Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 4:44:31 μμ
Χρειάζεται πολιτικό θάρρος, συνέπεια και βαθειά αίσθηση καθήκοντος, για να προστατέψεις το ουσιαστικό συμφέρον και το μέλλον όλων των Ελλήνων, χωρίς να προτάσσεις ένα προσωπικό ή μικροκομματικό βραχυπρόθεσμο συμφέρον.
Αυτό το πολιτικό θάρρος και αυτή την αίσθηση καθήκοντος αποδεικνύουν ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και η κυβέρνηση της Ν.Δ. διά της καθ` ύλη αρμοδίας Υπουργού Απασχόλησης, παρουσιάζοντας ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που στην εφαρμογή του, θα στηρίξει και θα προστατέψει το μέλλον του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας για όλους τους Έλληνες. Και το πράττουν αυτό, με ετοιμότητα ανάληψης επί του παρόντος, του πρόσκαιρου πολιτικού κόστους, που μπορεί να προκαλέσουν κάποιες προτεινόμενες ασφαλιστικές ρυθμίσεις, οι οποίες αντιμετωπίζονται ως δυσμενείς, από συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες.
Κυριακή, 16 Μαρτίου 2008 12:23

Αζημίως ανυποψίαστοι

Συντάκτης:
Δεν είναι αδρανή τα υλικά. Αδρανείς είναι οι άνθρωποι, οι τοπικές κοινωνίες. Συντελείται δίπλα σου το κακό και η απάντηση είναι «ωχ, αδελφέ, εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα;» Και το φίδι ανενόχλητο γιγαντώνεται μέχρι που καθίσταται ακαταμάχητο.
Κυριακή, 16 Μαρτίου 2008 12:16

Κατ’ ευθείαν στη Νέα Τουρκία

Συντάκτης:
Η αφήγηση και εξήγηση του πόνου ενός Ανταλλάξιμου πρόσφυγα, δεν τελειώνει με το γράψιμο τους.
Όταν ο Σαλίχ Ντουζτούρ που γεννήθηκε στο Σεβιντικλί (Επτάλοφος) με την επταμελή οικογένειά του έφτασε στην Τούζλα το Φθινόπωρο του 1924, έπεφταν τα φύλλα των δέντρων.
- «Όταν ήρθαμε εμείς στην Τούζλα, ήτανε εντελώς άδεια από τους Έλληνες κατοίκους τους - Υπήρχαν μόνο κάποιοι ντόπιοι που έμεναν γύρω από την περιοχή του τζαμιού.
Κυριακή, 16 Μαρτίου 2008 12:04

Δεν στράβωσε ο γιαλός

Συντάκτης:
Ιδού που το πολύκροτο θέμα των τρυπών στους δρόμους και της ταλαιπωρίας οδηγών και πεζών που προκαλούν αποτελεί αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας. Θα λέγαμε πως άργησε κιόλας.
Σίγουρα δεν ενθουσιάστηκαν στο Δήμο Κιλκίς με την εξέλιξη. Διότι εν πολλοίς εκτίθενται. Συνήθως βέβαια οχυρώνονται στο επιχείρημα πως «δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι, οι εργολάβοι δεν ακούν κανένα…» κ.ο.κ». Λαμπρά. Τι εμπόδιζε όμως τη διοίκηση του δήμου, μόλις διαπίστωνε την αδράνεια του εργολάβου, να προσφύγει η ίδια στον εισαγγελέα και να ζητήσει δια του ελέγχου του εκτρεπομένου εργολάβου την προστασία των δημοτών του;
Σάββατο, 08 Μαρτίου 2008 07:54

Ευημερία των γειτόνων

Συντάκτης:
Δεν είναι ευτυχής η Ελλάδα για το βέτο στα Σκόπια. Βέτο για ένταξη στο ΝΑΤΟ, αλλά και Ε.Ε, όταν επιστεί ο χρόνος. Και δεν είναι ευτυχής διότι, αν με την ένταξη στους οργανισμούς αυτούς διασφαλίζεται κατά κάποιο τρόπο η ασφάλεια και η ανάπτυξη της περιοχής, η Ελλάδα είναι ο μεγάλος χαμένος αν στη γειτονιά της, στα σύνορά της δεν είναι εξασφαλισμένα η ασφάλεια και η ανάπτυξη.
Σάββατο, 08 Μαρτίου 2008 07:53

Πατριώτες

Συντάκτης:
Η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει, λέει η παροιμία. Από τη γλώσσα του κ. Ζουράρι δεν λείπουν μόνο τα κόκκαλα. Θα αναγκάσουμεν να σκεφτεί εθνικά το ψευτοκράτος των Αθηνών , διακήρυξε ο πατριώτης αυτός. Κια ποιοι θα το αναγκάσουν; Όσοι έχουν τις δικές του απόψεις προφανώς.
Σάββατο, 08 Μαρτίου 2008 07:48

Γίνετε “Πολίτες για το κλίμα”

Συντάκτης:
Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και μπείτε ενεργά στον αγώνα ενάντια στην αλλαγή του κλίματος.
1. Σβήνετε τα φώτα που δεν χρειάζεστε, κυρίως όταν βγαίνετε από ένα δωμάτιο.
2. Αντικαταστήστε τις κοινές λάμπες με λαμπτήρες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης (μέσος χρόνος ζωής 10 φορές περισσότερο).
3. Αν αποφασίσετε να αγοράσετε κλιματιστικό, προτιμήστε συσκευές ενεργειακής κατηγορίας Α και φροντίστε να έχουν την κατάλληλη ισχύ (BTU).
Σάββατο, 08 Μαρτίου 2008 07:31

Χρήστος Ανδρεανίδης : Σκέψεις για το αεροδρόμιο

Συντάκτης:
Πέρασαν πέντε χρόνια από την προηγούμενη δημοσιοποίηση μέσα από τα μάτια του Άρη ενεργειών των ανθρώπων στην ευρύτερη περιοχή του αεροδρομίου. Η εικόνα μιας πόλης περιμετρικά και έξω από αυτήν δείχνει τον βαθμό ευαισθησίας για το περιβάλλον των κατοίκων της. Με προσβάλει η εικόνα του σκουπιδότοπου και του μπαζότοπου σε ένα χώρο που τον επισκέπτεται μεγάλος αριθμός περιπατητών.
Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2008 12:00

Περί καθιζήσεων

Συντάκτης:
Πέντε αντιδημάρχους πληρώνουν ο δημότες του Κιλκίς. Θα περίμεναν λοιπόν οι φορολογούμενοι δημότες η πόλη να σαρώνεται καθημερινά και να μην λιμνάζουν όσα δεινά δημιουργεί η καθημερινότητα.  
Στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, στα φανάρια της συμβολής της 21ης Ιουνίου με την Ελ. Βενιζέλου   μια τεράστια τρύπα στο δρόμο, κατάλοιπο του αγωγού φυσικού αερίου, τρομοκρατεί καθημερινά εκατοντάδες οδηγούς -πολίτες.
Με εισαγωγικό σημείωμα σε προηγούμενο φύλλο της “ΠΡΩΙΝΗΣ” υποσχέθηκα τη δημοσίευση αφηγήσεων Τούρκων Ανταλλάξιμων προσφύγων, οι οποίοι σε συνεντεύξεις που έδωσαν στον συγγραφέα του παραπάνω βιβλίου, αφηγούνται πως ήταν η ζωή τους στις πατρίδες τους (χωριά του Νομού Κιλκίς) πριν την Ανταλλαγή.