Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024, 9:55:21 μμ
Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2008 06:31

Περί νομιμότητας

Συντάκτης:
Όταν η γάγγραινα της διαφθοράς πνίγει κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής θα ήταν ανακόλουθο να επικρίνουμε αποφάσεις που προστατεύουν το δημόσιο συμφέρον, έστω κι αν αυτές θίγουν αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως η πρόσφατη του Ελεγκτικού Συνεδρίου για «μη σύννομες δαπάνες» στο δήμο Κιλκίς κατά το 2000.
Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2008 11:37

Γιατί απολύθηκε;

Συντάκτης:
Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια. Η καταγγελία ενός εργαζόμενου που έχασε τη δουλειά του χωρίς να γνωρίζει επίσημα το λόγο, δεν είναι θέμα που μπορεί να περάσει στο ντούκου. Και ο Δήμαρχος Κιλκίς οφείλει να πει δημόσια γιατί από τόσους συμβασιούχους, των οποίων ανανέωσε τις συμβάσεις, επέλεξε δια του αντιδημάρχου του, να μην ανανεώσει και ουσιαστικά να εκδιώξει από τη δουλειά τον νηπιαγωγό Κ. Πιπερίδη.
Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2008 09:36

Δεν έχουμε ΘΕΜΑ

Συντάκτης:
«Ξεπούλησε» την Κυριακή και επανακυκλοφόρησε η εφημερίδα το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες έσπευσαν να πάρουν την εφημερίδα, μεταξύ των οποίων και πολλοί αυτοαποκαλούμενοι «δημοκράτες» και «προοδευτικοί». Γιατί; Μήπως, γιατί είχε κάποιο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για την πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου; Μήπως, γιατί φιλοξενούσε αφιερώματα για την σκληρή καθημερινότητα που βιώνουμε;
Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2008 11:06

Ποίος ήτο ο φονεύς

Συντάκτης:
Ένα ερώτημα είναι αν την κρίση του πολιτικού συστήματος προκαλούν τα εξωθεσμικά κέντρα, οι νταβαζήδες και οι διαπλεκόμενοι προβάλλοντας χαοτικά σενάρια με το τέλος του δικομματισμού.
Συνήθως την εκδοχή αυτή υποστηρίζουν όσοι διαθέτουν την εξουσία - κυβερνητική η κομματική- που τασσόμενοι υπέρ του πολιτικού συστήματος ξορκίζουν τους επιβουλευόμενους  άρπαγες της εξουσίας τους.
Η άλλη εκδοχή είναι η κρίση του δικομματισμού να προκαλείται όχι από νταβατζήδες, αλλά από την αδυναμία  των κομμάτων εξουσίας να πείσουν τους πολίτες ότι τα δικά τους συμφέροντα εξυπηρετούν κι όχι τα συμφέροντα ομάδων, κολλητών, της παρέας κ.ο.κ.
Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2008 12:47

Λύση η μονιμοποίηση

Συντάκτης:
Όταν επισημάναμε τις μεθόδους πολιτικής αιχμαλωσίας των συμβασιούχων υπαλλήλων, κάποιοι φίλοι μας στην Αξιούπολη γκρίνιαξαν. Γι’ αυτούς προέχει η καταδίκη της Δημάρχου Αξιούπολης και μόνο. Να καταδικάσουμε την κ.Συμεωνίδου δεν φτάνει. , Διότι ποια είναι η πολιτική αξιοπιστία του Υπουργείου Εσωτερικών όταν αφενός ζητά νέα σύμβαση και αφ’ ετέρου ζητά να προσληφθούν άτομα με σχετική εμπειρία! Πόσοι στην Αξιούπολη και στο ν. Κιλκίς έχουν εμπειρία από λειτουργία ΚΕΠ και είναι διαθέσιμοι; Μόνο οι δυο υπάλληλοι του ΚΕΠ Αξιούπολης. Άρα το Υπουργείο φωτογραφίζει και εκείνους που «πρέπει» να προσληφθούν.
Αλλά αν οι δυο υπάλληλοι του ΚΕΠ καλύπτουν πάγιες και δι
Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2008 06:12

