Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021, 8:16:19 μμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018 21:38

Κατάλογος ...ανομημάτων

Συντάκτης:

Συνάντηση με κλιμάκιο του Υπουργείου Ανάπτυξης είχε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Βεργίδης.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κ. Μακεδονίας, που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα στη Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Βεργίδης ανέπτυξε τις θέσεις της Περιφερειακής Ενότητας για τα μείζονα ζητήματα, τονίζοντας την μεγάλη αναγκαιότητα για την δρομολόγησή τους.

Πριν δυο εβδομάδες η ευχάριστη είδηση προήλθε από την ένταξη δυο έργων, προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ στο ΕΣΠΑ Κ. Μακεδονίας. Φορέας του έργου η συνήθης ...ύποπτη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κιλκίς που με τα έργα αυτά χρηματοδοτεί την αντικατάσταση του παλαιωμένου  δικτύου από αμιαντοσωλήνες  με πλαστικούς καθώς και την εγκατάσταση συστημάτων τηλεχειρισμού.

Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018 21:29

Παιονία: 91 ωφελούμενοι σε πρόγραμμα κατάρτισης

Συντάκτης:

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στη δράση με αντικείμενο «ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ στο πλαίσιο της πράξης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε 17 Δήμους θύλακες υψηλής ανεργίας, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης των συμμετεχόντων για 3.494 θέσεις πλήρους απασχόλησης (Β Κύκλος)», εξέδωσε το υπ. Εργασίας.

Εγκρίθηκε για το Δήμο Παιονίας η χρηματοδότηση του έργου «Κατασκευή και βελτίωση υφιστάμενου αγροτικού δρόμου οικισμού Νέας Καβάλας-Σιταριάς» ύψους 639.800 ευρώ από το Ε.Π. της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την δράση «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικής εκμεταλλεύσεις».

Μαζί με την απογοήτευσή του για την παραπομπή στις ελληνικές καλένδες δυο σημαντικών θεμάτων του δήμου (αναβάθμιση 21ης Ιουνίου, περιφερειακός δρόμος Αγ. Γεωργίου) ο δημοτικός σύμβουλος Λάζαρος Παζαρτζικλής ζήτησε αρτιότερη συνεργασία της διοίκησης του δήμου με τον ανάδοχο εργολάβο του έργου της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης ώστε να αποφευχθεί περιττή ταλαιπωρία των δημοτών.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης, ο Δήμαρχος Λύσης Αντρέας Καουρής, οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών ΕΟΚΑ και το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης Αγώνα (Σ.Ι.Μ.Α.Ε.) ΕΟΚΑ 1955 – 1959  οργανώνουν τις διήμερες εκδηλώσεις μνήμης του Κύπριου ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου το Σάββατο 17 Μαρτίου (ώρα 19.00) στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς  και την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 (ώρα 09.00) στον Ακρίτα.

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018 20:08

Η Γερμανία δείχνει το δρόμο!

Συντάκτης:


   Το τετραήμερο 25-28 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Γκουντενούδης Χρήστος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων και πολεοδομίας κ. Απουσίδης Θεόδωρος καθώς και ο Πρόεδρος της Γρίβας κ. Μπακάλης Γεώργιος επισκέφθηκαν το Rheinfelden της Γερμανίας στο πλαίσιο προγράμματος ανταλλαγής τεχνογνωσίας, καλών πρακτικών διοίκησης και αδελφοποίησης δήμων της Ελλάδος και της Γερμανίας που αναπτύσσει η Ελληνογερμανική Συνέλευση.

Την Τρίτη 6 Μαρτίου στις 6μ.μ στο Κέντρο Πολιτισμού Πολυκάστρου τα στελέχη της δομής ΄΄κέντρο κοινότητας΄΄ ενημέρωσαν τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας για τις δράσεις που πλέον αναπτύσσουν. Την δυνατότητα που παρέχεται σε όλους τους πολίτες της περιοχής οι οποίοι αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα οι ίδιοι ή μέλη οικογένειας τους να απευθύνονται στον Κοινωνικό Λειτουργό και την ψυχολόγο για να βοηθηθούν, με παροχή στήριξης, με προώθηση αιτημάτων σε υπηρεσίες με συγκέντρωση δικαιολογητικών και υποβολή σε φορείς όπου απαιτείται κ.α.

Η ΔΕΥΑ Παιονίας εξυπηρετεί περίπου 30.000 δημότες, που κατοικούν στην περιοχή των διοικητικών της ορίων (περίπου 1.000.000,00 στρέμματα). Το ανάγλυφο της περιοχής περιλαμβάνει πεδιάδες, λόφους και βουνά, με βασικό χαρακτηριστικό τον τεράστιο φυσικό πλούτο, ειδικά όσον αφορά το υγρό στοιχείο.
Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Παιονίας (ΔΕΥΑΠ) μέσα από τη λειτουργία της, διαχειρίστηκε ορθολογικά τους υδάτινους πόρους της περιοχής. Παράλληλα διαχειρίσθηκε τα αστικά λύματα πολλών οικισμών, συμβάλλοντας έτσι ενεργά και ουσιαστικά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2018 20:34

Παιονία: Έργων Διάκρισις 2018

Συντάκτης:

Το «Έργων Διάκρισις 2018», η εκδήλωση του Δήμου με ανταποδοτικό χαρακτήρα προς τους δημότες του, πραγματοποιήθηκε και φέτος το Σάββατο που μας πέρασε για τρίτη συνεχή χρονιά στην κατάμεστη αίθουσα του Θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Πολυκάστρου.
Μέσα από αυτήν, επιβραβεύτηκαν προσωπικότητες για την δράση τους στους τομείς της επιχειρηματικότητας, του εθελοντισμού, του αθλητισμού, του πνεύματος και της τέχνης, και  δόθηκε ώθηση στις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας να συνεχίσουν να προσφέρουν και η κάθε δραστηριότητά τους να έχει θετικό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία.