Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 11:50:16 πμ
Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2010 14:43

Κεφαλοκυνηγοί

Συντάκτης:

Οργίασαν όλο το Σαββατοκύριακο οι φήμες. Καταλογίζοντας τέρατα και σημεία στο Νομάρχη Ευάγγελο Μπαλάσκα. Φήμες ανεύθυνες και εξαιτίας της ανευθυνότητάς τους εξαιρετικά διαβρωτικές.
Ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά θα είναι που βρωμολογίες εξακοντίζονται από το σκοτάδι της ανωνυμίας σε βάρος προσώπων, της δημόσιας ζωής ή και απλών πολιτών από όσους προσδοκούν «κέρδος» .από την ηθική τους εξόντωση.
Είναι η σύγχρονη εκδοχή του ναζιστικού δόγματος: «Λέγε, λέγε, στο τέλος κάτι θα μείνει» από ειδικευμένους «κεφαλοκυνηγούς» που επιχειρούν με το αζημίωτο.
Μερικοί μάλιστα το έχουν αναγάγει σε κύριο επάγγελμά τους.
Προσοδοφόρο επάγγελμα. Αρκεί να μην καταλήξουν εκεί που κατέληξαν κάποιοι το πρώτον διδάξαντες, σε Αθήνα και κάπου παραδίπλα μας.
Κατ’ ευθείαν στην φυλακή ως εκβιαστές.
Ήδη έχουν σωρευτεί τόσα που οι εν λόγω κεφαλοκυνηγοί κυριολεκτικά παίζουν τώρα το κεφάλι τους. Τους γνωρίζουν πολλοί στην πολιτική πιάτσα, ενώ ουκ ολίγοι δοκίμασαν την άξεστη και εκβιαστική συμπεριφορά τους.
Να προσέχουν λοιπόν, διότι μαζεύτηκαν πολλά…

Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2010 10:14

Ειρήνη υμίν …

Συντάκτης:

Εντονότατες έως εκρηκτικές διαστάσεις προσλαμβάνει η κρίση  στις σχέσεις των κ. Μπαλάσκα- Συμπιλίδη κάτι που διαφαίνεται σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
Τα έργα με αναθέσεις είναι μόνο μια από τις αιτίες. Όμως το θέμα αυτό που ανέδειξαν οι εφημερίδες μας - να μην ξεχνιόμαστε-  βρίσκεται πλέον στη δικαιοσύνη και επαφίεται στα δικαστήρια να αναζητήσουν - εάν υπάρχουν- και να καταλογίσουν ευθύνες.
Προς τι λοιπόν τόση ένταση; Το θέμα ελάχιστα θα απασχολούσε αν ήταν προσωπικό. Τις πολιτικές πτυχές του όμως θα τις καταμετρήσει με οδυνηρό τρόπο η Νέα Δημοκρατία στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές όπου σχεδόν όλοι από τους πρωταγωνιστές θα βρεθούν ως υποψήφιοι σε γαλάζια ψηφοδέλτια, της πρωτοβάθμιας ή περιφερειακής αυτοδιοίκησης.  Κι εκεί θα απαιτηθεί το ελάχιστο της κομματικής συστράτευσης. Τις συνέπειες δε από την ανυπαρξία συνοχής θα πληρώσουν πέραν της Ν.Δ, και τα φυσικά πρόσωπα που πρωταγωνιστούν στην κρίση..
Κι όσοι δεν  κατανοούν τώρα τις απλές αυτές αλήθειες , θα τις  αντιληφθούν Οκτώβρη μήνα.

Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2010 10:14

«Ακόμη μια φορά πλήττουν τη λεκάνη της Δοϊράνης»

Συντάκτης:

«Το είδαμε κι αυτό. Να πανηγυρίζουν για την ενίσχυση του στρατού στο Κιλκίς και στην ουσία να πρόκειται για εσωτερική μετακίνηση στρατιωτών εντός νομού. Μετέφεραν από το Δροσάτο το 601 Τ.Π. στο στρατόπεδο Καμπάνη και αυτό εμφανίζεται ως επιτυχία!» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη δημοτική παράταξη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, με επικεφαλής τον Κώστα Τερζενίδη.

Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2010 10:03

Περί έδρας

Συντάκτης:

Τώρα που θα ξεκινήσει ο διάλογος για τη γεωγραφία του «Καλλικράτη» και τις έδρες ο Δήμαρχος Ευρωπού Ευθ. Κουρτζανίδης δίνει το νηφάλιο στίγμα που οφείλει να χαρακτηρίζει το διάλογο.: κάνω έκκληση για ψυχραιμία και υπευθυνότητα …. Δεν έχουμε κανένα περιθώριο να κατευθύνουμε τους συνδημότες  μας, σε διαδικασίες πολωτικές …Κάθε τόπος και χωριό έχει την ιστορία του και οφείλουμε να τη σεβόμαστε απολύτως και να την αναδεικνύουμε αδιαλείπτως .
Ούτε επίσης η ανάπτυξη ενός τόπου, εξαρτάται εάν θα καθοριστεί ως έδρα. …η άποψη αυτή εμπεριέχει μέσα της και την υποτίμηση του άλλου…. είναι αναχρονιστική και μας γυρίζει πίσω  πολλές δεκαετίες, τότε που ανάπτυξη θεωρούσαν τη λειτουργία μιας Δημόσιας Υπηρεσίας σ΄ έναν τόπο.
Επί πλέον μπορεί να ορισθεί η έδρα ως χώρος λειτουργικός και επικοινωνίας του νέου Δήμου  όπου θα υπάρχει ο Δήμαρχος και οι Διευθυντές των Υπηρεσιών και ταυτόχρονα να ορισθούν ως ιστορικές έδρες όλες οι έδρες των καταργούμενων Δήμων, για να μπορεί το νέο Δημοτικό Συμβούλιο να συνεδριάζει παντού.

Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2010 10:52

Ποιος ενημερώνει;

Συντάκτης:

Είδε βελτίωση και βούληση του εργολάβου να ολοκληρώσει και παραδώσει το έργο της τρίτης πτέρυγας του νοσοκομείου Κιλκίς η υπουργός Υγείας κ. Ξενογιαννακοπούλου. Διαπίστωσε μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της, πως από τον Δεκέμβρη μήνα ο ανάδοχος εργολάβος ξεκίνησε τις εργασίες ολοκλήρωσης και θεραπείας των κακοτεχνιών.
Κι αφού συμβαίνουν ταύτα, μέσα στον Φλεβάρη θα είναι έτοιμη η γ’ πτέρυγα, απάντησε στον βουλευτή Θ. Παραστατίδη που ρώτησε σχετικά με την τύχη της πτέρυγας και της μονάδας τεχνητού νεφρού.
Καλή η αισιοδοξία της υπουργού, αλλά η εικόνα εγκατάλειψης του αύλειου χώρου, η μη εκπαίδευση στα μηχανήματα, οι κακοτεχνίες, όπως περιγράφονται στην έκθεση της ΔΤΥ, και δια γυμνού οφθαλμού επαληθεύονται σε άλλα συμπεράσματα οδηγούν.
Από πού αντλεί άραγε την ενημέρωσή της η υπουργός; Για να γνωρίζουμε και ποιος θα είναι υπαίτιος όταν με το καλό θα παρέλθει και ο Φεβρουάριος και η γ’ πτέρυγα θα έχει ως είχε και τον Δεκέμβριο…

Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2010 10:52

Ο Μεσαίωνας, οι …Βολταίροι και ο κ. Εμμανουήλ

Συντάκτης:

Για σεβασμό των αυτονόητων κατά τη διάρκεια των μυστηρίων της βάφτισης και του γάμου προσκάλεσε, έστω πρόσταξε καθότι δεσπότης, ο νέος μητροπολίτης μας κ. Εμμανουήλ. Λιτότητα στο στολισμό των ναών, σεβασμό του ιερού χώρου  από όλους κατά την ώρα τέλεσης των μυστηρίων…είναι μερικά από τα σημεία της εγκυκλίου του κ. Εμμανουήλ προς τους ιερείς της μητρόπολης.   Και στη μικρή μας κοινωνία εκδηλώθηκαν αντιδράσεις.

Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2010 10:47

Χρήστος Ανδρεανίδης : Όχι άλλο κάρβουνο

Συντάκτης:

Μετά την πρόταση φίλου στο facebook να γίνω θαυμαστής της σελίδας του τίτλου που αριθμεί τους δύο χιλιάδες φίλους, άρχισα να ψάχνω περισσότερα αναθερμαίνοντας τον συγκλονισμό που με διακατέχει από τότε που οι κάτοικοι Ρυακίου – Αγίου Δημητρίου – Ακρινής ξεσηκώθηκαν μετά την τραγική αύξηση κρουσμάτων καρκίνου στους κατοίκους από τις επιπτώσεις της χρήσης του λιγνίτη ως καυσίμου στο διπλανό τους ΑΗΣ (ατμοηλεκτρικό σταθμό).

Ο άνθρωπος, όπως και το λουλούδι, ριζώνει κυρίως στα μέρη που γεννιέται, αφού μέρος της ίδιας Φύσης είναι κι ο ίδιος. Το αγριολούλουδο, όπως και το προσφυγόπουλο, φυτρώνει σε τόπους όπου το σκόρπισε ο άνεμος. Κι αν εκριζωθεί από τη γη, μέσα στην οποία μόλις έχει βγάλει ρίζες, θα μαραθεί.
Είναι λογικό, πως, όπως το κάθε δέντρο ανήκει στο οικόπεδο εκείνο όπου φυτρώνει κι όχι στο διπλανό, έτσι και το κάθε παιδί, ανήκει στη χώρα όπου έχει γεννηθεί, αφού εννοιολογικά, γέννα και (ιθα)γένεια πάνε μαζί.

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010 08:41

Παράφωνα τραγούδια

Συντάκτης:

Ποινικά οι υποθέσεις έχουν παραγραφεί. Επομένως όσα κι αν αποδειχθούν στις εξεταστικές επιτροπές που ξεκίνησαν στη Βουλή με το Βατοπέδι, δεν θα τιμωρηθεί κανείς. Θα μείνει απλά το πολιτικό στίγμα. Σιγά τα ωά, δηλαδή. Όπως και για τη Ζίμενς δηλαδή. Σάμπως δεν ξέρουμε ότι το πολιτικό χρήμα έχει βασικό προορισμό τα κόμματα εξουσίας και ενίοτε .όχι μόνο.
Αλλά αν δεν πρόκειται να γίνουμε σοφότεροι τότε προς τι η επιβάρυνση της πολιτικής ζωής σε τούτη την κρίσιμη περίοδο; Όταν η οικονομία απαιτεί τις ευρύτερες συναινέσεις ποια αξία θα έχει αλήθεια αν αποδειχθεί ότι η Ζίμενς λάδωσε κατά 55% το ΠΑΣΟΚ και κατά 45% τη Ν.Δ; 
Έχει οποιαδήποτε πρακτική αξία το συμπέρασμα ότι στο αποκληθέν σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου από την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν επιδείχθηκε  επαρκής μέριμνα προστασίας του κόσμου από το ρίσκο, και την ίδια στιγμή βαρβάτα ονόματα του συντηρητικού χώρου πρωταγωνίστησαν στα παιχνίδια της κερδοσκοπίας;
Το σπίτι μας καίγεται και ετούτοι τραγουδάνε…

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2010 14:30

Καθρέφτης μας

Συντάκτης:

Θα το διαπίστωσε και ο Δήμαρχος Κιλκίς και ο Δήμαρχος Πολυκάστρου και όλοι οι δήμαρχοι του νομού. Η Αθήνα, ή τουλάχιστον  το κέντρο της Αθήνας, είναι μια καθαρή πόλη. Σε αντίθεση με τις δικές μας πόλεις που δεν είναι καθαρές.
Βρήκαν τον τρόπο στην πρωτεύουσα και παρά τις εκατοντάδες χιλιάδων μεταναστών, που περνούν πολλές ώρες σε δρόμους και πεζοδρόμια, να είναι καθαρή η πόλη.
Στην πολύβουη Πανεπιστημίου, πρωινές και απογευματινές ώρες, η εικόνα δείχνει μια καθαρή πόλη. Καθαρότερη ακόμα και από φημισμένες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. π.χ. το Παρίσι.
Συνταγή θα υπάρχει. Γιατί δεν τη δανειζόμαστε άραγε; Διότι η εικόνα των δικών μας πόλεων μόνο θλίψη προκαλεί. Περπατήστε στην 21η Ιουνίου μεσημέρι, διαβείτε την Μεγ. Αλεξάνδρου και θα καταλάβετε τη διαφορά.
Προτείνουμε λοιπόν, επειδή η εικόνα των πόλεων, είναι εικόνα των κατοίκων, να βρούμε τρόπο να ευπρεπίσουμε τις πόλεις μας.
Και υπενθυμίζουμε: Η τρίτη τετραετία (για το Κιλκίς) θα ήταν τετραετία καλλωπισμού και αισθητικής αναβάθμισης.