Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022, 3:41:00 πμ

Αυτοδιοίκηση

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης στο δημοτικό συμβούλιο, τη  Δευτέρα, μετά την υπερψήφιση του προϋπολογισμού 2016,  δεν παρουσίαζαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς συνιστούσαν μέρος της συνήθους διαχείρισης των δημοτικών πραγμάτων. Ωστόσο η συνεδρίαση δεν στερήθηκε ενδιαφέροντος  καθώς πολλοί σύμβουλοι της μειοψηφίας έθεσαν σοβαρά ζητήματα στην προ ημερήσιας διάταξη διαδικασία.

Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015 20:27

Σισμανίδης: “Διαχειριζόμαστε την φτώχεια μας”

Συντάκτης:

Όταν ο Δήμαρχος Κιλκίς εισηγούμενος το σχέδιο προϋπολογισμού 2016, στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, ανέφερε με ειλικρίνεια πως “έγινε με αυστηρές οδηγίες του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, του Υπουργείου Οικονομικών αλλά και της τρόικας με μια διαδικασία ψυχρή και άκρως λογιστική, αφού βάζει σε δεύτερη μοίρα τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και των δημοτών του Δήμου μας..” και εκτός κειμένου παραδέχεται πως ουσιαστικά “κάνουμε διαχείριση της φτώχειας και της πενίας μας..” δεν άφησε πολλά περιθώρια για περαιτέρω κριτική και πολύ περισσότερο αποδοχή του από τη μειοψηφία.

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015 21:38

Ο στρατηγικός σχεδιασμός του Δήμου Κιλκίς

Συντάκτης:

Ο προγραμματισμός της τοπικής ανάπτυξης
Ο δήμος Κιλκίς καλείται σήμερα, επιτακτικά και αποτελεσματικά, να εκλογικεύσει και να αξιοποιήσει τους διαρκώς μειούμενους και σε κάθε περίπτωση περιορισμένους οικονομικούς πόρους του, να αξιοποιήσει τις ευρύτερες δυνατές οικονομικές και κοινωνικές συνεργασίες, την ευρηματικότητα και δημιουργικότητα των στελεχών του, την οργανωτική και διοικητική ικανότητα του προσωπικού του και τις εθελοντικές οργανώσεις του τόπου, προκειμένου να συμβάλλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον κοινωνικό και τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας σε τοπικό επίπεδο και στη διατήρηση των υπηρεσιών της προς τους πολίτες, γενικότερα δε να συμβάλλει στην τοπική οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.

Συστάσεις στους πολίτες και φιλόζωους να μην ταϊζουν τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς σε πολυσύχναστους δρόμους και γειτονιές του Κιλκίς απευθύνει η πενταμελής Επιτροπή αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Κιλκίς  με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας αλλά και την αποφυγή ανάπτυξης αγέλης μέσα στην πόλη.

Τον μεθοριακό σταθμό Ειδομένης του Δήμου Παιονίας επισκέφθηκε, χθες 13/11/2015, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ/ΚΜ κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Χρήστος Γκουντενούδης όπου είχαν μία εικόνα και ταυτόχρονα ενημερώθηκαν για την υποδοχή των προσφύγων μέσω των δομών που υπάρχουν για την προώθηση τους προς τα Σκόπια.

Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2015 21:26

Συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων

Συντάκτης:

ΚΙΛΚΙΣ: Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου. Στις 6 το απόγευμα το Δ.Σ. θα συνεδριάσει για να εγκρίνει τον προϋπολογισμό του 2016 ύστερα από την έγκριση των τελών στην προ ημερών συνεδρίαση, ενώ μια ώρα αργότερα, στις 7 μ.μ. είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση του σώματος με τρέχοντα θέματα διαχείρισης  στην ημερήσια διάταξη.

ΠΑΙΟΝΙΑ: Τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις θα πραγματοποιήσει το δημοτικό συμβούλιο Παιονίας την ερχόμενη Πέμπτη 19 Νοεμβρίου. Η πρώτη συνεδρίαση ξεκινά στις 6.30 το απόγευμα και αφορά την έγκριση του απολογισμού-ισολογισμού του δήμου. Στις 7μ.μ. το δημοτικό συμβούλιο θα συζητήσει τον προϋπολογισμό του δήμου και στις 7.30μ.μ. θα ακολουθήσει η τρίτη συνεδρίαση με επτά θέματα στην ημερήσια διάταξη, ανάμεσά τους: Συζήτηση επί της πρότασης της Γεν. Περιφέρειας Αστυν. Δ/νσης Κεντρικής Μακεδονίας για την αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Τμημάτων στα όρια του Δήμου Παιονίας. Συζήτηση θέματος μετεγκατάστασης & λειτουργίας υπηρεσιών ΟΑΕΔ Γουμένισσας. Διαμαρτυρία για τις προτάσεις του Διοικητή της 4ης ΥΠΕ κ. Πλωμαρίτη κατά την τελευταία επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Γουμένισσας. Ψήφισμα για την γενοκτονία των Ποντίων.

Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015 20:38

Γκουντενούδης κατά Τσίπρα για το προσφυγικό

Συντάκτης:

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα απέστειλε ο Δήμαρχος Παιονίας Χρ. Γκουντενούδης για τη μη πρόσκληση και συμμετοχή του σε πρόσφατη σύσκεψη με τα μεταναστευτικό στο Μαξίμου με τη συμμετοχή μόνο δημάρχων από νησιά του Αιγαίου.

Στην 5η Ελληνογερμανική Συνέλευση με τίτλο «Ο Δήμος γκρεμίζει το τείχος της κρίσης» συμμετείχε ο Δήμαρχος Παιονίας, κος Γκουντενούδης. Οι εργασίες της συνέλευσης πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 4 και 6 Νοεμβρίου περιλαμβάνοντας ποικίλες ενημερωτικές δραστηριότητες και συναντήσεις για τους Έλληνες Δημάρχους.

Με μικρές διαφοροποιήσεις, κυρίως μειώσεις, εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς τα ανταποδοτικά τέλη για το 2016. Τα βασικά τέλη, καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, άρδευσης, διαφήμισης, κοινόχρηστων χώρων, εισόδου στο Σπήλαιο, χρήσης του θεάτρου του Λόφου, τέλεσης πολιτικού γάμου  κ.α.  παραμένουν ως έχουν εδώ και τρία χρόνια ενώ για το τέλος βοσκής το συμβούλιο ενέκρινε μειώσεις , στα όρια που ο νόμος επιτρέπει.

Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2015 19:37

Συμβολική κατάληψη στα δυο δημαρχεία

Συντάκτης:

Σε συμβολική κατάληψη των δημαρχείων Κιλκίς και Παιονίας προχώρησαν οι δημοτικοί υπάλληλοι του νομού, στα πλαίσια πανελλαδικής κινητοποίησης, ενόψει των επικείμενων μεταρρυθμίσεων στο Ασφαλιστικό, προαπαιτούμενο για την εφαρμογή του 3ου Μνημονίου και την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δις Ευρώ, και την ενδεχόμενη κατάργηση των Βαρέων & Ανθυγιεινών σε συναδέλφους τους.