Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021, 9:04:58 μμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Tον δημαρχιακό θώκο του δήμου Θεσσαλονίκης θα διεκδικήσει ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία και πρώην αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης, Βασίλης Μωυσίδης.

Τις βασικές αρχές και θέσεις του συνδυασμού του, καθώς και  την κατάσταση και προοπτική του δήμου ο κ. Μωυσίδης θα τις παρουσιάσει την ερχόμενη Τετάρτη 13 Ιουνίου, στις 7:30 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Με αφορμή τα κρούσματα ιλαράς την Πέμπτη 24 του Μάη πραγματοποιήθηκε εμβολιασμός μικρών και μεγάλων στον καταυλισμό των Ρομά στην Αξιούπολη. Ο εμβολιασμός έγινε κατόπιν συνεργασίας της κοινωνικής υπηρεσίας Πρόνοιας του Δήμου Παιονίας , του τμήματος δημόσιας υγείας της Περιφέρειας και του ΚΕΛΠΝΟ με διασώστες, νοσηλευτές και μιά γιατρό.

Ο ανθρωπισμός αποκαταστάθηκε. Τουλάχιστον, και ευτυχώς, δικαστικά. Με μια λέξη, «αθώα» η πρώην αντιδήμαρχος Πρόνοιας του Δήμου Παιονίας, Εβελίνα Πολιτίδου, που σύρθηκε και σπιλώθηκε, επί τρία χρόνια, κατηγορούμενη ως διακινήτρια προσφύγων.

Επρεπε όμως πρώτα να βρεθεί κατηγορούμενη για… κακούργημα(!) επειδή έκανε αυτό που γνώριζαν εκατοντάδες άνθρωποι εκείνες τις κολασμένες για τους πρόσφυγες μέρες στην Ειδομένη: βοηθούσε ανθρώπους.

Με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Κιλκίς και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Γιώργος Ηλιάδης προτείνει στις πινακίδες ονομοατοδοσίας οδών και πλατειών της πόλης, μαζί με το όνομα να αναγράφεται και η ιδιότητα του τιμώμενου ως επεξήγηση της τιμήτικής αναγνώρισης.

Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2018 23:14

Ενοχλεί δημότες η Εμποροπανήγυρη!

Συντάκτης:

Δημότες που διαμένουν επί και πέριξ της οδού Καπέτα παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς της Δευτέρας για να διαμαρτυρηθούν για την έλλειψη μέτρων προστασίας τους κατά την περίοδο της Εμποροπανήγυρης.

Ανάσα στους ασθενείς με ορθοπεδικά προβλήματα έδωσε η ανακαινισμένη πτέρυγα της Ορθοπεδικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, η οποία ανακατασκευάστηκε πλήρως με κονδύλια που διέθεσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας  (ΠΕΔ-ΚΜ) μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ.

Απολύτως ενδιαφέρουσα η αποκλειστική συνέντευξη που μας παραχώρησε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης. Όπου μιλώντας, ύστερα από ερωτήσεις μας, σε όλα, ξεκαθαρίζει:
Αν θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος στις προσεχείς εκλογές (και σε ποιες ακριβώς εκλογές).

Το δημαρχιακό θώκο του δήμου Θεσσαλονίκης θα διεκδικήσει για τις δημοτικές εκλογές του 2019, ο κιλκισιώτης Βασίλης Μωυσίδης, αντιστράτηγος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομικής.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αν και δεν προέρχεται από καμία πολιτική οικογένεια, αποφάσισε να τεθεί στην κρίση του κόσμου στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Την Τετάρτη 13 Ιουνίου θα πραγματοποιήσει στις 7:30 το απόγευμα στο Βελλίδειο, την πρώτη του ανοιχτή εκδήλωση, όπου και θα ανακοινώσει την κάθοδό του στις εκλογές ως ανεξάρτητος υποψήφιος.

Καταγγέλλουμε ρητά και απερίφραστα την βιαιοπραγία εναντίον του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη, καθώς δεν είναι δυνατόν σε μια δημοκρατική χώρα και κοινωνία να λύνουμε τις ιδεολογικές μας διαφορές ή να διευθετούμε τις αντικρουόμενες απόψεις κατ’ αυτόν τον τρόπο.
Η δημοκρατία προϋποθέτει ανταλλαγή απόψεων και πλουραλισμό με στόχο την σύνθεση. Οι απόψεις που πιθανόν να μην υιοθετούνται, απορρίπτονται διά του διαλόγου αλλά και με την ετυμηγορία του λαού μέσω των εκλογών.

Την ίδρυση και λειτουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Ανακυκλώσιμων Υλικών (Σ.Μ.Α.Υ.) ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης μιλώντας σε ημερίδα για τη συμβολή της ανακύκλωσης στην επιχειρηματικότητα που διοργάνωσε την Παρασκευή 18 Μαϊου το ΕΒΕ Κιλκίς σε συνεργασία με τους Δήμους Κιλκίς και Παιονίας και την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.).