Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021, 12:05:04 μμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Ο καλύτερος πρεσβευτής του κιλκισιακού αθλητισμού η ομάδα χάντμπολ του ΓΑΣΚ αποκτά το δικό της «σπίτι».  Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης τύπου με την ευκαιρία της εδώ παρουσίας της εθνικής ομάδας χάντμπολ και του σημερινού φιλικού αγώνα με το Ισραήλ,

Ακραίο λαϊκισμό καταλογίζει στον Δήμαρχο και την δημοτική πλειοψηφία Κιλκίς η παράταξη “Δήμος ΑΞΙΩΝ” του κ. Παύλου Τονικίδη με αφορμή την αρνητική στάση τους στο θέμα της επένδυσης στην περιοχή Τερπύλλου.
Στη σχετική ανακοίνωση της παράταξης αναφέρονται τα εξής:  
«Το δρόμο του άκρατου λαϊκισμού επέλεξε για άλλη μια φορά η διοίκηση του Δήμου Κιλκίς με θύμα της αυτήν την φορά το αναπτυξιακό μέλλον του τόπου μας.  Ο Δήμαρχος Δημ. Σισμανίδης και η δημοτική του ομάδα αυτοαναγορεύτηκαν σε ειδικούς περιβαλλοντολόγους  υποκαθιστώντας τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας και γνωμοδότησαν αρνητικά σε ένα επενδυτικό σχέδιο στα ερημωμένα χωριά των Κρουσίων.

Η εισήγηση του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη στην έκτακτη καταπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016,

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016 21:53

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας

Συντάκτης: Eidisis.gr

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου στις 6 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας με θέμα την έγκριση του ταμειακού ον απολογισμού και του ισολογισμού 2015.
Στη συνέχεια και στις 7 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας συνεδριάζει εκ νέου  με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

Κάποτε στο Κιλκίς συγκαλούνταν συσκέψεις με την ευκαιρία της επίσκεψης κάποιου υπουργού και οι διοργανωτές «ξεχνούσαν» να προσκαλέσουν όχι μόνο τους βουλευτές της αντιπολίτευσης αλλά ενίοτε και το έτερο (και υπό δυσμένεια τελούντα) βουλευτή της συμπολίτευσης. Ήταν μια γαλάζιας απόχρωσης εκτροπή.

Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2016 20:13

Γερή και ασφαλής γέφυρα από κιλκισιακά χέρια και μυαλά

Συντάκτης: Eidisis.gr

Η νέα γέφυρα Τερπύλλου παραδόθηκε επισήμως στην κυκλοφορία την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου από τη Δημοτική Αρχή Κιλκίς. Τα εγκαίνια της νέας γέφυρας, που κοσμεί την έδρα της Δημοτικής Ενότητας Κρουσσών, τέλεσε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης,  ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο ιστορικό του έργου και στην ανάληψη από πλευράς Δημοτικής Αρχής της ευθύνης κατασκευής του. Η παλιά γέφυρα της Τερπύλλου υποχώρησε το φθινόπωρο του 2014 από τις εκτεταμένες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή με συνέπεια την καταστροφή των υποδομών της και την αποκοπή της οδικής επικοινωνίας με επτά οικισμούς στη δυτική πτέρυγα των Κρουσσών.

Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016 21:11

ΟΧΙ κατά πλειοψηφία σε επένδυση στην Τέρπυλλο

Συντάκτης: Eidisis.gr

Ο  δημοτικός Ιωάννης Φαχουρίδης είχε ένα ξεκάθαρο πολιτικό σκεπτικό: Παρά τις όποιες ενστάσεις και παρατηρήσεις μπορώ να έχω για τη μελέτη, η κυρίαρχη ένστασή μου είναι πολιτική: Οι επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας  πρέπει να γίνονται από το δημόσιο κι όχι από ιδιώτες. Και ψηφίζω αρνητικά.

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016 19:55

Πάση θυσία να διασωθεί το Α.Τ. Νέας Σάντας

Συντάκτης: Eidisis.gr

Τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος αντιστράτηγο κ. Μιχάλη Καραμαλάκη δέχθηκε στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης, παρόντος του περιφερειακού συμβούλου κ. Παύλου Θωμαΐδη. Τον κ. Καραμαλάκη συνόδευαν ο Επιθεωρητής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας ταξίαρχος κ. Θωμάς Σάνδρος και ο αστυνομικός Διευθυντής Κιλκίς κ. Ηλίας Μπόλος.

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016 23:01

Προσδοκούν σε αποζημιώσεις οι κάτοικοι Ειδομένης και Ν. Καβάλας

Συντάκτης: Eidisis.gr

Οι κάτοικοι – παραγωγοί της Ειδομένης περιμένουν από το 2014 να αποζημιωθούν καθώς οι ζημιές στα χωράφια τους από το κύμα των προσφύγων είναι ορατές δια γυμνού οφθαλμού. Μάλιστα εκτιμήθηκαν με πρωτοβουλία του Δήμου Παιονίας και από το 2015 είχαν προϋπολογιστεί στις 100.000 ευρώ.

Την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς θα ζητήσει η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας ΚΙΛΚΙΣ – ΔΗΜΟΣ ΑΞΙΩΝ για το θέμα της σχεδιαζόμενης λειτουργίας εργοστασίου παραγωγής βιομάζας στη Τέρπυλλο.
Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης αναφέρονται τα εξής: