Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021, 1:05:23 μμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2017 20:45

Επίσκεψη Θάνου Τζήμερου στο Δήμαρχο Κιλκίς

Συντάκτης:

Ο Δήμαρχος Κιλκίς δέχθηκε την επίσκεψη του Προέδρου του κόμματος ''Δημιουργία Ξανά'' Θάνου Τζήμερου το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, ο κ. Δημήτρης Σισμανίδης ενημέρωσε σφαιρικά τον κ. Τζήμερο για τη φυσιογνωμία του Δήμου Κιλκίς, τις δυνατότητες που παρουσιάζει καθώς και για την υγιή οικονομική του κατάσταση, ως αποτέλεσμα μιας συνετής και νοικοκυρεμένης διαχείρισης.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη διόγκωση της γραφειοκρατίας και στη συνεχή περιστολή πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το κράτος, που την εκτρέπουν ουσιαστικά από την αναπτυξιακή της κατεύθυνση.

Γράφει
ο Κωνσταντίνος
Θεοδωρίδης. 

 

Μια αμιγώς  δημοτική  επιχείρηση, όπως όλες οι Δ.Ε.Υ.Α.,   με στόχο τη συνεχή βελτίωση των υποδομών στους βασικούς τομείς ύδρευσης αποχέτευσης αλλά και των όμβριων υδάτων και ειδικότερα: Τη διασφάλιση της ποιότητας νερού αλλά και την  εξασφάλιση της επάρκειας για όλους τους δημότες, τη μελέτη, κατασκευή και λειτουργία δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης ακαθάρτων και ομβρίων καθώς και μονάδων επεξεργασίας υγρών αποβλήτων  και την  παροχή  βέλτιστων υπηρεσιών προς τους δημότες καταναλωτές.  Ο  ουσιαστικός αυτός κοινωνικός χαρακτήρας της επιχείρησης για τη διασφάλιση ενός εκ των πολυτιμότερων  αγαθών στον άνθρωπο, που καθορίζει   την ποιότητα ζωής  του και την υγεία του, είναι  ο λόγος και του μονοπωλιακού δημόσιου χαρακτήρα της κάθε Δ.Ε.Υ.Α.

Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2017 13:43

Το ΚΑΠΗ του Δήμου Κιλκίς έκοψε την πίτα του

Συντάκτης:

Σε εορταστική ατμόσφαιρα, που διανθίστηκε με τραγούδια και χορό, έκοψε την πίτα του το ΚΑΠΗ του Δήμου Κιλκίς την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου.
Την πίτα έκοψε η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης (Κ.Δ.Ε.Κ.) Χρυσή Σοφού η οποία ευχήθηκε στα αειθαλή μέλη του ΚΑΠΗ η καινούρια χρονιά να  φέρει υγεία, δύναμη και όμορφες στιγμές στη ζωή τους.

Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2017 14:02

Διακοπή υδροδότησης σε Σταυροχώρι και Χωρύγι Κιλκίς

Συντάκτης:

Από τη ΔΕΥΑ Κιλκίς ενημερώνονται οι κάτοικοι των οικισμών Σταυροχωρίου και Χωρυγίου ότι θα υπάρξει διακοπή υδροδότησης από το βράδυ της Παρασκευής 3-2-17 έως και το βράδυ του Σαββάτου 4-2-17, λόγω αντικατάστασης χαλύβδινου κεντρικού αγωγού, ο οποίος έχει διαβρωθεί.

Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2017 13:33

Τη Δευτέρα δεν θα λειτουργούν τα τηλέφωνα της ΔΕΥΑ Κιλκίς

Συντάκτης:

Ενημερώνονται οι καταναλωτές της ΔΕΥΑ Κιλκίς ότι την Δευτέρα 6/2/2017 από τις 8:00πμ έως τις 8:00μμ τα σταθερά τηλέφωνα της ΔΕΥΑ Κιλκίς δεν θα λειτουργούν λόγω εργασιών του ΟΤΕ.

Για έκτακτα περιστατικά μπορούν οι καταναλωτές να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 697 334 3675.

Το αυτοτελές τμήμα Κοινωνικής Προστασίας (Πρόνοια) του Δήμου Παιονίας, ως αποτέλεσμα της δέσμευσης της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Παιονίας, ξεκίνησε τη λειτουργία του με έδρα στο δημοτικό κτίριο πάνω από το ΚΑΠΗ στην πλατεία Άξιον Εστί στην Αξιούπολη.
Την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου ξεκίνησε και η υλοποίηση  του Προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» και σύντομα θα υλοποιήσει και άλλες κοινωνικές δράσεις όπως τα Κέντρα Κοινότητας.

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017 20:17

Ανεξαρτητοποίηση Φώτη Γεωργιάδη στο Δήμο Κιλκίς

Συντάκτης:

Επιστολή παραίτησής του από τη δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας στο δήμο Κιλκίς απέστειλε στο δήμαρχο Κιλκίς, Δημήτρη Σισμανίδη, ο σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς, Φώτης Γεωργιάδης.

Η ανεξαρτητοποίηση του κ. Γεωργιάδη έχει πολλαπλή σημασία αφού ο σύμβουλος είναι αυτή τη στιγμή και πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας.

Τη στενή ποαρακολούθηση της υλοποίησης του εξαγγελθέντος έργου κατασκευής εσωτερικού δικτύου φυσικού αρίου στο Κιλκίς ζήτησε από τη διοίκηση του δήμου ο δημοτικός σύμβουλος Λάζαρος Παζαρτζικλής στη  τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ειδικότερα στην εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτση ο κ. Παζαρτζικλής είπε:

Ευθύνες σε διευθυντές σχολείων για τις ζημιές που υπέστησαν οι εγκαταστάσεις σχολικών κτηρίων, κυρίως υδροδότησης και θέρμανσης, επέρριψε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημ. Σισμανίδης.
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε μια πρώτη καταγραφή- αποτίμηση της εκ μέρους  του δήμου αντιμετώπισης της πρόσφατης κακοκαιρίας.

Με βάση τη σημερινή κατάσταση που παρουσιάζεται στον τομέα του κεντρικού δικτύου του Κιλκίς, η οποία είναι αρκετά βελτιωμένη, η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. ανακοινώνει στους καταναλωτές ότι η παροχή ύδρευσης γίνεται χωρίς προβλήματα και ότι δε θα χρειαστούν άλλες ελεγχόμενες διακοπές στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης.

Από το Γραφείο του Γενικού Διευθυντή

της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

Ηλία Αβραμίδη

Χημικού Μηχανικού