Κυριακή, 11 Απριλίου 2021, 2:01:12 μμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Δώδεκα αποχετευτικά έργα σε δέκα Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας, συνολικού προϋπολογισμού 67 εκατομμυρίων ευρώ εντάσσονται στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, όπως ανακοίνωσε σε σημερινή συνέντευξη τύπου ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, παρουσία των Δημάρχων των πέντε Δήμων της Θεσσαλονίκης, έργα των οποίων περιλαμβάνονται στα ενταγμένα.

Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017 20:22

Σιωνίδης: Στείρα και άγονη η πολιτική σας

Συντάκτης:

«Την περίοδο των αρνητικών διαπιστώσεων και της επίρριψης ευθυνών από πλευράς της δημοτικής αρχής στους «πάντες πλην ημών» βιώνει γιά μιάν ακομη φορά ο δήμος μας με «φόντο» τα όσα διαδραματίσθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια στο θέμα του Μεταναστευτικού Ζητήματος.
Δύο χρόνια σκληρής δοκιμασίας γιά τον δήμο μας και της υπηρεσίες του, αλλά και γιά τους κατοικους του, καθώς εκτός από τα οφέλη σε οικονομικό και εργασιακό επίπεδο, που προέκυψαν λόγω της παρουσίας χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στα εδάφη του, υποχρεώθηκε χωρίς να ερωτηθεί και χωρίς να ενημερώνεται επαρκώς να έλθει αντιμέτωπος με την επίλυση θεμάτων δυσανάλογων των δυνατοτήτων του.

Τη ρητή δέσμευσή του, πως αν ψηφιστεί η νομοθετική ρύθμιση, που θα δίνει τη δυνατότητα να προσληφθούν οι 53 συμβασιούχοι του δήμου μέχρι τις 31 Μαρτίου 2018, τότε ο δήμος Κιλκίς θα προχωρήσει στην επαναπρόσληψή τους με νέα σύμβαση, έδωσε ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Σισμανίδης, στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς.

Ξεκίνησε την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017 και ώρα 10η πρωινή μέχρι και την Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017 και ώρα 12η μεσημβρινή η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, για 91 θέσεις πλήρους απασχόλησης,

Με διαφορετικό τρόπο από το Κιλκίς αντιμετώπισε το θέμα του προσωπικού καθαριότητας  ο Δήμος Παιονίας. Αντί της απόλυσης όλων των συμβασιούχων και της πρόσληψης νέων διμηνιτών,  όπως έπραξε ο Δήμαρχος Κιλκίς, ο ομόλογός του της Παιονίας με διαπιστωτική πράξη στις 10 Ιουλίου απέλυσε και τους 34 συμβασιούχους εργαζόμενους  κατ' εφαρμογήν της πρόσφατης απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ξεκίνησε την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017 και ώρα 10η πρωινή μέχρι και την Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017 και ώρα 12η μεσημβρινή η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, για 91 θέσεις πλήρους απασχόλησης, που δημιουργούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας (Β΄κύκλος) στο Δήμο Παιονίας. Η δράση στοχεύει αφενός στην άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται περισσότερο και αφετέρου στην αναβάθμιση των προσόντων των συμμετεχόντων ώστε να διευκολυνθούν στην επανένταξη τους στην αγορά εργασίας, με κατάρτιση και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Ήταν ο βραχνάς για τον οποίο ενημερώσαμε εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο. Βραχνάς που μπορεί να μην εμπόδισε την έναρξη και την σχετική πρόοδο των εργασιών κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Νέας Σάντας - Κόμβος Ασσήρου,

Πλήρης επιβεβαίωση του σχετικού ρεπορτάζ για τον οδικό χάρτη της δημοτικής αρχής Κιλκίς στο θέμα του προσωπικού καθαριότητας .

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 17 Ιουλίου, ώρα 19.οο το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς για να αποφασίσει επί των ακόλουθων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς  συναντήθηκε την Τρίτη 04 Ιουλίου 2017, με τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς, κ. Ανδρέα Βεργίδη