Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021, 4:43:09 πμ
etpa
Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2021 19:34

Μεσαία τάξη. Η ορφανή πολιτικά και βεβιασμένη κορασίς

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κουζίνης.

Η εποχή της οικονομικής κρίσης διέλυσε κυριολεκτικά βίαια την μεσαία τάξη στη χώρα. Επιπλέον η πανδημία της έριξε το τελειωτικό χτύπημα. Όσα μέτρα λαμβάνονται (αν λαμβάνονται) για επανάταξή της είναι ημίμετρα.

Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2021 20:25

Μην πυροβολείτε τους Κεντρώους!

Συντάκτης:

Γράφουν οι: Φωτεινή (Φαίη) Κυριακίδου, Σύμβουλος Ανάπτυξης / Φιλόλογος Παν. Ιωαννίνων / Υπεύθυνη Τομέα Γυναικών Νέας Δημοκρατίας Νέας Σμύρνης.

Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, ΠΜΣ Διεθνών Σπουδών, Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διπλωματίας Παν. Μακεδονίας / Επικοινωνιολόγος / Δημοσιογράφος.

Γράφει ο Ευάγγελος Μαυρογόνατος.

«Το μίσος είναι ενεργητική, ενώ ο φθόνος παθητική κατάσταση. Δεν απαιτείται δε παρά ένα βήμα μόνο, για να φθάσει κάποιος από τον τελευταίο ως το πρώτο», (ΓΚΑΙΤΕ).

Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2021 13:48

Η Ελληνική Επανάσταση στη Θράκη. Η συμμετοχή Βαλκάνιων αγωνιστών

Συντάκτης: Πινέλης Κώστας

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

Η συμμετοχή της Θράκης στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 υπήρξε ουσιαστική, συνεχής και πολύμορφη, παρά το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε κάτω από πολύ πιο δύσκολες συνθήκες σε σχέση με τις περιοχές της Ρούμελης (Θεσσαλία & Στερεά Ελλάδα) και του Μοριά.

Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2021 11:20

Πολιτική Πρωτοπορία

Συντάκτης: Κωνσταντινίδης Νίκος

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, δάσκαλος, συγγραφέας.

Όπως η κάθε μεταρρύθμιση ταυτίζεται με τον μεταρρυθμιστή της, έτσι και η κάθε πολιτική ταυτίζεται με τον πολιτικό που την εκπροσωπεί. Γι’ αυτό κι όταν μιλάμε για επανάσταση ο νους μας πηγαίνει στον Λένιν, όταν μιλάμε για Δημοκρατία ο νους μας πηγαίνει  στον Περικλή κι όταν μιλάμε για τη λύση του «Μακεδονικού» ο νους μας πηγαίνει στον Τσίπρα και στον Κοτζιά.

Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2021 11:15

Διάλογος καθ’ υπόδειξιν των “λύκων" δεν γίνεται

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κουζίνης.

Γιατί να εμπιστευτούμε την γερμανική διαμεσολάβηση από την στιγμή που η Γερμανία είναι αυτή που άνοιξε την όρεξη της Τουρκίας για διενέργεια σεισμικών ερευνών σε θαλάσσιες περιοχές ελληνικών κυριαρχικών διακαιωμάτων;

Σάββατο, 06 Φεβρουαρίου 2021 20:31

Προς εισαγγελείς...

Συντάκτης:

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, Δάσκαλος.

Αξιότιμες κυρίες και αξιότιμοι κύριοι εισαγγελείς,

Σάββατο, 06 Φεβρουαρίου 2021 20:26

Εμβόλιο κατά της ανισότητας

Συντάκτης:
Παρέα με τον Λευτέρη Παπαγιαννάκη γράψαμε ένα κείμενο στα σημερινά Νέα για το εμβόλιο και τις ανισότητες. Έχει μία ματιά που χρειάζεται ο κόσμος που θα κληρονομήσουμε μετά την πανδημία.

Άρθρο του Σταύρου Τζίμα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του eidisis.gr.

Του Χρήστου Σπίγκου.
Πληροφορήθηκα ότι η Τοπική Κοινωνία της Γουμένισσας, μέσω του Τοπικού Κοινοτικού της Συμβουλίου, υιοθέτησε στάση επιφυλακτικά αρνητική απέναντι στην εγκατάσταση και λειτουργία εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα.