Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 7:15:44 πμ

Αυτοδιοίκηση

Την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς επισκέφθηκε την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου  κλιμάκιο του Δήμου Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Σπύρο Πέγκα. Στην αποστολή συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες από το Tμήμα Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, δημοσιογράφοι και τουριστικοί πράκτορες.

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017 23:07

Στη Μόρια βρήκαν τη διαδικασία για αποζημιώσεις

Συντάκτης:

Υποτίθεται ότι η κυβέρνηση μέχρι τώρα αναζητούσε τον τρόπο να αποζημιώσει τους κατοίκους της Ειδομένης και της Νέας Καβάλας που υπέστησαν καταστροφές είτε στα νοικοκυριά είτε στις καλλιέργειές τους από την παρουσία χιλιάδων προσφύγων – μεταναστών στις περιοχές τους. «Ψάχνουμε τρόπο να σας αποζημιώσουμε» ήταν η μόνιμη επωδός των υπουργών κάθε φορά που ο Δήμαρχος Χρήστος Γκουντενούδης υπενθύμιζε την υποχρέωση της Πολιτείας για ένα ποσόν που ξεπερνά κατά τι τις 200.000 συνολικά για τους δυο οικισμούς.
Τελικά ο τρόπος βρέθηκε και μάλιστα εγκρίθηκε και ποσόν 170.000 ευρώ ως αποζημίωση θιγέντων κατοίκων, αλλά της περιοχής Μόριας του ν. Λέσβου!

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017 21:04

Σφοδρή κριτική Ι. Τσογγίδη στο δήμαρχο Δ. Σισμανίδη

Συντάκτης:

Από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, Γιάννη Τσογγίδη, λάβαμε επιστολή, με την οποία ασκεί σφοδρή κριτική στο Δήμαρχο Κιλκίς, Δημήτρη Σισμανίδη, προειδοποιώντας για ακόμη πιο σφοδρή σύγκρουση στο άμεσο μέλλον:

«Διάβασα στις εφημερίδες σας ένα σχόλιο, ότι ο Δήμαρχος Κιλκίς Σισμανίδης θα κάνει restart  του δεύτερου μισού της θητείας του, μεταξύ των άλλων και με δημόσιο απολογισμό σε πανηγυρική ανοικτή συγκέντρωση στο Συνεδριακό.

Μια βιομηχανία συγγραφής επιστολών λειτουργεί τελευταία και πάλι στο Δήμο μας, με την παραλυμένη διοίκηση να θεωρεί ότι τα "γράμματα" του δημάρχου προς αρμόδιους υπουργούς για θέματα που απασχολούν την τοπική μας κοινωνία μπορούν να υποκαταστήσουν την αδράνεια και την αδιαφορία!

Συγχαίρει τον Κώστα Θεοδωρίδη για το άρθρο του.

 

Αγαπητοί μου,
Σας γράφω από την μακρινή Νέα Ζηλανδία για ένα πολύ σημαντικό θέμα που ελπίζω να δει το φως της δημοσιότητας μέσα από τις στήλες της εφημερίδας σας.
Επιτρέψτε μου λοιπόν να αναφερθώ στο άρθρο του Κωνσταντίνου Θεοδωρίδη, που δημοσιεύθηκε στην Πρωινή στις 7 Φεβρουαρίου, και αφορούσε την Δ.Ε.Υ.Α Κιλκίς και να τον συγχαρώ που έφερε στην προσοχή των διοικούντων και των κατοίκων του Νομού Κιλκίς γενικά, τα "κακώς έχοντα" στην Δημοτική αυτή επιχείριση.

Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017 20:48

Η πίτα των ΚΑΠΗ Παιονίας

Συντάκτης:

Με ευχές για υγεία και οικογενειακή ευτυχία των μελών έγινε η κοπή της πίτας για τη νέα χρονιά στα ΚΑΠΗ του Δήμου Παιονίας, παρουσία  του Δημάρχου κ. Γκουντενούδη, του Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ, κ. Δεβετζόπουλου, μελών του Δ.Σ. καθώς και εργαζομένων στα ΚΑΠΗ.
Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. αφού ευχαρίστησε τα μέλη και  το προσωπικό για τη συνεργασία, ενημέρωσε για τις εξελίξεις και τη συνεχή προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε να ενδυναμωθεί η λειτουργία των ΚΑΠΗ. Ακολούθησε διάλογος με τα μέλη όπου και τέθηκαν ερωτήσεις και δόθηκαν απαντήσεις σε διάφορα θέματα που  τους απασχολούν.

Επιστολή διαμαρτυρίας για την κατάργηση των τριών αστυνομικών τμημάτων Μαυρονερίου, Νέας Σάντας και Δροσάτου απέστειλε στον αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο Δήμαρχος Κιλκίς.
Στην επιστολή τπυ αναφέρει ο κ. Σισμανίδης:
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
Η απόφαση αναδιάρθωσης των αστυνομικών υπηρεσιών του νομού Κιλκίς πλήττει σοβαρά το Δήμο Κιλκίς, ιδιαιτέρως δε τους πολίτες των οικισμών του που εφεξής μένουν απροστάτευτοι από την αστυνομική παρουσία.

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017 20:58

Πρόσκληση για σύσταση εθελοντικής ομάδας στο δήμο Κιλκίς

Συντάκτης:

Ο Δήμος Κιλκίς και το Τμήμα Απασχόλησης, Τουρισμού και  Πολιτισμού προκειμένου να υλοποιήσουν προγραμματισμένες πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες και στο πλαίσιο του εθελοντισμού καλούν όλους τους  δημότες που επιθυμούν, να συμμετάσχουν στη δημιουργία ομάδας εθελοντών, με σκοπό την προώθηση της ενεργούς συμμετοχής των δημοτών στα κοινά αλλά και την ουσιαστική αρωγή των δράσεων του Δήμου.

Μετά την αποκάλυψη της ΠΡΩΙΝΗΣ του Κιλκίς πως το υπουργείο Πολιτισμού προτείνει με το νέο οργανισμό του την κατάργηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς, υπήρξε η πρώτη αντίδραση από τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς με επιστολή του στην υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, όπου αναφέρει:
Κυρία Υπουργέ,
Περιήλθε σε γνώση μας το νέο Σχέδιο του Οργανισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού που αφορά στη λειτουργία των Εφορειών Αρχαιοτήτων σε όλη τη χώρα.

Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2017 20:46

Συνάντηση Γ. Αμανατίδη με Δ. Σισμανίδη

Συντάκτης:

Επίσκεψη στο Δήμαρχο Κιλκίς πραγματοποίησε το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Αμανατίδης, συνοδευόμενος από το βουλευτή ν. Κιλκίς Θεόδωρο Παραστατίδη και τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσαν η μεταφορά των φοιτητών του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης στις νέες κτηριακές εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Κιλκίς και η στέγαση των μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς.