Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021, 3:22:56 μμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017 20:55

Γουμενισσιώτες, τον Ευρωπό τον ρωτήσατε;

Συντάκτης:

Δημοσιεύτηκε  στον τοπικό τύπο  (ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΠΡΩΙΝΗ) ρεπορτάζ  σχετικά με την πορεία της διεκδίκησης για την Δημιουργία νέου Δήμου Γουμένισσας που θα περιλαμβάνει εκτός από την Δ.Ε.  Γουμένισσας, τον πρώην Δήμο Ευρωπού, την κοινότητα Λιβαδίων και τοπικές κοινότητες του πρώην Δήμου Αξιούπολης που ευρίσκονται στον οδικό άξονα της Γουμένισσας όπως αναγράφεται (δεν κατονομάζονται ποιες, οπότε μπορεί να υποθέσει κανείς ότι   είναι η Γοργόπη και ίσως  τα Ρύζια, το Βαλτοτόπι και το Καμποχώρι).

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017 20:46

Πρωτοβουλία Αλίρη με ενημέρωση Δούμου

Συντάκτης:

Την Τρίτη 21 του Μάρτη με απόφαση του Δημάρχου Χρήστου Γκουντενούδη ορίστηκε Αντιδήμαρχος στη Δημοτική Ενότητα Γουμένισσας η κ. Ελένη Δούμου,  καταλαμβάνοντάς την από 28-2-2017 χηρεύουσα  θέση.
Την Τετάρτη 22 του Μάρτη ο Δημοτικός Σύμβουλος, τέως Αντιδήμαρχος Γιάννης Αλίρης, κάλεσε στο Δημοτικό κατάστημα της πόλης το σύνολο των εργαζομένων,  συμβασιούχων και μονίμων και παρουσίασε την νέα Αντιδήμαρχο.

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017 20:35

Βρείτε λύση που να μην χαντακώνει τους αγρότες

Συντάκτης:

Με παρέμβαση του στη συζήτηση στη Βουλή για την κύρωση των δασικών χαρτών το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Μαρτίου ο βουλευτής Γ. Γεωργαντάς παρουσίασε προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος τα προβλήματα που δημιούργησε η ανάρτηση δασικών χαρτών σε Μικρόδασος και Πολύκαστρο, ζητώντας την επίλυσή τους χωρίς ζημιά των αγροτών.
Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και ο βουλευτής Θ. Παραστατίδης, εκφράζοντας την πεποίθησή του πως το θέμα θα λυθεί.

Στα γραφεία του παλαιού κλειστού γυμναστηρίου Κιλκίς συναντήθηκαν την Τετάρτη 15 Μαρτίου εκπρόσωποι των αθλητικών συλλόγων της πόλης μετά από πρόσκληση της Προέδρου του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος – Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Κιλκίς.

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017 20:26

Ήρθαν οι ευεργέτες

Συντάκτης:

Μια ξεχωριστή επίσκεψη δέχτηκε πριν λίγες μέρες ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης .Ήταν αυτή του Γ. Γεωργιάδη γιατρού με καταγωγή από το Καμπάνη, που ζει στη Ρόδο. Ο κ. Γεωργιάδης με τη σύζυγό του κα. Αναστασία Σταυριανού, Πρόεδρο του Φιλανθρωπικού Πολιτιστικού Συλλόγου Παραδεισίου Ρόδου ‘Αγία Μαρίνα’, είναι οι άνθρωποι που φρόντισαν για την υλικοτεχνική ενίσχυση του Γηροκομείου, κυρίως, αλλά και του Νοσοκομείου Κιλκίς.

Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017 20:21

22 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Συντάκτης:

Στην εποχή μας, η αναζήτηση και η  εκμετάλλευση των φυσικών πόρων του πλανήτη μας,  για την ανάπτυξη της  παγκόσμιας παραγωγής αλλά και του βιοτικού επιπέδου των χωρών του τρίτου  κόσμου, μας οδηγεί σε έντονο προβληματισμό για τις  πολυδιάστατες συνέπειες από τη διαχείριση τους.

Η επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821και του εορτασμού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου βρίσκουν την Ελλάδα να δίνει δύο σύγχρονες μάχες. Η πρώτη αφορά στη διατήρηση της εθνικής ομοψυχίας και της κοινωνικής συνοχής και η δεύτερη στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Η κα Ελένη Δούμου ορίσθηκε τελικά από τον δήμαρχο Παιονίας, Χρήστο Γκουντενούδη, αντιδήμαρχος Γεωργίας-κτηνοτροφίας και Γουμένισσας στη θέση του Γιάννη Αλίρη.
Η σχετική απόφαση του δημάρχου δημοσιεύεται σήμερα στην ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς, καταγράφοντας αναλυτικά όλες τις αρμοδιότητες της κας Δούμου.

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων έλειξαν πριν ένα και παραπάνω μήνα , αλλά τα προβλήματα παραμένουν. Επειδή η κτηνοτροφία είναι αιμοδότης της τοπικής οικονομίας και αγοράς ,  προτείνω στην διοίκηση του δήμου να αφιερώσουμε μία ειδική συνεδρίαση του σώματος μόνο με το κτηνοτροφικό πρόβλημα.

Η προσπάθεια που γίνεται εδώ και χρόνια για την επανασύσταση του Δήμου Γουμένισσας πιθανά να έχει μπει στην τελική της φάση, μετά την ανακοίνωση των κυβερνητικών προθέσεων για αλλαγές –θεσμικές και χωροταξικές- στον «Καλλικράτη».