Quantcast
Τρίτη, 6 Ιουνίου 2023, 5:51:36 πμ
Κυριακή, 25 Μαϊος 2008 07:11

Αμ έργον…

Συντάκτης:
Τα …έπη πλήθυναν εσχάτως  Είναι παρήγορο ότι ύστερα από μεγάλο διάστημα σιωπής υπάρχουν ανακοινώσεις ως προς την κατασκευή τρίτης νοσηλευτικής πτέρυγας στο Κιλκίς. Στην τελευταία ανακοίνωση μάλιστα της Νομαρχίας, καταγράφεται και δέσμευση στελέχους του υπουργείου Υγείας ότι πριν το τέλος του 2008 θα δημοπρατηθεί η κατασκευή.
Παρακαταθήκη παιδείας η ιστορία, όταν δεν περιορίζεται στην απλή αφήγηση και περιγραφή των γεγονότων, αλλά προχωρεί στην εξήγηση του ιστορικού γίγνεσθαι, όσο, βέβαια επιτρέπουν την αιτιολόγηση τα τεκμήρια που υπάρχουν και το μέτρο αντικειμενικότητας των πληροφοριών που μας έχουν διασωθεί.
Κυριακή, 25 Μαϊος 2008 06:59

Χρήστος Ανδρεανίδης : Ανακύκλωση

Συντάκτης:
Βλέπω τακτικά τους ξεχασμένους κόκκινους κάδους στην πλατεία των εργατικών κατοικιών, κατάλοιπα της προηγούμενης ανακύκλωσης αλουμινίου του Δήμου Κιλκίς. Βλέπω τακτικά την εικόνα των μπλε κάδων της σημερινής ανακύκλωσης και των πράσινων σε όλη την διαδρομή από τις εργατικές κατοικίες μέχρι το κέντρο της πόλης. Η απελπιστική εικόνα τους προδίδει την έλλειψη ενημέρωσης και το βάθος του πολιτιστικού μας επιπέδου.
Κυριακή, 25 Μαϊος 2008 06:50

Η κρίση

Συντάκτης:
Ο Γκρίσπαν το είπε στους έλληνες τραπεζίτες. Τα δύσκολα δεν τελείωσαν, έχει κάμποση ..ουρά ακόμη η παγκόσμια κρίση. Για ποιον όμως η κρίση; Για τις Τράπεζες άραγε; Που ανακοινώνουν η μια μετά την άλλη τα δυσεξήγητα - σε συνθήκες κρίσης- υψηλά επίπεδα των κερδών τους; Ή για τους καταναλωτές, και δανειολήπτες που υφίστανται την αγριότητα της «ελεύθερης αγοράς», Οι Τράπεζες υποφέρουν ή οι δυστυχείς δανειολήπτες που όταν καταθέτουν τα χρήματά τους αντί τόκου σχεδόν πληρώνουν «φύλακτρα», αλλά όταν δανείζονται καταβάλλουν επιτόκια υπερκείμενα των διεθνών;
 Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παύλος Τονικίδης απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα στους μαθητές και μαθήτριες που ξεκίνησαν τις εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας: Στους μαθητές και στις μαθήτριες που ξεκίνησαν τις εξετάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση εκφράζω τις ευχές του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κιλκίς για την καλύτερη δυνατή επιτυχία. Μέχρι εδώ τους οδήγησε η συστηματική προσπάθεια, ο προσωπικός μόχθος και η αμέριστη συμπαράσταση των οικογενειών τους.
Τετάρτη, 21 Μαϊος 2008 06:38

Έναρξη εχθροπραξιών

Συντάκτης:
Ιδού που οι χειρότεροι φόβοι μας επαληθεύτηκαν. Κυβερνητικό στέλεχος3 (Κ. Κιλτίδης) ανακοινώνει ότι οριστικά το Δικαστικό θα κατασκευαστεί στην πρώην μεραρχία. Και λίγες εβδομάδες αργότερα, ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Κιλκίς στέλνει τελεσίγραφο στην κυβέρνηση πως ξεκινάει απεργία αν δεν αρχίσει η κατασκευή του Δικαστικού στις δίδυμες καπναποθήκες!
Τετάρτη, 21 Μαϊος 2008 06:29

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

Συντάκτης:
Γερμανοί στο Αεροδρόμιο, τα Ναυπηγεία, στον ΟΤΕ. Κινέζοι και Άραβες στα λιμάνια, Ρώσοι αγοράζουν στις καλύτερες τουριστικές περιοχές. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ; Τη θυμάστε εκείνη την αφίσα πριν από αρκετά χρόνια έτσι; Και ποιος την κυκλοφόρησε έτσι;
Τετάρτη, 21 Μαϊος 2008 05:48

Έφυγε ο Γιάννης…

Συντάκτης:
Ο Γιάννης  Κουβατσίδης ήταν νέος, μόλις 45 χρόνων.  Ήταν άνθρωπος με έντονη τη σφραγίδα της κοινωνικής προσφοράς. Η νεολαία της Γουμένισσας του χρωστάει καθώς προσέφερε πολλά στον αθλητισμό. Πρώτα σαν αθλητής του Πάικου και τα δυο τελευταία χρόνια ως διοικητικός παράγοντας από την κορυφαία θέση του προέδρου.
Κυριακή, 18 Μαϊος 2008 15:57

Η πάταξη της αισχροκέρδειας

Συντάκτης:
Κατατρόμαξαν οι …τρομοκράτες των καταναλωτών. Άκουσαν τον πρωθυπουργό και τον υπουργό του κ. Φώλια να δηλώνουν πως ξεκινάει αγώνας κατά των κερδοσκόπων και οσονούπω, μόλις δηλαδή δράσουν τα 41 μέτρα του κ. υπουργού, η ακρίβεια θα υποχωρήσει. Δεν πάει καιρός που υπουργοί έβγαιναν στην τηλεόραση και εξήγγειλαν την πάταξη της αισχροκέρδειας. Τα αυτά συνέβαιναν κα επί πράσινης διακυβέρνησης.
 Κατατέθηκε στη βουλή, το Γενικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού της Ελλάδας. Αποτελεί μια μεγάλη μεταρρύθμιση που θα συμβάλλει καθοριστικά στην ολοκληρωμένη και αειφόρο ανάπτυξη της χώρας, αφού προσδιορίζει τις σχετικές στρατηγικές και τις κατευθύνσεις για τα επόμενα 15 χρόνια. Περιλαμβάνει και ένα αριθμό ειδικών χωροταξικών σχεδίων, όπως σχετικά με τον τουρισμό, τη βιομηχανία, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Μένουμε ιδιαίτερα στο τμήμα του σχεδίου που αφορά την αξιολόγηση και το ρόλο των πόλεων της Ελλάδας για την νέα οργάνωση του εθνικού μας χώρου.