Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021, 1:44:13 πμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησε από την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων μακροχρόνια ανέργων που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για την κάλυψη 151 θέσεων οκτάμηνης πλήρους απασχόλησης στο Δήμο Κιλκίς στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα (β' κύκλος).

Συνεδριάζει την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Παιονίας, ώρα 18.30,  το Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :
Έγκριση απολογισμού έτους 2016 ΝΠΔΔ Πρόνοιας- Κοινωνικής Προστασίας- Αλληλεγγύης Δήμου Παιονίας.

Στις 27 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων για την απασχόληση 7.180 ανέργων σε κοινωφελείς υπηρεσίες 34 δήμων, μεταξύ των οποίων και ο δήμος Κιλκίς.

 

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) την ειδική «Αίτηση Συμμετοχής στη Διαδικασία Κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε 34 δήμους θύλακες υψηλής ανεργίας συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης των συμμετεχόντων για 7.180 θέσεις πλήρους απασχόλησης».

Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 21:45

Και στο Κιλκίς έργα για την διανομή φυσικού αερίου

Συντάκτης:

Ευτυχώς που είναι και η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας που λειτουργεί ως επισπεύδουσα χρηματοδοτώντας τμήμα των έργων που είναι απαραίτητα για τη διανομή φυσικού αερίου και το Κιλκίς. Και λέμε ευτυχώς επειδή δεν από φορείς και εκπροσώπους του ν. Κιλκίς δεν διαπιστώσαμε να αναλαμβάνουν κάποια πρωτοβουλία.

Σάββατο, 09 Δεκεμβρίου 2017 19:08

Εργαλείο ανάπτυξης η κοινωνική επιχειρηματικότητα

Συντάκτης:

Η κοινωνική επιχειρηματικότητα αποτελεί μία δημιουργική διέξοδο των ανέργων στην οικονομική κρίση, με τα οφέλη της να επιστρέφουν στο κοινωνικό σύνολο. Η ανάπτυξη των  κοινωνικών επιχειρήσεων ενισχύει την τοπική οικονομία, διατηρεί συνεκτικό τον κοινωνικό ιστό, συμβάλλει στη ανάσχεση της ανεργίας και οι λόγοι αυτοί είναι επαρκείς για την ενθάρρυνση δημιουργίας τους. 

Την αμετακίνητη θέση του για την προτεραιότητα κατασκευής του αυτοκινητόδρομου στο τμήμα Χαλάστρας - Πολυκάστρου ως προϋπόθεσης για τη λειτουργία των διοδίων στους Ευζώνους και  στην κάθετο της Εγνατίας οδό Ευζώνων - Μαλγάρων , επαναδιατύπωσε προς τον εκτελεστικό πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Αρη Ξενοφό ο Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης.

Μια νέα οργανωμένη εκπαιδευτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού Κιλκίς δέχθηκε η Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

Φοιτητές του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. και του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Κύριλλου και Μεθοδίου των Σκοπίων, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους κ.κ.  Αντιγόνη Ζαφειράκου, Ιωάννη Ξενίδη, Χαράλαμπο Σκουληκάρη (Unesco/lnweb) και Zoran Markov, Atanasko Babunski,  Daniela Popovska από το ίδρυμα Konrad – Adenauer – Stiftung, αντίστοιχα, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της μονάδας επεξεργασίας αστικών λυμάτων του Κιλκίς. 

Ο πρώην Δήμαρχος Γαλλικού Στέφανος Μάλγαρης ανέπτυξε ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς τα επιχειρήματα που τεκμηριώνουν τη θέση του ότι η απόφαση με την οποία αυξάνεται η τιμή νερού στους καποδιστραικούς δήμους είναι άδικη και παράνομη. Και καλεί διοίκηση και συμβούλιο να την αναθεωρήσουν.

Την ώρα που το Κιλκίς και ιδιαίτερα το κέντρο του ασφυκτιά από την έλλειψη χώρων στάθμευσης, η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου επέβαλε την κατάργηση του άτυπου πάρκιγκ στη νότια πλευρλά των δίδυμων καπναποθηκών.
Ο λόγος: Τα δυο κτήρια αφημένα στην τύχη τους, είναι επικίνδυνα για πεζούς και αυτοκίνητα αφού πέφτουν σοβάδες.

Ο δημ. σύμβουλος Θεόδωρος Βαφειάδης κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς, στην τελευταία συνεδρίαση, τις ακόλουθες προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήμ,ατος με τα αδέσποτα ζώα που κυκλοφορούν στα όρια του Δήμου Κιλκίς

Προτάσεις για τα αδέσποτα.