Άρθρα Συνεργατών
Ενας νέος 14 ετών, ο Μάριος Α. Χατζηδήμου, μαθητής της Β’ Γυμνασίου, γείτονάς μας, από τα Γιαννιτσά, αναπτέρωσε το κάπως πεσμένο ηθικό, σχεδόν όλων των Ελλήνων. Μια παγκόσμια πρωτιά για το Μάριο, που πρώτευσε σε διεθνή διαγωνισμό της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ενωσης (UPU).
Το θέμα ήταν: «Γράψτε μια επιστολή σε έναν αθλητή ή μορφή αθλητισμού που θαυμάζετε, για να εξηγήσετε τι σημαίνουν για εσάς οι Ολυμπιακού Αγώνες».
Διαγωνίστηκαν πάνω από 1 εκατομ. νέοι, από 55 χώρες, και νικητής ήταν ο Μάριος Χατζηδήμου! Θερμά συγχαρητήρια στον μικρό Μάριο, που σήκωσε το ανάστημά του και να τους πει αυτά που ήθελε, ενδεχομένως κάθε Ελληνας:
«Γιαννιτσά, 25/01/12, Κύριο Ρότζερ Φεντερερ, Tennis sport club of Bussel, Switzerland.
Τριαρίδης Παναγιώτης : "Η επίσημη αγαπημένη"
Συντάκτης: Eidisis.gr
Μια φορά και έναν καιρό ήταν μια γαλανόλευκη σημαία. Για χρόνια το έπαιζε άνετη κουλαριστή ισχυρή ότι και καλά δεν μασάει . Είχε μπει στην ΟΝΕ βλέπεις, μιλάμε για έχτρα large χώρα. Έφτιαξε δρόμους , διόδια, αεροδρόμια, εμπορικά κέντρα έργα να δουν τα μάτια σου ολυμπιακούς αγώνες.
Χρήστος Ανδρεανίδης : 100 Χρόνια Πικρολίμνη
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Πολιτιστικό
ς Σύλλογος Πικρολίμνης πραγματοποίησε με επιτυχία σημαντικότατη εκδήλωση στις 21 Σεπτεμβρίου με τον Πρόεδρό του, Βασίλη Γρηγοριάδη, να τιμά τον καθηγητή Ιστορίας Φωτιάδη Κωνσταντίνο, διά του Αντιδημάρχου Τσαντάκη Δημητρίου, ανταποδίδοντας ελάχιστη από την μεγάλη τιμή που μας έκανε να έλθει για να μας παραδώσει ακόμη ένα γενεαλογικό μάθημα Ιστορίας των πατρίδων μας, βάζοντας σε ακριβή χρονολογική σειρά την έλευση των προσφύγων προγόνων μας.
Κώστας Πινέλης : "Βρεξούδια, Χελιδονίσματα, Συντιάκα, Μιτζιά."
Συντάκτης: Πινέλης Κώστας
Τα Βρεξούδια:
Πρόκειται για μια περίεργη γιορτή που γινόταν στις 7 Γενάρη, του Αϊ Γιαννιού, όταν είχε αγιαστεί το νερό και είχαν πάψει οι φουρτούνες στη Μαύρη Θάλασσα. Τότε οι Αγχιαλίτες νιόγαμπροι εκείνου του χρόνου, συνοδευόμενοι από άρρενες συγγενείς και φίλους πήγαιναν στο ακρογιάλι και έπεφταν στη θάλασσα. Ύστερα από το λουτρό επέστρεφαν στο σπίτι και διασκέδαζαν.
Θεόδωρος Παυλίδης : Σχέσεις ιστορίας με την άλλη μεριά
Συντάκτης: Παυλίδης Θεόδωρος
Γ. ΕΝΤΟΝΟ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ
ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ
ΑΝΤΑΛΛΑΞΙΜΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Πριν την 30.1.1923 η χώρα μας δέχτηκε χιλιάδες Έλληνες πρόσφυγες από διάφορα μέρη των Βαλκανίων και της Μ. Ασίας. Η Τουρκία, με την κατάρρευση της Οσμανικής Αυτοκρατορίας, πριν την παραπάνω ημερομηνία, δέχτηκε ακόμη περισσότερους μουσουλμάνους στο έδαφος της από τα Βαλκάνια, την Κριμαία και τον Σοβιετικό Καύκασο.
Το καλοκαίρι σχεδόν τελείωσε και επιστροφή στην δουλειά. Με τι όρεξη να δουλέψεις όμως, όταν βλέπεις πρωί –πρωί τον ταχυδρόμο να σου φέρνει λογαριασμούς; Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Σε κάθε δόση της ΤΡΟΪΚΑΣ και μια νέα απειλεί για χρεωκοπία.
Δημήτρη Ιωαννίδη : ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Συντάκτης: Eidisis.gr
Τα τελευταία 2-3 χρόνια ο όρος περικοπές έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Και, είναι αλήθεια πως κυριάρχησε και αναδείχτηκε περισσότερο από την εκάστοτε Αντιπολίτευση που δεν φαντάζονταν πόσο γρήγορα μπορεί να αλλάξουν οι ρόλοι Κυβέρνησης-Αντιπολίτευσης κι αυτά που επικαλούνταν σαν αντιπολίτευση να τα βρουν μπροστά τους σαν Κυβέρνηση.
Κώστς Τερζενίδης : "Θ’ αναβαθμίσουν αυτούς που... απαξίωσαν!"
Συντάκτης: Τερζενίδης Κώστας
Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης συναντήθηκε προχθές με μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις ΔΟΥ και διαβεβαίωσε πως με τη φορολογική μεταρρύθμιση ο ρόλος τους θα αναβαθμιστεί…
Θεόδωρος Παυλίδης : "Σχέσειςιστορίας με την άλλη μεριά"
Συντάκτης: Παυλίδης Θεόδωρος
Β’ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ
ΤΟΥ ΥAZILAR
(ΓΙΑΖΙΛΑΡ)
Στις 22 Μαρτίου 2008 δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Haber της Σαμψούντας
Η άνοδος και η πτώση της ελληνικης καπνοβιομηχανίας
Συντάκτης: Eidisis.gr
Για την συγγραφή αυτού του άρθρου, αφορμή μου έδωσε το βιβλίο ‘’Ευάγγελος Παπαστράτος, Η δουλειά και ο κόπος της, Από την ζωή μου’’ που πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Gema.