Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021, 2:11:44 μμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Ο πρώην δήμαρχος -και νομάρχης- Κιλκίς Ευάγγελος Μπαλάσκας παρενέβη στο θέμα της ανάπλασης της 21ης Ιουνίου και με αποκλειστική δήλωσή του στην εφημερίδα μας τονίζει:

Κυριακή, 02 Ιουλίου 2017 17:21

Γκουντενούδης vs Μπαλάφα

Συντάκτης:

Σφοδρή επίθεση κατά του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μπαλάφα εξαπέλυσε με δήλωσή του ο Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης. Ο  κ. Δήμαρχος με αφορμή της επίσκεψη του κ. Μπαλάφα στο νομό και το κέντρο φιλοξενίας Νέας Καβάλας κατηγορεί τον υπουργό ότι απαξίωσε να επισκεφθεί το Δημαρχείο και να συζητήσουν τα σημαντικά θέματα αρμοδιότητας υπουργού, ενώ υπενθυμίζει ότι δεν είχε απαντήσεις σε καίρια θέματα όπως το κλείσιμο κέντρου της Νέας Καβάλας και η καταβολή των αποζημιώσεων σε πληγέντες δημότες.

Μια παλιά «αλατιέρα» της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς θα μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί με εξαιρετικά χρήσιμα αποτελέσματα.

Θα είναι η σφραγίδα μου στην πόλη του Κιλκίς, καμαρώνει ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης από τώρα και καθώς η μελέτη του έργου ανάπλασης της 21ης Ιουνίου (από φανάρια σε φανάρια) βαίνει προς την ολοκλήρωσή της.
Μέσα στο 2017 θα δημοπρατήσουμε το έργο με 1,9 εκατ. ευρώ από ίδιους πόρους. Δεν εξαρτόμαστε από κανέναν. Έχω τη βεβαιότητα ότι μέσα στο 2018 τα έργα θα ξεκινήσουν κι ας ελπίσουμε ότι στη δημοπρασία θα αναδειχθεί ανάδοχος κάποιος συνεπής εργολάβος για να μην υπάρξουν τα γνωστά προβλήματα που σε τόσα έργα παρουσιάστηκαν, συνεχίζει ο κ. Σισμανίδης, μιλώντας στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ.

Παρότι τυπικά οι συμβασιούχοι απέχουν από την εργασία τους, σε Κιλκίς, Πολύκαστρο, Αξιούπολη, Γουμένισσα και Ευρωπό η κατάσταση δεν θυμίζει σε τίποτα τα "βουνά" σκουπιδιών που "χρωματίζουν"  ήδη τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.  

Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017 20:56

ΔΕΥΑΚ: Σοβαρή η βλάβη, αλλά μικρά τα προβλήματα

Συντάκτης:

Ανακοίνωση για τα προβλήματα υδροδότησης που υπήρξαν στην πόλη του Κιλκίς την παραμονή των “Ελευθερίων” της πόλης εξέδωσε η ΔΕΥΑΚ, στην οποία αναφέρει:
Την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017 το πρωί έγινε αντιληπτό από το σύστημα ελέγχου της ΔΕΥΑ Κιλκίς ότι η ποσότητα νερού που αποστέλλεται από το αντλιοστάσιο του Γαλλικού στη δεξαμενή Αγίου Γεωργίου είναι ελάχιστη λόγω μεγάλης διαρροής στον αγωγό τροφοδοσίας της πόλης του Κιλκίς από τον ποταμό Γαλλικό, η οποία εάν δεν αποκαθίστατο αυθημερόν θα προκαλούσε παρατεταμένη λειψυδρία στην πόλη.

Την έκθεση – απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής, σε ότι αφορά την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του Προγράμματος Δημοτικής δράσης για το οικονομικό έτος 2016 θα παρουσιάσει ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας, την ΤΡΙΤΗ και ώρα 19.00.
Θα ακολουθήσει η τακτική συνεδρίαση με 26 θέματα στην ημερήσια διάταξη:

Ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG) θα δωρίσει 92 οχήματα κοινής ωφέλειας σε τοπικές κοινότητες και στις τρεις περιφέρειες της Βορείου Ελλάδας από όπου διέρχεται ο αγωγός. Αυτή η θεματική διαπεριφερειακή πρωτοβουλία, που σχεδιάστηκε  σε αγαστή συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία, είναι μέρος του εκτεταμένου προγράμματος κοινωνικών και περιβαλλοντικών επενδύσεων του ΤΑΡ, συνολικού ύψους €32 εκατ.,  που θα υλοποιηθεί κατά μήκος των επηρεαζόμενων περιοχών.

Με τη δέουσα λαμπρότητα τιμήθηκε χθες η 104η επέτειος της ιστορικής μάχης και απελευθέρωσης της πόλης του Κιλκίς. Το πρωί πραγματοποιήθηκε πανηγυρικός όρθρος, αρχιερατική θεία λειτουργία και δοξολογία προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Εμμανουήλ, στον ιερό μητροπολιτικό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, με τη συμμετοχή ιερέων της  Μητροπόλεως και με την παρουσία εκπροσώπων των πολιτικών, στρατιωτικών, αστυνομικών αρχών και του εκκλησιαστικού ποιμνίου.

Με επιστολή του προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών και Μεταφορών - Υποδομών ο Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης θέτει επί τάπητος τα ανείσπρακτα πρόστιμα τροχαίων παραβάσεων από διερχόμενους αλλοδαπούς οδηγούς.