Αναμένοντας το μοιραίο

Συντάκτης:
«Θα υποδείξουμε περιοχή του Βαφειοχωρίου» για να κατασκευαστεί ο ενιαίος ΧΥΤΥ, δήλωσε μια ακόμα φορά, τον τελευταίο μήνα,  σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Δήμαρχος Πολυκάστρου  Δημ. Σμυδάκης και μπράβο για την τόλμη του. Αλλά αν την ίδια τόλμη επιδείκνυαν τόσο ο ίδιος  όσο και οι συνάδελφοί του της Παιονίας από τις αρχές του περασμένου έτους έστω, σήμερα δεν οδηγούμασταν στο αδιέξοδο με τη διάθεση των σκουπιδιών τους.
Αλλά ποιος θα ενθάρρυνε το διάλογο, ποιος θα έπειθε; Η Νομαρχία ουσιαστικά έμεινε στο περιθώριο. Η διαχείριση των σκουπιδιών δεν είναι θέμα που προσφέρεται για την εύκολη παρέμβαση. Η δε Περιφέρεια συναγωνίζεται επιτυχώς τη Νομαρχία σε διεκπεραίωση του διοικητικού και μόνο ρόλου της.
Οπότε «δειλοί άβουλοι και μοιραίοι» περιμέναμε να εκπνεύσουν όλες οι προθεσμίες. Κι από 1ης Ιανουαρίου 2009 όποιος συνεχίζει να ρίχνει σε χωματερές τα σκουπίδια του θα πληρώνει πρόστιμο 35.000 ευρώ κάθε μέρα!
Εύγε μας!
Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2008 04:29

Εδώ και στην Αφρική

Συντάκτης:
Πόσα χρόνια θα χρειαζόταν μια επαρχία του Τσαντ για να κατασκευάσει ένα Δικαστικό Μέγαρο; Ναι, στο Τσαντ των 400 δολαρίων κατά κεφαλή ΑΕΠ. Πέντε χρόνια; Οχτώ δέκα;
Εμείς στο Κιλκίς της Ελλάδας των κοντά 30.000 δολαρίων κατά κεφαλή ΑΕΠ από το 1990 «πολεμάμε» κι ακόμα δεν καταφέραμε να εξασφαλίσουμε ούτε το οικόπεδο του Δικαστικού.
Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2008 09:50

Στον αστερισμό του ίντερνετ ο νομός Κιλκίς

Συντάκτης:
Ούτε στις πιο αισιόδοξες προβλέψεις μας δεν μπορούσαμε να φαντασθούμε, πως το άνοιγμα του δημοσιογραφικού μας οργανισμού στο διαδίκτυο θα είχε αυτά τα καταπληκτικά αποτελέσματα.
Φαίνεται όμως πως η ποιότητα της δουλειάς μας και η πληρότητα της ιστοσελίδας μας, από τις καλύτερες σε πανελλαδικό επίπεδο για περιφερειακά μέσα ενημέρωσης, απέφερε καρπούς και πέρασε το νομό Κιλκίς με τον καλύτερο τρόπο στον παγκόσμιο ιστό της πληροφόρησης.
Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2008 09:40

Επιλεκτική πολιτική

Συντάκτης:
Εκ του νόμου μία πρέπει να είναι η διαχειριστική ενότητα στο ν. Κιλκίς, διαρρηγνύουν από τις αρχές Δεκεμβρίου  τα ιμάτια τους οι «αρμόδιοι» της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας. Τούτο σημαίνει πως αφού ένας είναι ο ΧΥΤΑ, εκόντες άκοντες θα δεχθούν στο Κιλκίς να «φιλοξενήσουν» τα σκουπίδια ολόκληρου του νομού. Ως αναγκαίο κακό, αφού  - τι να κάνουμε; -  άλλη λύση δεν υπάρχει. Και ξέσπασε η ένταση στο νομό.
Πέμπτη, 03 Ιανουαρίου 2008 11:16

Αισιοδοξείτε!

Συντάκτης:
Αισιοδοξείτε, αγαπητοί συμπατριώτες, για να θυμηθούμε και το «ευτυχείτε» του Άλκη Στέα.
Και γιατί να μην αισιοδοξούμε άλλωστε. Κουτσά στραβά τη βγάλαμε τη χρονιά. Το αφήσαμε –δυστυχώς- πίσω το 2007 και πατήσαμε ποδάρι στο 2008.