Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024, 3:20:18 μμ
Σάββατο, 03 Απριλίου 2021 19:54

Στο χέρι μας είναι

Συντάκτης:

 Με την πολιτική ως πρόταγμα και το επιχείρημα ως όπλο.

Γράφει η Σοφία Ψαρρά, Μέλος Ν. Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κιλκίς.

H ελπίδα, που ανεδύετο από την αντιπολιτευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκδήλωση της μεταπολιτευτικής οικονομικής κρίσης ελληνικής κοπής, ώθησε στελέχη και ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ σε άλλη κομματική στέγη.

Πέμπτη, 01 Απριλίου 2021 18:22

Περί περιβ-α(περα)ντολλόγων ο λόγος

Συντάκτης:

Του Χρήστου Σπίγκου.

Έχοντας διανύσει τον επαγγελματικό μου βίο ασχολούμενος με ηλεκτρικά δίκτυα, μου έμαθαν να σέβομαι το περιβάλλον.
Οι δάσκαλοί μου μας έλεγαν επίσης ότι, το δίκιο το κερδίζεις με το επιχείρημα της επιστήμης και μόνο.
Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021 22:06

Τι ακριβώς θέλουμε;

Συντάκτης:

Του Κώστα Τερζενίδη.

Ένα χρόνο τώρα δοκιμαζόμαστε και στη χώρα μας και στον κόσμο ολάκερο με την πανδημία και τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, και με την υγεία μας και με την οικονομία μας. Και βέβαια, δεν τελειώνουμε εύκολα και γρήγορα. Τα της οικονομίας θα τα πληρώνουμε για πολλά χρόνια ακόμα.

Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021 10:09

Το δράμα του Γαΐτη

Συντάκτης:

Του Χρήστου Σπίγκου.

Όταν δεν σε πείθω, φωνάζω τον «στρατό» μου. 

Όταν δεν μ' ακούς, κραυγάζω. 

Η θνήσκουσα «μεγάλη» μας ιδέα ασχολείται με τα μικρά και τα ασήμαντα. Με κατευθυνόμενες σταυροδοσίες που εξασφαλίζουν το εφήμερο και βαθαίνουν τη συλλογική λοβοτομή.

Γράφει η Δέσποινα Ξιφιλίδου, φιλόλογος.

Η εποχή των μεγάλων συνεδρίων στη Βιέννη (1814-1815) είχε περάσει…ο φόβος όμως της αυταρχικής πολιτικής του υπουργού εξωτερικών Μέττερνιχ σκίαζε όλες τις εθνότητες της Αυστροουγγαρίας.

Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021 19:45

Το Κράτος, η βία και η αστυνομία

Συντάκτης:

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, Εκπαιδευτικός-συγγραφέας.

Η βία  σύμφωνα με την ετυμολογική της ερμηνεία παραπέμπει στη λέξη «βίος», καθώς όλα πηγάζουν από τη ζωή και όλα με αυτήν τελειώνουν. 

Ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο, με 4 προσφυγικές πολυκατοικίες και κοινόχρηστους χώρους, ανακαινίζεται και γίνεται πιο αξιοβίωτο με πόρους της Πολιτικής Συνοχής της ΕΕ.

Του Θοδωρή Καραουλάνη (euractiv.gr).

Γράφει ο Νίκος Κουζίνης.

200 χρόνια Ελλάδα. Για ποια Ελλάδα ρε γαμώτο; όπως έλεγε και ο αείμνηστος Σπαθάρης. Βγαίνουν όλοι και μας παραμυθιάζουν για την επέτειο. Πριν 100 χρόνια η Ελλάδα παρήγαγε αεροπλάνα (ΒΕΛΟΣ), πολεμικό υλικό (κράνη, πυρομαχικά), πλοία, δέρματα, καπνά, σταφίδα, εργαλειομηχανές (τρακτέρ Μαλκότση και αντλίες), μοτέρ,  χημικά, απορρυπαντικά,σαπούνια  οικιακές συσκευές εποχής,  τη δεκαετία του 50 είχε κάνει έρευνες για ηλεκτρικό αυτοκίνητο (Ενφηλντ  νεώριο Σύρου), παρήγαγε αμαξώματα, παπούτσια, ρούχα, τσιμέντα, ορυκτά μέταλλα.

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

Από τους ελάχιστους ένθερμους νεαρούς πατριώτες που επέζησαν από τον Ιερό Λόχο του Υψηλάντη, ήταν ο Κωνσταντίνος Ξενοκράτης. Θρακιώτης αγωνιστής του 1821, ιερολοχίτης και μεγάλος εθνικός ευεργέτης. Γεννήθηκε το 1803 στο Σαμμάκοβο της περιφέρειας των Σαράντα Εκκλησιών της Ανατολικής Θράκης, αλλά εγκαταστάθηκε σε μικρή ηλικία στο Βουκουρέστι, με την οικογένεια να αποκτά σημαντική περιουσία από τη γεωργία και της επιχειρήσεις.

Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021 21:08

''Λευτεριά και Ρωμιοσύνη είν' αδέρφια δίδυμα...'' 

Συντάκτης:

Υπογράφουν οι: Αναστασίου Ν. Βασιλικής (Βάσια), Υποψήφια, Διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών Ε.Κ.Π.Α. / Επικοινωνιολόγος / Δικηγόρος / Δημοσιογράφος 
και Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Π.Μ.Σ. Διεθνών Σπουδών, Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διπλωματίας, Παν. Μακεδονίας / Επικοινωνιολόγος / Δημοσιογράφος.