Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020, 5:39:38 μμ

Αυτοδιοίκηση

Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2020 11:14

"Συμμετέχω": Δεν είναι αθώοι

Συντάκτης:
5,5 χρόνια μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, ολόκληρος ο δημοκρατικός κόσμος της χώρας αναμένει να αποδοθεί δικαιοσύνη. 
Στις 7 Οκτωβρίου του 2020 το δικαστήριο θα ανακοινώσει την ετυμηγορία. Μετά από μια σειρά εγκλημάτων, και με αποκορύφωμα τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα, σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής για την περίοδο 2012-2015 δικάζεται για όσα έχει διαπράξει.

Διορθώθηκε το άρθρο 29 του Ν/Σ του Υπ.Εσωτερικών, όσον αφορά το Πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”. Στο επίσημο έγγραφο “νομοτεχνικών βελτιώσεων” που κατέθεσε ο Υπουργός στη Βουλή στις 2.10.2020, τρεις από τις συνολικά είκοσι οκτώ τροποποιήσεις που επέρχονται - συγκεκριμένα η Νο. 10, 11 και 12- αφορούν το άρθρο του “Βοήθεια στο Σπίτι”. 

Με πρωτοβουλία του Προέδρου της Κοινότητας Γουμένισσας, Αστέριου Τάτση,, παραδόθηκαν 110 επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες στον διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου, προκειμένου να μοιραστούν στους ισάριθμους μαθητές του.

Πρόκειται για μια συμβολική κίνηση, με την οποία η Κοινότητα Γουμένισσας επιθυμεί να εκφράσει τη στήριξή της στο έργο της εκπαιδευτικής κοινότητας και να ευχηθεί σε όλους μια καλή και ασφαλή σχολική χρόνια.

Συνέντευξη στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ και στον Θεοφύλακτο Παγλαρίδη.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς έκλεισε δεκατρείς μήνες αφ’ όταν ανέλαβε τη Διοίκηση του Δήμου Κιλκίς. Είναι μια καλή ευκαιρία, λοιπόν να τον ρωτήσουμε τι έχει αντιμετωπίσει μέχρι τώρα, ποιες είναι οι προτεραιότητές του.
Ήταν μια περίοδος δύσκολη καθώς μεσολάβησε η πανδημία του κορονοϊού το Φεβρουάριο. Περάσαμε το πρώτο κύμα και οδεύουμε ολοταχώς προς το δεύτερο. Από τα κρούσματα που παρουσιάζονται καθημερινά, φαίνεται ότι τα πράγματα θα πάνε χειρότερα από την πρώτη φάση.

Με αφορμή επικριτική δήλωση του Δημοτικού Συνδυασμού ‘’Συμμετέχω – Ο Δήμος στα χέρια του πολίτη’’ σχετικά με την απόρριψη του αιτήματός της για τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς εξαιτίας των επιβληθέντων μέτρων έναντι του Covid – 19 και με θέμα την κατάσταση στα σχολεία η Δημοτική Αρχή του Κιλκίς προχώρησε στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Εργασίες διαγράμμισης έχουν προγραμματιστεί για αύριο Σάββατο 3 Οκτωβρίου στις οδούς χωροθέτησης της λαϊκής αγοράς Κιλκίς μετά το πέρας της λειτουργίας της.

Για την ομαλή, ακώλυτη και ασφαλή υλοποίηση των εργασιών θα διακοπεί η διέλευση όλων των οχημάτων από τις 15:30 έως τις 19:30 στις οδούς:

Μεγάλα έργα υποδομής που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς  και τον Δήμο Κιλκίς τέθηκαν επί τάπητος, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα, στο Διοικητήριο, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης με τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Κιλκίς “ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ” Δημήτρη Αγαθόπουλο και την δημοτική σύμβουλο Λένα Αναστασιάδου, παρουσία της περιφερειακής συμβούλου με την παράταξη “Κοιτάμε Μπροστά”, Έφης Ναβροζίδου, έπειτα από σχετικό αίτημα για ενημέρωση γύρω από αναπτυξιακά ζητήματα.

Οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στη σημασία της συνεργασίας των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης σε θέματα που αφορούν την αναπτυξιακή προοπτική της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, όπως θέματα του πρωτογενούς τομέα, του οδικού δικτύου,  των σχολικών κτηρίων, αλλά και της τουριστικής ανάπτυξης.

Ποσό ύψους 40 εκατ. ευρώ κατανέμεται σε 119 δήμους της χώρας, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου. Πρόκειται για τη δεύτερη δόση της έκτακτης βοήθειας προς την πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση, για την κάλυψη εκτάκτων και επιτακτικών αναγκών που προκλήθηκαν από την πανδημία του Covid-19, καθώς και για την ενίσχυση της ρευστότητάς τους, λόγω της μείωσης των εσόδων τους, ως απόρροια των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί.

Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2020 09:01

Στο πρόγραμμα Οικογένεια Covid-19 ο δήμος Παιονίας

Συντάκτης:

Το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας  του Δήμου Παιονίας  (Πλατεία Παύλου Μελά 1 - Αξιούπολη), υλοποιώντας την με αριθμ. 101/2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παιονίας (ΑΔΑ: ΩΙΞΘΩΞΡ-9ΕΛ), υπέγραψε συμφωνητικό συνεργασίας με  την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Μπορούμε Saving Food-Saving Lives» για την συμμετοχή του στο κοινωνικό πρόγραμμα «Είμαστε Οικογένεια – Covid 19», το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, δωρητή του προγράμματος, για τον Covid-19.

Με τη σκέψη τους στραμμένη στους κατοίκους της Καρδίτσας, που επλήγησαν από τις καταστροφικές επιπτώσεις του μεσογειακού κυκλώνα ‘’Ιανός’’, οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Κιλκίς και συνεισέφεραν στην προσπάθεια ηθικής και υλικής υποστήριξής τους.

Η βοήθεια που συγκεντρώθηκε φορτώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί σε φορτηγά του Δήμου που πραγματοποίησαν δρομολόγιο στην Καρδίτσα.