Quantcast
Κυριακή, 1 Οκτωβρίου 2023, 10:47:26 μμ
Κυριακίδης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380

Αυτοδιοίκηση

Σε συνεδρίαση της 13ης Οκτωβρίου 2017 το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας  Γουμένισσας αποδέχτηκε  και ψήφισε την εισήγηση του προέδρου Σάκη Τραχανίδη για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών  ιστών  φωτισμού κατά μήκος της οδού Εθνικής Αντίστασης.
Ο στόχος ήταν να ενισχυθεί ο φωτισμός στην είσοδο της πόλης και να γίνει εξοικονόμηση οικονομικών – ενεργειακών πόρων μέσα από την αξιοποίηση της ηλιακής ακτινοβολίας.

Όσοι αναθαρήσαμε με την προ ημερών ανακοίνωση του βουλευτή Γιώργου Γεωργαντά, ότι επιτέλους το ΤΑΙΠΕΔ θα εντάξει ως δεσμευτική την υποχρέωση του ανάδοχου παραχωρησιούχου της Εγνατίας Οδού  να κατασκευάσει πλήρη αυτοκινητόδρομο (δυο λωρίδες ανά κατεύθυνση και διαχωριστική νησίδα) στο τμήμα Πολυκάστρο-Χαλάστρα, ας  ...προσγειωθούμε.

Αρχίζει από το σχολικό έτος 2018-2019 σε 184 δήμους της χώρας η υποχρεωτική φοίτηση των νηπίων που θα συμπληρώσουν την 31η Δεκεμβρίου του 2018 την ηλικία των 4 ετών, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Μεταξύ των δήμων αυτών βρίσκονται και οι δήμοι Κιλκίς και Παιονίας.

Ο αδελφοποιημένος με το Δήμο Κιλκίς Δήμος Λατσιών Κύπρου προτίθεται να φιλοξενήσει δωρεάν δέκα μαθητές της ε' και στ' τάξης Δημοτικών Σχολείων  του Δήμου Κιλκίς  στην θερινή δημοτική κατασκήνωσή του που λειτουργεί στην ορεινή κοινότητα Αγριδιών.
Η περίοδος φιλοξενίας είναι εξαήμερη ( σε σειρές από τις 25 Ιουνίου έως τις 6 Αυγούστου 2018) και  προτείνεται για τα παιδιά να συνοδεύονται από άτομο που θα εκτελεί χρέη ομαδάρχη.

Σάββατο, 21 Απριλίου 2018 23:01

Οικογενειακή γιορτή στο ΚΑΠΗ του Κιλκίς

Συντάκτης:

Μια πολύ ζεστή εκδήλωση πραγματοποίησε η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Κιλκίς (ΚΔΕΚ) για τα μέλη του ΚΑΠΗ  λίγες μέρες πριν από τις γιορτές του Πάσχα στο α' εντευκτήριο του ΚΑΠΗ Κιλκίς.
Οι ηλικιωμένοι αντάλλαξαν ευχές, θυμήθηκαν παλιά πασχαλινά έθιμα και μοιράστηκαν την προσμονή των συγγενικών τους προσώπων για τις ημέρες του Πάσχα.

Στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Divani – Karavel πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 17 – 19 Απριλίου η έκτακτη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων  Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.)  και το κοινό έκτακτο συνέδριο του κορυφαίου συνδικαλιστικού οργάνου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.).

Ο Δήμος Κιλκίς εκπονεί «Στρατηγικό Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας»  στο πλαίσιο ενός στοχευμένου σχεδιασμού για την υλοποίηση έργων βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων και επισκεπτών του. Πρόκειται για μία παρέμβαση βάσει της οποίας  θα επιλεγούν και θα ιεραρχηθούν προτάσεις με γνώμονα τις αρχές της βιώσιμης κινητικότητας.

Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018 22:17

Εορτασμός της Μάχης των Ευζώνων

Συντάκτης:

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σεβασμό τιμήθηκε η 77η επέτειος της «Μάχης των Ευζώνων» της 25ης Απριλίου 1941.
Το πρωί της Παρασκευής, 13 Απριλίου 2018, πραγματοποιήθηκε όρθρος και πανηγυρική θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Γουμενίσσης Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου  κ.κ. Δημητρίου ενώ ακολούθησε Δοξολογία και αρχιερατικό μνημόσυνο.

Ο Δήμαρχος Παιονίας, κ. Χρήστος Γκουντενούδης απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη ζητώντας του την απαλλαγή των κατοίκων αλλά και όσων εργάζονται στην περιοχή πέριξ του σταθμού διοδίων των Ευζώνων από την καταβολή τελών διοδίων.

Σε εφαρμογή της κοινής υπουργικής απόφασης (ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/7408/1228/8-2-2018) που αφορά την εφάπαξ χορήγηση ειδικού επιδόματος σε νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα που είναι αποσυνδεδεμένα από το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας,  η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας  του δήμου Κιλκίς ξεκίνησε να δέχεται αιτήσεις πολιτών για τη χορήγηση του ειδικού επιδόματος αυτού με σκοπό την επανασύνδεσή τους στην παροχή ρεύματος.