Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2022, 3:44:46 μμ

Αυτοδιοίκηση

Χρ. Γκουντενούδης: “...οι κάτοικοι της περιοχής, ο δήμος, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις και όλοι οι εθελοντές ήταν παρόντες στην κατάσταση που δημιουργήθηκε στην Ειδομένη και έδειξαν μεγάλο ανθρωπισμό καθώς οι περισσότεροι στην περιοχή είναι απόγονοι προσφύγων ... Όχι στην επέκταση του καταυλισμού. Ούτε μία στο εκατομμύριο, γιατί σκέπτονται κάπως έτσι, λες και εμείς δεν είμαστε άνθρωποι. Δεν πρόκειται να αφήσω να αγανακτήσουν οι κάτοικοι και να αφήσουν το χωριό τους. Όπως είπα, θα με κρεμάσουν ανάποδα. Αν φτάσουμε σε τέτοια σημεία, δυστυχώς θα φτάσουμε και σε ακρότητες».

Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2015 17:37

Προσλήψεις στον Οργανισμό του δήμου Κιλκίς

Συντάκτης:

Το Νομικό Πρόσωπο «Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Παιδικών – Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Κιλκίς», ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας από την υπογραφή της σύμβασης έως 31-07-2016, συνολικά δύο (2) ατόμων, ενός (1) ΔΕ Μαγείρων και ενός (1) ΥΕ Βοηθητικού προσωπικού για την κάλυψη αναγκών του.

Η σχετική ανακοίνωση δημοσιεύεται στην ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς στο φύλλο του Σαββάτου 12-12-2015.

Με αφορμή τη συμμετοχή του στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Παιονίας πραγματοποίησε μια σειρά συναντήσεων που αφορούν τα φλέγοντα ζητήματα του Δήμου Παιονίας.
Τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου συναντήθηκε με τον Δ/ντή του γραφείου του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κο Γκουγκουλή Ανδρέα, όπου ο κος Γκουντενούδης εξέθεσε προφορικά και εγγράφως κάποια σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν το Δήμο Παιονίας.

Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2015 21:39

Ο Φιλοζωικός διαψεύδει το δήμο Κιλκίς

Συντάκτης:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Κιλκίς θέλοντας να ενημερώσει έγκυρα τους πολίτες του Κιλκίς σχετικά με την «περίφημη» απόφαση της Πενταμελούς Επιτροπής αδεσπότων ζώων του Δήμου Κιλκίς, που διακινείται από την πλευρά του Δήμου, αναφέρει τα εξής:

Του Χρήστου Καναρόπουλου

Μια άκρως ενδιαφέρουσα και πλημμυρισμένη από συναισθήματα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 2 Δεκεμβρίου 2015 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, αφιερωμένη στην Στρώμνιτσα, με την οποία έκλεισε η "αυλαία" των πολιτιστικών εκδηλώσεων εορτασμού των πολιούχων της πόλεως του Κιλκίς, Αγίων Πέντεκαιδεκα Ιερομαρτύρων.

Το κλίμα εξαρχής ήταν σχετικά ήρεμο καθώς είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ότι η πρόταση της ΜΚΟ για δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στα 40 στρέμματα του Γαλλικού κρίθηκε αρνητικά, δηλαδή η περιοχή κρίθηκε ακατάλληλη. Έτσι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς την οποία έσπευσαν να παρακολουθήσουν περί τους 100 πολίτες της ευρύτερης περιοχής Γαλλικού κύλησε ήρεμα καθώς όλοι συμφωνούσαν: Η περιοχή είναι ακατάλληλη.

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2015 21:44

Παρουσίαση ιστορικού λευκώματος Δήμου Κιλκίς

Συντάκτης:

H ιστορία ενός αιώνα από την επική μάχη και απελευθέρωση του Κιλκίς, καταγεγραμμένη για πρώτη φορά σε λεύκωμα του Δήμου Κιλκίς, παρουσιάστηκε την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Παλαιού Γυναικοκάστρου.

Μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης πληροφορούμαστε για τα συμβάντα στην Ειδομένη.  Ενημερωθήκαμε για την ανθρωπιστική δράση των κάτοικων, την δράση των εθελοντικών ομάδων και γενικά γνωστοποιήθηκε το δράμα των προσφύγων που καταφθάνουν στον τόπο μας, με  συνεχή ροή κυρίως με λεωφορεία. Εδώ υπάρχει το άτυπο που τείνει να καθιερωθεί μοναδικό σημείο εξόδου για τους μετανάστες και πρόσφυγες.  Σε κάποια δημοσιεύματα αναφέρθηκε ότι γίνεται προσπάθεια εξεύρεσης κάποιου σημείου συγκέντρωσης μεταναστών και προσφύγων σύμφωνες με ισχύουσες διατάξεις δηλαδή χώρος που θα πρέπει να απέχει  τριάντα χιλιόμετρα από τα σύνορα, να είναι οργανωμένος , με απαραίτητες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015 22:17

Στα χαρακώματα για τον ΟΑΕΔ Γουμένισσα και Αξιούπολη!

Συντάκτης:

Η συνέχιση της λειτουργίας του γραφείου ΟΑΕΔ στη Γουμένισσα και οι κινήσεις παραγόντων της Αξιούπολης να μεταστεγαστεί στην πόλη τους επέφερε «εμφύλια» και γενικευμένη σύρραξη στο δημοτικό συμβούλιο Παιονίας.
Η αντιπαράθεση «χτύπησε κόκκινο» μεταξύ του δημάρχου Χρήστου Γκουντενούδη και του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς και Αξιουπολίτη Γιώργου Ιωαννίδη, ο οποίος σήκωσε και το βάρος της κίνησης για τη μεταστέγαση.

Με συμπεριφορά Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης η κυβέρνηση Τσίπρα προσθέτει προβλήματα σε μια ήδη επιβαρυμένη περιοχή όπως το ακριτικό Κιλκίς.
Την ώρα που η κατάσταση στα σύνορα (Ειδομένη) τείνει να προσλάβει εκρηκτικές διαστάσεις καθώς διογκώνεται ο αριθμός των  παγιδευμένων μεταναστών από χώρες εκτός Συρίας, Ιράκ και Αφγανιστάν και καθημερινά κατακλύζεται από χιλιάδες πρόσφυγες, η κυβέρνηση εν κρυπτώ και χωρίς στοιχειώδη ενημέρωση των πολιτών του Κιλκίς ή έστω των αυτοδιοικητικών του φορέων προχωρεί σε κινήσεις  που τουλάχιστον προδίδουν αμηχανία, έλλειψη συντονισμού και προσπάθεια εξαπάτησης ή εκφοβισμού των πολιτών. Όπως προέκυψε το Σαββατοκύριακο με τα «μυστήρια» του Γαλλικού.