Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, 10:11:23 πμ
Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2009 11:33

Μην θίγετε τα κακώς κείμενα

Συντάκτης:

Πέρασε και δεν ακούμπησε κανένα. Αφού κανείς δεν είχε διάθεση να ασχοληθεί σοβαρά. Περί της εξευτελιστικής αποζημίωσης που επιδίκασε στους παραγωγούς σκληρού σίτου για την ξηρασία του 2007 ο λόγος.
Με 1,33 3υρώ /στρέμμα αποζημιώνονται. Ούτε το κόστος της δήλωσης δηλαδή. Και για να εξηγηθεί τάχα το σπιθαμιαίο ύψος της αποζημίωσης εξέδωσε μια ανακοίνωση ο ΕΛΓΑ που αποτελεί μνημείο ανοησίας και αλχημείας συνάμα..
Φώναξαν οι αγρότες, αλλά τίποτα. Ουδείς ασχολείται, έστω να διαβάσει και να φρίξει με την «εξήγηση» του ΕΛΓΑ..
Το ΠΑΣΟΚ έχει εύκολη τη δικαιολογία: Φταίει η κυβέρνηση της Ν.Δ
Η Ν.Δ. κατισχυμένη από τη συντριπτική ήττα ευχαρίστως θα σιωπούσε για ένα χρόνο τουλάχιστον.
Το ΚΚΕ δεν ασχολείται με πεζές λεπτομέρειες, αφού δια πάσαν νόσον η νοσογόνος αιτία είναι η Ε.Ε και τα μονοπώλια
Ο δε ΣΥΝ στο Κιλκίς ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με θέματα περιβάλλοντος.
Ναι, απομένει ο ΛΑΟΣ, αλλά κι εκείνος είναι απασχολημένος με τους μετανάστες και τον κίνδυνο αφελληνισμού του κράτους.

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2009 05:56

Των φρονίμων τα παιδιά…

Συντάκτης:

Πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, ισχυρίζεται ο θυμόσοφος λαός μας. Και φρονίμως ποιούντες οι συνέλληνες με τα πολλά λεφτά, που τώρα θα κληθούν να τα δηλώσουν ώστε να δικαιολογήσουν πως τα απόκτησαν σπεύδουν και τα βγάζουν στις Ελβετίες.
Ετούτο το κακό με την κυβέρνηση δεν έχει προηγούμενο. Έχει καλές ιδέες, αλλά για να τις εφαρμόσει πρέπει να τις συζητήσει με το τελευταίο φρικιό από το ίντερνετ. Κάπως έτσι συμβαίνει και με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Τέθηκε σε δημόσιο διάλογο πως θα συλλάβουμε τους φοροκλέφτες. Λες και οι φοροκλέφτες δεν γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση και ίντερνετ και θα τους καταλάβει ο Γιώργος εξαπίνης.
Κι επειδή παραγνωρίζουν μάλιστα οι φρόνιμοι φυγαδεύουν τα λεφτά τους.
Προσευχόμαστε στον Πανάγαθο:Να φωτίσει τον Γιώργο  μην του έρθει καμιά ιδέα και θέσει σε δημόσιο διάλογο και τα θέματα του υπουργείου Άμυνας.
Διότι πρώτη φορά ενημερώνεται με πάσα λεπτομέρεια κάθε φοροκλέφτης πως το κράτος θα συλλάβει τα κλοπιμαία.
Ήμαρτον Κύριε

Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2009 07:53

Τα δύσκολα απομένουν

Συντάκτης:

Καλές είναι οι συμβολικές εκδηλώσεις στήριξης της τοπικής αγοράς, όπως αυτή που πρόσφατα διοργάνωσε το Επιμελητήριο. Ακόμα και τα χάπενιγκ έχουν την χρησιμότητά τους, ιδιαίτερα στις μέρες μας.
Αλλά οι εκκλήσεις στο φιλότιμο και τον πατριωτισμό των Κιλκισιωτών δεν αρκούν για να λύσουν το τεράστιο πρόβλημα ανταγωνιστικότητας που έχει η αγορά του Κιλκίς.
Το μισό διαθέσιμο εισόδημα των Κιλκισωτών κατευθύνεται στις αγορές της Θεσσαλονίκης, πρωτίστως, της Βουλγαρίας και των Σκοπίων. Αυτό είναι το πόρισμα πτυχιακής μελέτης δυο φοιτητών του νομού με την ανάλυση των απαντήσεων περισσότερων από 200 καταναλωτών και ισάριθμων καταστηματαρχών που ολοκληρώθηκε πρόσφατα.
Και το απαισιόδοξο είναι πως η αγορά του Κιλκίς δεν έχει πλήρη επίγνωση ούτε του μεγέθους της διαρροής τζίρου, ούτε των αιτίων που την προκαλούν.
Χειροκροτούμε λοιπόν την πρωτοβουλία του προέδρου του Επιμελητηρίου . Αναμένοντας τα ουσιώδη και τα δυσκολότερα  στη συνέχεια. Αν υπάρξει.

