίες των πράξεων ή παραλείψεών τους. Οπότε έχουν τουλάχιστον την ευκαιρία, το έναυσμα να μετανοήσουν.
Από αύριο αρχίζουν οι επισκέψεις. Προτείνουμε σε όσους εξ ημών των Κιλκισιωτών δουν και μιλήσουν μαζί τους, να σκεφτούν πως έχουν  χρέος να βοηθήσουν τους υπουργούς να γίνουν καλύτεροι.
Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2008 08:50

Επετειακά… του Θεοφύλακτου Παγλαρίδη

Συντάκτης:
 Του Σεφέρη είναι ο στίχος, ο θρηνητικός και συνάμα ελπιδοφόρος. Όμοια βαθύ ανέβασμα μας μέλλεται, ευαγγελίζεται ο ποιητής σε μας που κατρακυλήσαμε.
Σε όσους ίσως κατρακυλούν κάθε φορά. Και ανήμερα της 3ης του Σεπτέμβρη ήρθε στο νού του αμετανόητου, εμού του ΠΑΣΟΚου, η ποιητική προφητεία. Γιατί, αλίμονο, η επεξεργασία της μίζερης τωρινής κατάστασης με καρτεσιανή λογική οδηγεί στην απόγνωση. Πρώτη φορά η αντιπολίτευση ύστερα από έξι χρόνια κυβερνητικής …ασιτίας, πέφτει περισσότερο από την κυβέρνηση στην υπόληψη των πολιτών.