Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021, 3:07:29 πμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Τις αποφάσεις με τις οποίες εγκρίνεται η εκκίνηση των διαδικασιών κάλυψης συνολικά 8.845 μόνιμων θέσεων εργασίας σε δήμους, καθώς και σε ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ των δήμων, για ανταποδοτικού χαρακτήρα υπηρεσίες (καθαριότητα και άλλες), υπέγραψαν οι Υπουργοί Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, οι οποίοι συνιστούν την Επιτροπή της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 33/2006.

Συνέρχεται σε Tακτική Συνεδρίαση το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Κιλκίς, στο Δημοτικό Κατάστημα, στις 29 Νοεμβρίου 2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα εξής θέματα Η/Δ:
Θέμα 1ο Έγκριση Οικονομικών Καταστάσεων (Ισολογισμός, Λογαριασμός Αποτελεσμάτων Χρήσης, Πίνακας Διάθεσης Αποτελεσμάτων, Κατάσταση Λογαριασμού Γενικής Εκμετάλλευσης, Προσάρτημα Ισολογισμού και Αποτελεσμάτων Χρήσης) οικονομικού έτους 2015, του Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου του Δήμου Κιλκίς με την επωνυμία: "ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΙΛΚΙΣ - Κ.Δ.Ε.Κ. - ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ".

Η 25η Νοεμβρίου, αναγνωρισμένη παγκοσμίως ως ημέρα κατά της εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, έρχεται να θυμίσει στον πολιτισμένο κόσμο τα δεινά που εξακολουθούν να υφίστανται εκατομμύρια γυναίκες από την άσκηση σε βάρος τους μίας ωμής, και σε πολλές περιπτώσεις συγκεκαλυμμένης, βίας. Το πολύμορφο τέρας αυτής της αποκρουστικής συμπεριφοράς απλώνει τα πλοκάμια του, με τη σωματική και σεξουαλική βία ενώ πληθαίνουν και τα άυλα σημάδια της που ως εγχάρακτη απειλή εντυπώνονται σκληρά στη γυναικεία ψυχή μέσω της ψυχολογικής και λεκτικής βίας.

Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017 20:53

Προσλήψεις μουσικών στον Δήμο Παιονίας Ν. Κιλκίς

Συντάκτης:

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Παιονίας ανακοινώνει τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου με συνολικά δύο (2) άτομα για την απρόσκοπτη λειτουργία της, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, για την παροχή έργου στους τομείς Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης Τμημάτων- Μουσικής και Φιλαρμονικής, ως εξής:

Θα αποδειχθεί η 22η Δεκεμβρίου, τρεις μέρες πριν τα Χριστούγεννα,  ως η ημερομηνία που θα σημάνει την ανάσταση του Αναψυκτηρίου Κιλκίς;  Θα το γνωρίζουμε σε λίγες εβδομάδες και πάντως μετά την ανάδειξη νέου εκμισθωτή καθώς η διοίκηση του Δήμου Κιλκίς προκήρυξε "πλειοδοτική φανερή και προφορική δημοπρασία" που θα διεξαχθεί στις 22 Δεκεμβρίου.

Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017 21:00

Ταφόπλακα στο πλανόδιο εμπόριο παραγωγών

Συντάκτης:

Γράφει ο ΠΕΝΤΖΕΡΕΤΖΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ, ΓΕΩΠΟΝΟΣ  Α.Π.Θ, ΔΗΜΟΤ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΙΛΚΙΣ. μ

 

Τέλος εποχής για το  πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο στην Ελλάδα μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου στη βουλή.
Το άρθρο 46 παρ. 2β αναφέρει χαρακτηριστικά << δεν επιτρέπεται η άσκηση πλανοδίου εμπορίου σε δημοτικές κοινότητες με  μόνιμο πληθυσμό άνω των πέντε χιλιάδων κατοίκων>>.
Αναρωτάτε κανείς εύλογα:

Έναν εύχρηστο οδηγό στον οποίο καταγράφονται όλες οι κοινωνικές δομές του Δήμου Κιλκίς εξέδωσε η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κιλκίς, στο πλαίσιο της β' φάσης του υλοποιηθέντος προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.
Η χρηστικότητα του οδηγού υπηρεσιών – δομών κοινωνικής αλληλεγγύης έγκειται στην άμεση πρόσβαση των πολιτών σε πληροφορίες για την ταυτότητα, το είδος των παρεχόμενων υπηρεσιών  κάθε δομής,  το ωράριο λειτουργίας τους, τις διευθύνσεις και τα τηλέφωνα επικοινωνίας.

Γράφει ο Στέφανος Μάλγαρης, πρώην Δήμαρχος Γαλλικού.

Η απόφαση το Δήμου ΚΙΛΚΙΣ για την αύξηση των τελών ύδρευσης είναι παράνομη και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Την μεγαλύτερη  ευθύνη την έχει το ΔΣ της ΔΕΥΑ ΚΙΛΚΙΣ  και το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου ΚΙΛΚΙΣ που έγκρινε κατά πλειοψηφία  την εισήγηση  της ΔΕΥΑ χωρίς να εξετάσει όλες τις παραμέτρους σε  κάθε Καποδιστριακό  Δήμο προς  όφελος των πολιτών και τη αντικειμενικότητα και ανταποδοτικότητα.

Με αφορμή δημοσιεύματα περί υπέρογκων αυξήσεων στην τιμή του νερού στις έξι Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Κιλκίς, πλην αυτή του Κιλκίς, μέσα στο 2018 που φθάνουν υποτίθεται στο 30% , η Δ.Ε.Υ.Α.Κ, για να αποφευχθεί  σύγχυση στο καταναλωτικό κοινό, κρίνει σκόπιμο να διευκρινίσει ότι:
Η  τιμολογιακή πολιτική της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. το έτος 2018 στις Δημοτικές Ενότητες Δοϊράνης, Γαλλικού, Κρουσσών, Μουριών, Πικρολίμνης και Χέρσου αναπροσαρμόζεται για πρώτη φορά μετά τη μετάβαση των πρώην έξι Δήμων στην Καλλικρατική περίοδο.

Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017 19:16

Πανταχού παρούσα η ΔΕΥΑ Παιονίας

Συντάκτης:

Σήμερα 17-11-2017, ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι από τις 14-11-2017 ξεκίνησαν στην όλη την έκταση του Δήμου μας και συνεχίζονται ασταμάτητα μέχρι και σήμερα έντονες βροχοπτώσεις. Η ένταση αυτών των φαινομένων κατά διαστήματα είναι πολύ μεγάλη. Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου το ύψος της βροχής ξεπέρασε τα 110 mm στην περιοχή της Πηγής Αξιούπολης. Από την μακρόχρονη περίοδο ανομβρίας που βιώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, ήρθε ξαφνικά η περίοδος των ασταμάτητων και έντονων βροχοπτώσεων.