Άρθρα Συνεργατών
Γράφει ο Ευάγγελος Μαυρογόνατος. Η πρώτη εν ψυχρώ εκτέλεση των κατακτητών Γερμανών.
Ο Δημήτριος Ίτσιος γεννήθηκε το 1906 στην ακόμα σκλαβωμένη τότε Μακεδονία από Βλάχους γονείς.
Με την κήρυξη του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου επιστρατεύθηκε ως έφεδρος Λοχίας και υπηρετούσε στο Μπέλες, πάνω από το χωριό του, τα Άνω Πορόϊα Σερρών.
Η πολιτική είναι μια πάλη συμφερόντων, καλυπτόμενη πίσω από μια μεταμφιεσμένη Δημοκρατία του σήμερα
Συντάκτης: Eidisis.grΤου Ευάγγελου Μαυρογόνατου.
«Κατ΄ ανάγκη η κυρίαρχη κρατική εξουσία βρίσκεται στα χέρια ενός προσώπου ή ενός στενού κύκλου προσώπων ή του πλήθους (του λαού). Και όταν μεν αυτοί άρχουν, αποβλέποντες στο γενικό καλό, τότε έχουμε τα ορθά πολιτεύματα, όταν δε ο ένας ή οι ολίγοι ή οι πολλοί ασκούν την εξουσία τους, αποβλέποντας στην ικανοποίηση του δικού τους συμφέροντος, τότε έχουμε τις λεγόμενες «παρεκβάσεις» (δηλαδή τα διεφθαρμένα πολιτεύματα)».
Η Ελληνική Ιστορία στον Ψηφιακό Κόσμο με τη συνδρομή της ΕΕ
Συντάκτης: Eidisis.grΠως τα Ελληνικά Μουσεία και ο ιστορικός πλούτος του πιο αρχαίου ευρωπαϊκού πολιτισμού περνούν στη ψηφιακή εποχή μέσω της Πολιτικής Συνοχής της ΕΕ.
Του Θοδωρή Καραουλάνη (euractiv.gr).
Του Χρήστου Σπίγκου.
Ανακαινίζονται Πανεπιστήμια και στρατιωτικές σχολές με πόρους της Πολιτικής Συνοχής της ΕΕ
Συντάκτης: Eidisis.grΕιδικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την ενεργειακή αναβάθμιση ΑΕΙ, Στρατιωτικών Σχολών και Ερευνητικών Φορέων – ποια έργα εντάσσονται, ποιοι λείπουν.
Του Θοδωρή Καραουλάνη (euractiv.gr).
Πως η ΕΕ και η ΕΛΣ κατάφεραν τα παιδιά να ανεβάζουν όπερα στα σχολεία τους!
Συντάκτης: Eidisis.grΗ δράση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με πόρους της Πολιτικής Συνοχής της ΕΕ, που έφερε την τέχνη της Όπερας στις σχολικές αίθουσες και διδάσκει ακόμη και σήμερα.
Του Θοδωρή Καραουλάνη (euractiv.gr).
Γράφουν οι:
Μαγδαληνή (Μάγδα) Βόσσου, Τελειόφοιτη Φοιτήτρια Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Ε.Κ.Π.Α. / Ιδιωτική Υπάλληλος.
Μπακογιάννη Μαρία, Τελειόφοιτη Φοιτήτρια Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών, Παν. Αιγαίου, Κατ.: Διεθνών Σχέσεων και Οργανισμών / Αρθρογράφος.
Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Π.Μ.Σ. Διεθνών Σπουδών, Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διπλωματίας, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας / Επικοινωνιολόγος / Δημοσιογράφος.
Γράφει ο Νίκος Κουζίνης.
Το 1936 η Ελληνική κυβέρνηση για να αποτρέψει την βουλγάρικη επεκτατική πολιτική, και τον προαιώνιος πόθος της Βουλγαρίας για έξοδός της στη «θερμή θάλασσα» (Αιγαίο Πέλαγος) έπρεπε να λύσει το εξής πρόβλημα.
Γράφει o Νίκος Κωνσταντινίδης, Εκπαιδευτικός - συγγραφέας.
Όποιος δεν έχει κάτι το κοινό να μοιραστεί με εμάς, δεν έχει κανένα λόγο να συγκρουστεί μαζί μας. Αντίπαλός μας είναι αυτός που επιθυμεί ό,τι κι εμείς. Υπό την έννοια αυτή «αντίπαλοί μας είναι οι πιο κοντινοί μας» λέει ο Σπινόζα.
Μια πιο «πράσινη» Ελλάδα με πόρους της Πολιτικής Συνοχής της ΕΕ Προστασία της φύσης και της βιοποικιλότητας με έργα περιβαλλοντικής αναβάθμισης σε όλη τη χώρα
Συντάκτης: Eidisis.grΤου Θοδωρή Καραουλάνη (euractiv.gr).
Το ότι η χώρα μας έχει ένα εξαίσιο περιβάλλον είναι γνωστό στους περισσότερους Έλληνες και σε αρκετούς από τους επισκέπτες της χώρας, οι οποίοι την προτιμούν πολλές φορές για τη φυσική ομορφιά της.