Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 4:52:33 μμ
Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2007 11:20

Η αθλιότητα των μπαλωμάτων

Συντάκτης:
Φταίει το κακό το ριζικό μας, φταίει και ο Θεός που μας μισεί, φταίει και…
Δεν υπάρχει πιο άθλιο αστικό οδικό δίκτυο από αυτό της πόλης του Κιλκίς. Οπου δεν υπάρχουν τρύπες και βομβαρδισμένο τοπίο, υπάρχουν τα… σαμαράκια από τα απαράδεκτα μπαλώματα που έχει γεμίσει η πόλη.
Γίνεται η ασφαλτόστρωση ενός δρόμου και μετά τον κόβουν δυο και τρεις φορές για τα διάφορα δίκτυα. Να η ύδρευση, να η αποχέτευση, να ο ΟΤΕ, να το φυσικό αέριο, να…
Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2007 11:48

Ανάσα ζωής

Συντάκτης:
Ζωή χωρίς την ανάσα των γιορτών, αντέχεται; Όχι δεν αντέχεται. Γιατί αν αντέχονταν, θα μας τις είχαν κόψει κι αυτές.
Κι αφού χιλιάδες χρόνια οι γιορτές ζουν και βασιλεύουν, τότε φίλοι αναγνώστες, απολαύστε τες! Ζήστε τες, σε κάθε τους στιγμή, σε όλο τους το μεγαλείο ή και τη μικρότητά τους.
Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2007 11:37

Χριστός γεννάται…

Συντάκτης:
Κι οι πλέον δύσπιστοι θα το συνομολογήσουν. Τούτες τις άγιες μέρες οι καρδιές μαλακώνουν. Είμαστε ανεκτικότεροι με τους άλλους. Τον φτωχό το βλέπουμε με περισσότερη συμπόνια. Ίσως γιατί σκεφτόμαστε πόσο εύκολο είναι να πέσουμε στην τύχη του. Τον ξένο μετανάστη ως πάσχοντα συνάνθρωπο κι όχι ως επίφοβο επιβουλέα. Με τον γείτονα που αλλάξαμε κουβέντες, έχουμε μια κρυφή πεθυμιά να φιλιώσουμε…
Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2007 05:17

Σωστή η ΤΕΔΚ

Συντάκτης:
Στο πρόσφατο συνέδριό της η διοίκηση της ΤΕΔΚ αποφάσισε να τιμήσει δυο ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης, τους πρώην δημάρχους Αξιούπολης και Γαλλικού, Γιάννη Πολυχρονίδη και Θανάση Ρωσσόπουλο.
Και σωστά έπραξε.  Οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης είναι αυτοί που κρατούν όρθια την τοπική κοινωνία, τις διεκδικήσεις της, τις απαιτήσεις της, τα οράματά της και τα όνειρά της. Ή έτσι πρέπει να είναι. Ετσι πρέπει να λειτουργούν οι Αυτοδιοικητικοί. Σε διαφορετική περίπτωση δεν είναι Αυτοδιοικητικοί.
Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2007 04:28

Το εμόν και το σον, το κακό τούτο ρήμα…

Συντάκτης:
Όταν το Πολύκαστρο διψούσε νερό από το Πάικο, η συμπαράσταση που βρήκε από τους επί του όρους οικούντες δεν ήταν και η καλύτερη: « ναι, μεν αλλά , δεν φτάνει για εμάς …κ.ο.κ.»
Το έργο ύδρευσης του Κιλκίς από τα Μπέλλες δυστυχώς δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, διότι κάποιοι στο βουνό απειλούσαν πως θα πάρουν τα δίκανα…
Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2007 07:11

Διαφορές

Συντάκτης:
Ο «Εδραίος» λοιπόν θα κατασκευάσει το υπολειπόμενο τμήμα του αρδευτικού της Αρτζάν. Προφανώς η έκπτωτη εταιρεία πρότεινε διάδοχο και έγινε δεκτή η πρότασή της;.Ελπίζουμε αυτήν την φορά ο έλεγχος του φακέλου να είναι πλήρης ώστε να μην χρειαστεί ύστερα από δυο τρεις μήνες να ψάχνουμε άλλον ανάδοχο και διάδοχο του έργου.
Τα τελευταία χρόνια έννοιες όπως, ηλιακή ενέργεια, αιολική ενέργεια, φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας κλπ, ξέφυγαν από το λεξιλόγιο των ειδικών και γνωρίζουν μεγάλη διάδοση στην καθημερινή μας ζωή.
Μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα εμφανίζεται και στο Νομό Κιλκίς αν κρίνει κανείς από το πλήθος των αιτήσεων που, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχουν υποβληθεί για εγκαταστάσεις Φωτοβολταϊκών Πάρκων (Φ/Β). Πολλοί επενδυτές ενδιαφέρονται για έργα μικρής κλίμακας αλλά και μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού όπως η ελβετική Reninvest SA (www.reninvest.ch) έχουν υποβάλλει αιτήσεις για έργα μεγαλύτερης κλίμακας.
Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2007 05:43

Απουσία ΠΑΣΟΚ

Συντάκτης:
Αίσθηση προκάλεσε(;) η απουσία του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης από τις εργασίες του τακτικού ετήσιου συνεδρίου της ΤΕΔΚ νομού Κιλκίς. Θα μας πείτε, εδώ το ΠΑΣΟΚ απουσιάζει παντελώς από την πολιτική ζωή του νομού, από την καθημερινή πάλη των ανθρώπων για προκοπή, το συνέδριο της ΤΕΔΚ.
Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2007 09:58

Εκ στολισμού τα δύσκολα

Συντάκτης:
Τέλη Νοέμβρη ήταν και σχολιάζαμε: φέτος δεν στολίστηκε το Κιλκίς. Με τα λαμπιόνια, τους φωτεινούς Αηβασίληδες, τις φάτνες, τα άστρα και τα λοιπά συναφή.  Μπήκε ο Δεκέμβρης και δειλά δειλά έκαναν την εμφάνισή τους τα στολίδια του εορταστικού διάκοσμου στα μπαλκόνια των σπιτιών.  Και τώρα, παραμονές της μεγάλης γιορτής είναι αλήθεια πως περίσσεψαν τα φώτα και τα λαμπιόνια. Μόνο που απέχουν έτη …φωτός από άλλες χρονιές όταν όλη η πόλη ομόρφαινε βάζοντας τα φωτιστικά γιορτινά της.
Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2007 08:07

Οκτωβριανή Επανάσταση

Συντάκτης:
Τα 90χρονα της Οκτωβριανής Επανάστασης και της Σοβιετικής Δημοκρατίας τίμησε προχθές η Ν.Ε. Κιλκίς του ΚΚΕ.
Είναι αυτονόητο πως πολλά μπορεί να ειπωθούν για την ΕΣΣΔ, την πορεία και την κατάρρευσή της. Πολλοί μπορούν να διαφωνήσουν σε πολλά. Όμως ένα πράγμα παραμένει βέβαιο πια. Η ύπαρξη της ΕΣΣΔ λειτουργούσε για τον κόσμο ολόκληρο ως ένα θετικό αντίβαρο απέναντι στην κυριαρχία των ΗΠΑ, απέναντι στην άκρατη εκμετάλλευση των φτωχών και αδυνάτων, χωρών και ανθρώπων.