Θ.Π.

Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2009 07:41

Η ευθύνη είναι των αγροτών

Συντάκτης:

Αν μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2010, τελευταία προθεσμία που έλαβε από την Κομισιόν η Ελλάδα, δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία ψηφιοποίησης των αγροτεμαχίων και εν συνεχεία ο έλεγχος των δηλώσεων, τότε οι αγρότες που δεν θα προλάβουν θα χάσουν το δικαίωμα ενίσχυσης του 2009.
Η είδηση αμφιβάλλουμε αν ίδρωσε το αυτί κανενός από τους υπαίτιους της καθυστέ4ρησης. Το πολύ πολύ να ρίχνει ο ένας την ευθύνη στον άλλο.
Γιατί να ευθύνονται άλλωστε; Γνωστοί είναι εδώ και χρόνια πως δεν μπορούν  να προσφέρουν. Ας όψονται εκείνοι - οι αντιπρόσωποι των αγροτών δηλαδή- που επιμένουν πως εκλέγοντάς τους σε διοικήσεις ενώσεων και συνεταιρισμών θα καταφέρουν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των πολλών.
Δικές τους οι αποφάσεις, δικές τους και οι ευθύνες.

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009 05:17

Ευτυχώς

Συντάκτης:

Πρώτα θα κάνουμε κοινωνικό διάλογο για να συμφωνήσουμε κατ’ αρχήν όλα τα κόμματα - σιγά μην συμφωνήσουν- πως η εισφοροδιαφυγή είναι κακό πράμα και πρέπει να παραχθεί.
Και η εισφοροδιαφυγή καλά κρατεί και ανθεί και φέρει και άλλα.
Στη συνέχεια θα οργανώσουμε δεύτερο κοινωνικό διάλογο για να ξανασυμφωνήσουμε όλα τα κόμματα (σιγά μην συμφωνήσουν) πως και η φοροδιαφυγή είναι κακό πράμα και πρέπει να παταχθεί.
Και η φοροδιαφυγή ζει, βασιλεύει και την χώρα κατακυριεύει.
Ευτυχώς σε τούτη την χώρα υπάρχουν και κάποιοι υπουργοί που δουλεύουν. Διότι με την φόρα που έχουν πάρει οι συνάδελφοί του, δεν θα εξέπληττε πολλούς ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης αν εξήγγειλε και αυτός κοινωνικό διάλογο για να συμφωνήσουν όλα τα κόμματα - σιγά μην συμφωνούσαν- πως οι ληστείες, οι κλοπές, οι επιθέσεις είναι κακά πράγματα και πρέπει να παταχθούν.
Ω Ελλάς μεγάλη χώρα…

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009 05:12

Νίκος Μέρτζος : ΤΑ ΛΙΒΑΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΪΚΟΥ

Συντάκτης:

…Είχα την τιμή και τη χαρά να προλογίσω το λεύκωμα και θα ήταν ασφαλώς ανιαρό να σας αναγνώσω έναν πρόλογο που έτσι κι αλλιώς θα έχετε ήδη διαβάσει ή θα διαβάσετε σύντομα. Επιτρέψτε μου, λοιπόν, να επεκταθώ ώστε, ψηλά από τις βουνοκορφές μας σκεπασμένες κιόλας με χιόνια, μαζί να ατενίσουμε τον συγκαιρινό μας ιστορικό ορίζοντα του ελληνισμού, του Βασιλικού Γένους των Ρωμαίων. ΄Αλλωστε, μόνον εμείς πιά από όλους τους ΄Ελληνες φέρουμε ακόμη, με δικαιολογημένη υπερηφάνεια και με βαρύτιμα δικαιώματα, το όνομα των Ρωμαίων.

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009 05:06

Ήταν λάθος

Συντάκτης:

Τα κόμματα είναι συστατικά στοιχεία της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.. Ωστόσο οι κανόνες στο δημοκρατικό παιχνίδι δεν πρέπει να παραβιάζονται. Και φοβούμαστε ότι την περασμένη Παρασκευή παραβιάστηκαν.
Στο Κιλκίς επικέφτηκαν ο υφυπουργός Γιάννης Μαγκριώτης και η περιφερειάρχης κ. Λιονή. Πρώτο παράδοξο: Την πρόσκληση για τη συνέντευξη τύπου την απέστειλε η Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ.
Δεύτερο παράδοξο: Στο πάνελ παρακάθησε και ο γραμματέας της Νομαρχιακής Λ. Δημητριάδης.
Ρωτάμε: Στη συνέντευξη προσκλήθηκαν και τα άλλα κόμματα κι αν έρχονταν οι γραμματείς τους προβλέπονταν και για εκείνους θέση στο πάνελ;
Προσκλήθηκε άραγε ο βουλευτής της Ν.Δ. Κ. Κιλτίδης;
Και τα ρωτάμε αυτά διότι η επίσκεψη και οι συναντήσεις δεν αφορούσαν σε κομματική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ αφού συζητήθηκαν τα θέματα ανάπτυξης και η πορεία των μεγάλων έργων του νομού.
Ήταν μέγα λάθος κι όσο ταχύτερα το αντιληφθούν, τόσο μεγαλύτερη υπηρεσία θα προσφέρουν στον κόμμα του και στην κυβέρνηση οι Πράσινοι.

Η αλλαγή έρχεται με τη ροή, όπως και το όνειρο με τον ύπνο. Αλλαγή θα πει επανάσταση κι όχι η κατάσταση. Θάλασσα ανοιχτή κι όχι κλειστό λιμάνι. Άλλωστε, και την άνοιξη την φέρνει η ανάσταση των λουλουδιών, που είναι η επανάσταση της ίδιας της φύσης…
Υπάρχουν ωστόσο κι αιώνιες αρχές. Αξίες που παραμένουν σταθερές. Που δεν αφήνει επάνω τους πατημασιές ο χρόνος.

Με ευθύνη της Κίνας, της Αμερικής, πολλών αναπτυσσόμενων χωρών, αλλά και της Δανέζικης Προεδρίας της συνδιάσκεψης και των μεγαλύτερων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν καταλήξαμε στην αναγκαία νομικά δεσμευτική συμφωνία στην Κοπεγχάγη, αλλά ούτε και στη συμβιβαστική πολιτική συμφωνία.

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2009 06:39

Διηγώντας την να κλαις

Συντάκτης:

Στην ΤΕΔΚ από το τέλος του 2008 αναπτύχθηκε  ουσιαστικότατος διάλογος για τον Καποδίστρια 2.. Με ρητή δέσμευση και συστράτευση όλων  στο αίτημα της διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας. Μαζί και στην ανάγκη της αναδιοργάνωσης και περιφερειακής συγκρότησης και του κράτους. Το οποίο φαίνεται να απέδρασε από την Περιφέρεια με πρόσχημα μεν την αποκέντρωση, αλλά διατηρώντας μια σειρά κρίσιμων αρμοδιοτήτων.
Αποδείξαμε λοιπόν ότι μπορούμε να ασκηθούμε σε διάλογο επί της ουσίας.
Ας μην πισωγυρίσουμε με την άχαρη εμμονή σε έδρες, «στο εμόν και το σον, το κακόν τούτο ρήμα».
Τι άραγε έπαθαν ο Άγιος Πέτρος, η Σάντα, το Νέο ή το Παλιό Αγιονέρι, η Ευκαρπία, οι Μουριές, επειδή δεν ορίστηκαν έδρες; Όπως επίσης τίποτε δεν θα πάθουν η Γουμένισσα, η Αξιούπολη, το Χέρσο, η Δοϊράνη, η Τέρπυλλος, ο Ευρωπός κ.ο.κ αν δεν οριστούν έδρες των νέων δήμων.
Αντιθέτως κάμποσοι από αυτούς πολλά έπαθαν από τη μη αξιοποίηση αναπτυξιακών ευκαιριών. Καλή η Ιστορία λοιπόν. Αρκεί να μη χρησιμεύει « και διηγώντας την να κλαις»