Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021, 11:11:22 μμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμος Κιλκίς αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμοπαθείς της Θεσσαλίας που δοκιμάζονται σκληρά από τα καταστροφικά χτυπήματα του Εγκέλαδου.

Με νέα επίπλωση προικοδοτήθηκαν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Κιλκίς και η αλλαγή στους εσωτερικούς τους χώρους είναι πράγματι εντυπωσιακή!

Με ευκαιρία την τελευταία ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να μη εγκρίνει την αδειοδότηση  τριών τεράστιων φωτοβολταϊκών πάρκων σε δημόσιες εκτάσεις του Δήμου Κιλκίς, σας παραθέτουμε τις απόψεις και θέσεις της παράταξής μας «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ» για το όλο θέμα.

Η πληττόμενη τοπική επιχειρηματικότητα από τη δίνη της πανδημίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη με τις Διοικήσεις του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κιλκίς και των τεσσάρων Εμπορικών Συλλόγων Κιλκίς, Πολυκάστρου, Γουμένισσας και Αξιούπολης.

Με γνώμονα την προστασία των πολιτών και την αποφυγή της διάδοσης του COVID-19 και έπειτα από την ανακοίνωση των νέων, αυστηρότερων μέτρων που ισχύουν από σήμερα στις 6 το πρωί μέχρι τις 16 Μαρτίου 2021 σε όλη τη χώρα προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού, η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν τη φυσική παρουσία στις υπηρεσίες και επαναλαμβάνει τους εναλλακτικούς τρόπους εξυπηρέτησης των πολιτών:

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα Γουμενίσσης,  Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριε Τοποτηρητά της καθ’ ημάς Μητροπόλεως και εκπρόσωπε του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου

και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, Σεβασμιότατοι μητροπολίτες Σύρου κ. Δωρόθεε, Σερρών κ. Θεολόγε, Εδέσσης κ. Ιωήλ και Θηβών κ. Γεώργιε.

Εκατόν δεκαοκτώ παραγωγοί και επαγγελματίες πωλητές θα συμμετάσχουν στη λαϊκή αγορά του Κιλκίς, το Σάββατο 6 Μαρτίου, στο πλαίσιο του παρατεινόμενου καθεστώτος λειτουργίας της με το 50% των εκθετών για την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποφυγή διασποράς της Covid – 19.

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας, μέσω τηλεδιάσκεψης, για πρώτη φορά, μετά από δέκα συνεδριάσεις ΔΣ δια περιφοράς, φάνηκε η ανευθυνότητα της διοίκησης του δήμου, μέσω του Δημάρχου κ. Σιωνίδη, και αυτό γιατί:

Την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των Εμπορικών συλλόγων του νομού αλλά και του Επιμελητηρίου Κιλκίς, συνάντηση με τους Δημάρχους Κιλκίς και Παιονίας, κ. Κυριακίδη και κ. Σιωνίδη αντίστοιχα.

Κλειστές θα είναι σε ένδειξη πένθους -με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κιλκίς, Ανδρέα Βεργίδη- την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021, ημέρα της εξοδίου ακολουθίας και ταφής του Μακαριστού Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ,  οι Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Κιλκίς, των οποίων η έδρα βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Κιλκίς.